"Inter, Juve i Roma na skeneru italijanske štampe"
"Inter, Juve i Roma na skeneru italijanske štampe"

Buongiorno Italia: Senzacija na "čizmi" – Morati hoće natrag Inter! Sasvim drugačiji Inter

Vreme čitanja: 4min | sre. 08.04.15. | 11:23

Nerazuri bi u budućnosti mogli da budu ustrojeni po ugledu na Real i Barsu. Glavne vesti u Italiji su i nezasiti Juventus i rat Palote sa Rominim ultrasima

Inter, Juve i Roma na skeneru italijanske štampe(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Gazeta delo sport donosi ekskluzivnu vest o nameri Masima Moratija da preuzme Inter od Erika Tohira kome je tek nedavno i ustupio Neroazure. Piše se i o još jednoj demonstraciji supremacije Juventusa u italijanskom fudbalu posle "asfaltiranja" Fjorentine u Kupu Italije, o oštrim rečima Džejmsa Palote upućenim ultrasima Rome koje je definisao kao "j…e idiote" i o utakmici Napolija i Lacija koja će odlučiti ko će na megdan Juventusu u finalu nacionalnog kupa.

Izabrane vesti

LA GAZZETTA DELLO SPORTMorata glavna tema Gazete

"SENZACIONALNO! MORATI  HOĆE NATRAG INTER", otvara sa tom vešću današnje izdanje Gazeta. Milianski dnevnik piše da bivši predsednik Intera ima nameru da iskoristi klauzulu iz kupoprodajnog ugovora sa Erikom Tohirom koja mu omogućava da vrati u svoje vlasništvo Neroazure. Osim Moratija u novu vlasničku strukturu bio ušli i Marko Tronketi Provera , koji je nedavno prodao Pireli Kinezima, zatim, bivši vlasnik Intera Ernesto Pelegrini i neimenovani anglo-američki investitori. Takođe, Gazeta piše da je Morati dao nalog jednoj advokatskoj kancelariji da ispita sve mogućnosti za stvaranje strukture po uzoru na Real Madrid i Barselonu, odnosno kako ga u žargonu zovu "narodno akcionarstvo".

Centrali deo naslovne Gazete zauzima Juventus koji je sinoć obezbedio ne samo plasman u finale Kupa Italije protiv Fjorentine već je i raspršio jedan od tabua koji su pratili Bjankonere da  nisu kadri da preokrenu rezultat u gostima kad izgube prvu utakmicu kod kuće u nacionalnom kupu. "Juve uzima sve" naslov je koji opisuje nepresušnu žeđ za trofejima Stare dame, čak i kada nastupa bez svojih startera (sinoć nisu igrali Bufon, Lihtštajner, Barzalji, Pogba, Pirlo i Tevez).

U redakcijskom komentaru pod naslovom “remek-delo Alegrija i san o trostrukoj kruni“ komentariše se opaska trenera Juventusa da bi trebalo razmisliti o pomeranju datuma finala Kupa Italije koje je predviđeno dan posle krunskog okršaja u Ligi šampiona u Berlinu.

"Lacio napada tabu Napoli sa Andersonom", naslov je kojim se najavljuje večerašnja revanš utakmica drugog polufinala Kupa Italije Napoli - Lacio. U naslovu se aludira na činjenicu da Nebeskoplavi dva puta u ovoj sezoni nisu uspeli da pobede Napoli ni na Olimpik. Prvenstvenu utakmicu su dobili Benitezovi momci 1-0 golom Iguaina a prva utakmica polufinala Kupa je završena remijem 1-1.

"Roma, razbesneli Palota raspalio po ultrasima", sintetizuje Gazeta izjavu predsednika Rome posle odluke sportskog sudije da kazni Romu zatvaranjem južne tribine na sledećem prvenstvenom meču protiv Atalante. "Zbog malobrojnih jebenih idiota kažnjene su hiljade naših istinskih navijača", izjavio je Palota za klupski radio.

CORRIERE DELLO SPORTRimljani po običaju opširno u Romi i Laciju

"MISIJA FINALE",  piše između fotografija Gonzala Iguaina i Felipea Andersona na prvoj strani Korijerea kojim se predstavlja večerašnji dvoboj Napolija i Lacija za prolaz u finale Kupa Italije.
"Klose i Felipe Anderson izazivaju Iguaina. Pioli: Budite mirni, prolazimo mi", poručio je trener Nebeskoplavih. Rimski dnevnik donosi na prvoj strani fotografiju navijača koji grle svog novog idola Felipea Andersona pred polazak u Napoli sa centralne železničke stanice u Rimu. "Žurka na Terminiju, stanica preplavljena navijačima za pozdrav Nebeskoplavima", piše Korijere uz naglasak da se na Terminiju okupilo nekoliko hiljada navijača. Podsetimo zbog ubistva Ćira Espozita, navijača Napolija, prošle godine, navijačima rimskih klubova (Rome i Lacija) zabranjeno je prisustvo na San Paolu iz preventivnih razloga.

Upravo zbog vređanja Espozitove majke i Roma će narednu utakmicu, protiv Atalante, igrati pred zatvorenim tribinama
"Jug zatvoren, Palota se razbesneo", opis je reakcije na odluku sportskog sudije da stavi katanac na južnu tribinu Olimpika za utakmicu Rome protiv Atalante.
"Nije pravedno da mnogi plate cenu zbo malobrojnih idiota", izabrao  je malo blaži prevod Palotinih reči Korijere. U podnaslovu list piše i o Destru koga Milan ne želi da otkupi, a Roma ne bi htela da uzme natrag.

"Juve snažno napred, Ljubičasti pregaženi", naslov je koji opisuje pobedu Juventusa nad Fjorentinom u revanš utakmici polufinala Kupa Italije 3:0.

TUTTOSPORTNaslovna strana torinskog Tutosporta

"DRUGA KATEGORIJA", izabrao je naslov Tutosport za definiciju jučerašnjeg trijumfa Juventusa u Firenci u Kupu Italije.
"U Kupu Italije još jedna izvanredno pokazivanje supremacije Bjankonera koji su igrali bez Bufona, Lihtštajnera, Pogbe, Pirla i Teveza. Fjorentina poništena golovima Matrija, Pereire i Bonučija", stoji u podnaslovu.

I Tutosport prenosi reči predsednika Rome Džejmsa Palote posle odluke sportskog sudije da za sledeću utakmicu Rome zatvori južnu tribinu zbog transparenata sa uvredljivim sadržajem na račun majke ubijenog navijača Napolija Čira Espozita: "Palotin napad na ultrase: Dosta sa tim idiotima".

Đorđo Perineti, jedan do najcenjenijih sportskih rukovodilaca u Italji, u intervju za Tutosport dao je par saveta Torinu Urbana Kaira i svog intimnog prijatelja trenera Đampjera Venture: "Torino je na raskrsnici, ako želi može da postane veliki".

Torinski dnevnik se bavi i sledećim potezima u prelaznom roku milanskih klubova.
"Inter, tu je Jovetić da zadrži Ikardije, ludosti za Turea", piše Tutosport tvrdeći da je Inter spreman da ispuni želju svog trenera Roberta Mančinija da ima na raspolaganju fudbalere Mančester Sitija.

"Kavani se nudi Milanu" piše list citirajući reči menadžera igrača PSŽ-a da prate s velikom pažnjom događanja u Milanu. Istovremeno se piše da će sa novim partnerima familije Berluskoni koji bi trebalo da preuzmu postepeno Milan u sledeće tri godini stići i novac za robustan nastup na fudbalskoj pijaci.

Piše: Željko Pantelić;


tagovi

Serija ARomaMasimo MoratiJuventusItalijaInterEvropaDžejms PalotaBuongiorno Italia

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara