""
""

Buongiorno Italia: Pipita vredi 12 od 27 bodova, De Bur video veštice, kritike za Sergeja

Vreme čitanja: 5min | pon. 31.10.16. | 11:25

Potraga za novim trenerom Intera, varnice u Napoliju, pohvale Laciju i bivšem golmanu Rome

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)  

Izabrane vesti

Frank de Bur je ponovo u centru pažnje i ovoga puta će teško izbeći otkaz. Poraz od Sampdorije prelio je čašu strpljenja i najvernijih navijača Holanđanina tako da je samo pitanje momenta kada će biti otpušten: danas, posle meča sa Sautemptonom ili tokom pauze zbog obaveza reprezentacija u kvalifikacijama za Mundijal u Rusiji. Piše se i o novom begu Juventusa na tabeli i paradoksa da i pored toga što Bjankoneri ne igraju dobro uspevaju da drže na distanci takmace za "skudeto". Među argumentima je priča o Skorupskom, golmanu Rome na pozajmici u Empoliju, koji je juče činio čuda protiv tima koji poseduje njegov igrački karton. Pod reflektorima su i pobeda Lacija nad Sasuolom, novi uspeh Atalante (16 bodova od 18, na poslednjih šest utakmica)  i još jedna mršava pobeda Milana koji je ponovo spasao tinejdžer golman Donaruma.  

 LA GAZZETTA DELLO SPORT

“De Bur vidi veštice”, vodeći je naslov Gazete, u duhu večerašnjeg “Halloween-a”, posle još jednog poraza Intera u ovoj sezoni. “Sampdorija s Kvaljarelom produbila krizu Intera. Klub je odlučio da otpusti trenera, ostalo je samo da odrede datum”, piše u podnaslovu. Na unutrašnjim stranama se kaže da su kandidati Pioli i Gvidolin, kao prelazna rešenja, do dolaska Čola Simeonea dok bi Loran Blan i Leonardo predstavljali ozbiljnije projekte. Istini za volju i Leonardo bi mogao da bude privremeno rešenje pošto bi mu bilo ponuđeno da trenersku klupu zameni sa važnom funkcijom u rukovodećem kadru Nerazura. 

“Gospodin Bonaventura” dvosmisleni je naslov Gazete ispod zaglavlja budući da može da se prevede, malo slobodnije,  i kao “Gospodin srećni završetak” jer je Džekovim golom iz slobodnjaka protiv Peskare, Milan uknjižio tri boda. Na unutrašnjim stranama Gazeta ističe da je Milan pobedio s teškom mukom i da je najbolji igrač Rosonera bio golman Donaruma  koji je u četiri navrata spasao Milan volšebnim intervencijama.  

“Super Atalanta, putuje u evropskom ritmu”, ističe list da je tim iz Bergama u poslednjih šest kola upisao 16 bodova (pet pobeda i jedan remi) ostvarivši u tom periodu bolji rezultat čak i od Juvea(pet pobeda i jedan poraz). Interesantno je da je posle poraza u Bergamu od Palerma, trener Atalante Gasperini bio pred otkazom, a sada se u lombardijskom gradu kunu u njega.  

Inače u redovima poražene Đenove, sprski fudbaleri Darko Lazović i Nikola Ninković su, barem prema ocenama izveštača, bili među najmanje lošima u redovima tima Ivana Jurića. I jedan i drugi su dobili prelaznu ocenu, odnosno 6. Lazović je odigrao ceo meč i bio je jedan od retkih u redovima Đenove koji su zadavali ozbiljnije probleme odbrani tima iz Bergama, dok je Ninković ušao u drugom poluvremenu i dva puta je ugrozio gol Beriše, prvi put asistencijom za Burdisa, drugi put je njegov slobodni udarac završio tik van okvira gola. (Korijere je bio stroži, obojici je dao petice kao i ostatku tima Đenove, dok je Tutosport dao Lazoviću 5,5 a Ninkoviću 6 uz obrazloženje da je jedini pokazivao volju da nešto ozbiljnije uradi u crveno-plavim dresovima).  

Gazeta se vraća i na pobedu Juventusa nad Napolijem i prenosi izjavu kapitena Đanluiđija Bufona. ”Juve, probudi se. Za Ligu šampiona ovo nije dovoljno”, iskreno je priznao golman Bjankonera da njegov tim ne igra dobro i da su rezultati mnogo bolji od prikazane igre u Seriji A. U podnaslovu se dodaje da Đorđo Kjelini rizikuje da preskoči utakmice sa Lionom i Kjevom zbog povrede koju je zaradio u subotu veče.  

Na unutrašnjim stranama Gazeta “procesuira” kapitena Napolija Mareka Hamšika koji je još jednom propustio priliku da na važnoj utakmici protiv velikog tima pokaže kvalitete lidera tima. Istovremeno se piše i o izvinjenju Lorenca Insinjea treneru Mauriciju Sariju zbog neprimerenog ponašanja tokom zamene na meču sa Juventusom.  

Deo prve strane Gazeta danas posvećuje Moto GP-ju. “Veliki Doviciozo. Trijumf posle sedam godina, Valentino opet drugi”, naslov je posvećen pobedi pilota Dukatija i drugom mestu Rosija koji je matematički obezbedio drugo mesto u generalnom plasmanu iza šampiona Marka Markeza.  

CORRIERE DELLO SPORT  

“Lacio u letu”, dominira naslov prvom stranom rimskog sportskog dnevnika posle druge uzastopne pobede i šestog korisnog rezultata u nizu Nebeskoplavih. “Inzagi pobedio i Sasuolo i popeo se na četvrtu poziciju. U subotu protiv Napolija ispit istine”, najavljuje se u nadnaslovu meč sledećeg kola koji će biti neka vrsta “baraža” za ostanak u trci za mesta koja vode u Ligu šampiona budući da je razlika između dva kluba jedan bod.  U podnaslovu Korijere podvlači da se Imobile upisao peti put zaredom u listu strelaca u šampionatu i već je stigao do kvote devet golova u Seriji A.

Korijere  je kao i Gazeta, dao našim reprezentativcima, Dušanu Basti i Sergeju Milinkoviću Saviću, prelazne ocene, s razlikom što je Basta u rimskom dnevniku dobio 6,5 a Milinković je ocenjen kao najmanje dobar u redovima Lacija, s obzirom na to da je dobio prelznu 6. “Na povratku među startere Basta je poklonio jednu autorsku predstavu, permanentno dajući doprinos u ofanzivnim akcijama i sa dužnom koncentracijom i pravovremenim intervencijama u defanzivnoj fazi. Prozrokovao je i penal Peluza (igranje rukom) koji arbitri nisu videli”, opravdava svoju ocenu list. Za Milinkovića se kaže da je diskretno počeo utakmicu i da je najbolje poteze odigrao u prvom delu utakmice i da se kasnije, kako je meč odmicao, gasio. Milinković je posebno kritikovan za odbrambeni deo zadataka, pošto po mišljenju Korijerea, ostavlja previše prosotora protivničkim veznjacima na sredini terena.  

U redakcijskom komentaru se hvali golgeter Lacija: ”Imobile je veliki letnji transfer”:
Skorupski, ludilo” neutešan je naslov u vrhu prve strane lista kojim se evidentira fantastičan dan golmana Empolija koji je, inače, u vlasništvu Rome i na pozajmici u toskanskom timu. U podnaslovu se kaže da je upravo poljski čuvar mreže zaustavio Džeka i Salaha sa izvanrednim paradama. “Spaleti: lepi smo, ali nismo dovoljno nemilosrdni”, prenose se reči trenera Rome. 

“Inter ponovo nokautiran, ovog puta od Sampa. Adio De Bur”, i Korijere najavljuje skori rastanak italijanskog kluba i Holanđanina.

TUTTOSPORT

„Pogledajte koliko vredi Iguain”, otvara današnje izdanje Tutosport sa analizom učinka Iguaina u prva dva i po  meseca u dresu Juventusa. “Sedam golova Pipite vrede 12 bodova od 27 koliko su ih osvojili Bjankoneri”, stoji u podnaslovu dok se na unutrašnjim stranama kaže da je Iguain postao još ubojitiji jer od dva udarca na gol jedan završava u mreži. List zapaža i da je posle Rominog iznenadnog kočenja u Empoliju, Juve ponovo stekao uverljivu prednost od četiri boda nad glavnim rivalom.  

“Bonaventura srce od zlata i Milan je živ”, naslov je posvećen Milanovoj, s mukom stečenoj, pobedi nad Peskarom “začinjen” s fotografijom reprezentativca Italije koji je slododnim udarcem odlučio meč. “Rosoneri treći na tabeli sa golom veznjaka iz regiona Marke koji je pobednički gol posvetio ljudima s prostora pogođenim zemljotresima”.  

“Hajde, Boje, pokreni Toro”, poziv je Tutosporta mladom igraču koji se vraća među startere na večerašnjem meču protiv Udinezea. On će igrati na mestu Jaga Falkea u “trozubcu” sa Belotijem i Ljajićem.  

Piše: Željko Pantelić


tagovi

Serija ARomaNapoliMilanLacioJuventusItalijaInterGonzalo IguainFrank de BurBuongiorno Italia

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara