""
""

Buongiorno Italia: Palota kao kralj Ibi - Roma ne zaslužuje tako nezahvalnu publiku!

Vreme čitanja: 5min | čet. 10.12.15. | 11:52

U tekstu na unutrašnjim stranama kaže se da Gvarin teško podnosi klupu, baš kao i Ikardi i da bi njih dvojica mogli da završe na transfer listama u januaru ako se pojave klubovi koji su spremni da ponude primamljive sume za njihove igračke kartone

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Izabrane vesti

Pljušte kritike na račun Rome na stranicama italijanske sportske štampe i pored prolaska u osminu finala Lige šampiona. Prenosi se i izjava predsednika Rome Džejmsa Palote koji okrivljuje novine i radio stanice za lošu atmosferu oko kluba i javne proteste navijača. Prvi čovek Đalorosih otišao je toliko daleko da je izašao sa rečenicom u stilu Kralja Ibija - da bi trebalo promeniti navijače Rome pošto njegov klub ne zaslužuje tako nezahvalnu publiku. Piše se i o Juventusu koji mora ekspresno da metabolizira poraz od Sevilje jer ga čekaju derbiji u prvenstvu sa Fjorentinom i u Kupu Italije sa Torinom i da reši pitanje Morate, koji je sve manje sintonizovan sa ostatkom tima. Tutosport tvrdi da je Siniša Mihajlović shvatio, kao i Sedorf pre godinu i po dana, da je pola tima Rosonera nedoraslo dresu koji nosi.

LA GAZZETTA DELLO SPORT

„Neslavan prolazak Rome“, u prvom planu je naslov na početnoj strani Gazete sa fotografijom Džeka kako se razočaran hvata za glavu posle jednog u nizu promašenih zicera protiv BATE Borisova.
„Đalorosi ispraćeni zvžducima u osminu finala. Garsijin tim šutirao ali nije pogađao, na kraju su bile odlučujće Ščensnijeve parade i remi između Bajerna i Barselone“, piše Gazeta uz podsećanje da je samo Zenit prošao u nokaut fazu LŠ sa manje osvojenih bodova u grupi (pet) od Rome. U redakcijskom komentaru sa naslovom „Kucnuo je čas da iskoristiš srećnu okolnost“, Gazeta poziva rukovodioce, trenera i igrače Rome da profitiraju od raspleta koji ih je nagradio prolazom u 16 najboljih timova Starog kontinenta i da prekinu negativnu seriju u šampionatu i LŠ. Na poslednjih pet utakmica, Roma je tri puta remizirala i izgubila dva meča uz gol razliku 4-11.

„Kakav podvig Arsenala, Murinjo oborio Porto“, konstatuje ispod zaglavlja list da su se premijerligaši izvukli u poslednjem kolu LŠ i obezbedili plasman u sledeću fazu takmičenja.
„Liga Evrope: Fjorentini neophodan bod, Napoli i Lacio igraju za rekorde“, recituje naslov u vrhu naslovne strane kojim se podseća da je Ljubičastima dovoljan i remi da obezbede prolaz u šesnaestinu finala a da Napoli i Lacio igraju za slavu, budući da su već osigurali prvo mesto u njihovim grupama.

„Juve u potrazi za istinskim Moratom čekajući Berardija“, piše Gazeta o sve izraženijem slučaju španskog golgetera, koji  je prestao da trese mreže. 
„Alvaro je u krizi, ne snalazi se u formaciji 3-5-2... Bjankoneri menjaju strategiju: Zaza odlazi na leto i na njegovo mesto dolazi zvezda Sasuola“, prenosi Gazeta deo scenarija po kojem bi i Morata i Zaza mogli da napuste Vinovo, a Berardi bi mogao da se vrati u svoj matični klub.

„Galijani odgovara Mihi: Siguran? Niko ne sme da se oseća sigurnim“, citiraju se reči generalnog direktora Milana Adrijana Galijanija apropo Mihajlovićevih izjava posle meča sa Karpijem.

„Guarin nije više nedodirljiv. Premijer i Liga 1 se interesuju“, otvara Gazeta vrata mogućeg odlaska Kolumbijca iz Intera koji je po dolasku Mančinija na klupi Nerazura sve do pre par nedelja bio jedan od sigurnih stubova. U tekstu na unutrašnjim stranama kaže se da Guarin teško podnosi klupu, baš kao i Ikardi i da bi njih dvojica mogli da završe na transfer listama u januaru ako se pojave klubovi koji su spremni da ponude primamljive cifre za njihove igračke kartone.

CORRIERE DELLO SPORT

„Jadna Roma“, eksplicitan je naslov na prvoj strani rimskog sportskog dnevnika. U nadnaslovu se zapaža da je i pored prolaska u osminu finala Lige šampiona tim Rudija Garsije ispraćen zvižducima posle remija sa BATE Borisovim koji je pretio da se pretvori u noćnu moru.
„Razočaravajući nastup Đalorosih i Olimpiko na kraju negoduje bučno. Ščensni presudan, u osminu finala zahvaljujući Barsi Luisa Enrikea“, ističe Korijere u podnaslovu da zasluge za prolazak Rome idu, delom, i na račun bivšeg trenera rimskog tima Luisa Enrikea.

Korijere prenosi i za italijanske prilike neverovatnu izjavu Džejmsa Palote, koji bi kao Kralj Ibi da promeni narod, odnosno navijače Rome pošto mu se ne sviđaju:
"Palota oštar: Zaslužujemo drugačije navijače"

U podnaslovu se citiraju reči Italo-Amerikanca posle meča:
"Dosta sa napadima na igrače, frustrirajuće je slušati zvižduke: Prošli smo u osminu finala".

U redakcijskom komentaru Korijerea sa naslovom „Pravo na zvižduke je neprikosnoveno“, predsednik Rome Palota se podseća da Evropa nije Amerika i da italijanski navijači nisu kao američki, koji dolaze na stadione s kartonskom kofom punom kokica da bi „ubili“ dva sata vremena.

„Tvrda vera Piolija: Ja sam pravi trener za Lacio“,  ističe Korijere reči trenera Lacija pred meč sa Sent Etjenom u Ligi Evrope uz konstataciju da ,kako god bilo, meč protiv Francuza nije odlučujući za sudbinu Piolija, već utakmica sa Sampdorijom sledećeg ponedeljka na Olimpiku.

TUTTOSPORT

„Hajde Juve, sada dolazi ono pravo“, bodri torinski sportski dnevnik igrače Juventusa posle poraza od Sevilje u LŠ i pred derbi sa Fjorentinom u nedelju i gradski derbi u Kupu Italije.
"Poraz od Sevilje je ostavljen iza leđa i misli su usredsređene na sledeće izazove. U nedelju Fjorentina u ponedeljak žreb strepnje za osminu finala LŠ", stoji u podnaslovu i nadnaslovu.

List navodi da su igrači Juventusa izanalizirali dobro razloge poraza od Sevilje da su ih svarili i da su sada koncentrisani na šampionat:
„Kedira se oporavio i Mandžukić će biti spreman za Fjorentinu. To su pozitivni signali za Alegrija“.

Ispod zaglavlja i Tutosport kritikuje Romu uprkos prolazu u osminu finala LŠ:
„Roma: plasirati se na ovaj način je ružno“. U podnaslovu se ističe negodovanje publike na kraju meča i da je remi 0:0 bio dovoljan za kvalifikaciju samo zato što Barselona nije izgubila u Leverkuzenu.
„Toro razmišlja (i kupuje) kao veliki tim“, najavljuje Tutosport da će potezi Torina u sledećem prelaznom roku zavisiti od rezultata utakmica u šampionatu i Kupu Italije do Božića.

„Milan, na kraju, pola tima je za škartiranje“, tvrdi Tutosport da je i Siniša Mihajlović posle nekoliko meseci provedenih na klupi Milana došao do istog zaključka kao i Sedorf, s nadom da će Galijani i Berluskoni shvatiti ozbiljnije srpskog stručnjaka nego holandskog koji je, između  ostalog, i zbog tog stava dobio otkaz.

Piše: Željko Pantelić


tagovi

Stefano PioliSiniša MihajlovićSerija ARudi GarsijaRomaRoberto ManćiniMilanMauro IkardiLacioJuventusItalijaInterFredi GuarinEvropaDžejms PalotaBuongiorno Italia

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara