Buongiorno italia: Sergej i Basta na stubu srama, Jović i Kostić oduševili Italijane

Vreme čitanja: 5min | pet. 05.10.18. | 11:47

Šta će Milanu Ibrahimović pored Kutronea?

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Utakmice Lige Evrope su u prvom planu italijanske štampe. Dušan Basta i Sergej Milinković Savić su na udaru kritika zbog poraza Lacija od Ajntrahta u Frankfurtu. Za Bastu se kaže da je zreo za penziju a za Milinkovića da nastavlja da pruža anonimne partije daleko od svog potencijala. S druge strane sva trojica Srba u Ajntrahtu su dobili odlične ocene i pohvale za prikazani meč, posebno Kostić i Jović. Svetla pozornice je privukao i Kutrone sa svoja dva gola Olimpijakosu koji su preokrenuli rezultat na San Siru. Gazeta analizira uspeh italijanskih klubova u Ligi šampiona a Tutosport objavljuje detalje plana Andree Anjelija sa Juveom do 2024. godine dok Korijere najavljuje potpisivanje novog ugovora Lorenca Pelegrinija sa Romom.

Izabrane vesti

LA GAZZETTA DELLO SPORT

“Milančina. Šou Kutronea s Pipitom oborio Grke: 3:1”, dočekao je ovog jutra čitaoce Gazete naslov na prvoj strani sa Kutroneom i Iguainom kako slave jedan od tri postignuta gola Olimpijakosu u Lige Evrope. “Bejbi bombarder (dva gola) i Čalhanoglu (dve asistencije) ušli u drugom polovremenu i pokrenuli preokret: u 9 minuta Olimpijakos je pregažen 3:1”, piše u nadnaslovu. U redakcijskom komentaru pod naslovom “Ringiova ruka, Patrikovo srce, hod se nastavlja” se ističu pogođene izmene trenera Milana Rina Gatuza, srčanost Patrika Kutronea i da Milan zahvaljujući pobedama nad Sasuolom i Olimpijakosom može malo mirnije da nastavi sezonu. Ipak, sumnje u adekvatnost Gatuza za posao koji obavlja su i dalje prisutne. U poređenju sa Alegrijem, Anćelotijem, Spaletijem pa i Di Frančeskom, Gatuzo u startu gubi trku.

“Lacio sa devetoricom doživeo krah protiv Ajntrahta”, naslov je povodom poraza Nebeskoplavih u Frankfurtu. Na udaru kritika su se našla dvojica Srba u redovima rimskog tima: Dušan Basta i Sergej Milinković –Savić. Za Bastu se kaže da je došao na završnu stanicu svoje karijere, barem kada je u pitanju vrhunski fudbal dok je Sergej pružio još jednu anonimnu partiju daleko od svog nivoa i potencijala. Dobili su i jedan i drugi 4.

Za razliku od Srba u Laciju, Srbi u Ajntrahtu su briljirali. Gazeta je proglasila Filipa Kostića za igrača utakmice. “Kvalitet i kvantitet, to je bio Filip Kostić na utakmici sa Lacijom. Hladan i neumoljiv kod drugog gola za odlučujuće vođstvo Ajntrahta, par minuta kasnije “navukao” je Bastu da zaradi drugi žuti i automatski crveni karton”. Obrazložila je 7,5 Gazeta za srpskog reprezentativca. I Luka Jović je dobio istu ocenu 7,5. “Jovićev gol pripada rafinisanom fudalskom repertoaru. Ali kada treba  Luka pokazuje da zna da bude i robustan. Defanzivci Lacija dok god je bio na terenu nisu imali odgovor za  njegovu igru”, piše list. Gaćinović je dobio 7 uz obrazloženje da je njegova asistencija za 2:1 bila lucidna a da je svojom igrom na sredini terena praktično držao u tiltu Lacio sve vreme.

„Evropa smo mi”, ponosno Gazeta konstatuje da je samo Italija ostvarila sva četiri trijumfa u Ligi šampiona u prošlom kolu. “Dibala pravi razliku, Insinje je sve zreliji, ključni igrači Nindža i Džeko”, stvalja u prvi plan tvorce pobeda Juvea, Napolija, Intera i Rome.

“Emocije i iznenađenja”, naslov je autorskog teksta Ariga Sakija u kojem objašnjava zašto su u ovom momentu italijanski timovi u boljoj formi od svojih konkurenata u Ligi šampiona. Saki promoviše Juve u glavnog favorita za osvajanje trofeja sa velikim ušima uz obrazloženja da Bjankoneri ne umiru u lepoti ali na terenu u svakom trenutku se vidi njihova tehnička i fizička superiornost.

CORRIERE DELLO SPORT

“Kolateralne štete”, dovodi Korijere debakl Lacija u Frankfurtu u direktnu vezu sa porazom od Rome prošle nedelje. “Lacio razočarao i u Evropi, još uvek je ošamućen od poraza u derbiju. Greške odbrane i dva isključenja posle izjednačujuće gola Parola odlučile rezultat 4:1. Inzagi se pobunio: Nema prostora za uzbunu, sudija nas je oštetitio”, prenosi Korijere izjavu trenera Nebeskoplavih koji je ukazao na prestrogo dosuđene crvene kartone i penal koji nije dosuđen u korist njegovog tima. Kao i Gazeta i Korijere je dao Basti i Milinkoviću četvorke, najniže ocene od onih koji su nastupili sinoć u Frankfurtu. S druge strane srpska trojka u Ajntrahtu je ocenejna sa 7,5 (Kostić i Jović) i 7 (Gaćinović). Korijereov izveštač je bio posebno oduševljen igrom Luka Jovića za koga kaže da je sve opčinio na terenu, ne samo kvalitetom već i snagom.

“Kutrone - Iguain, kakav Ibra!”, aludira Korijere na izjavu Leonarda koji je demantovao mogućnost da se Zlatan Ibrahimović vrati u Milan. Leonardo je priznao da je prošlog leta bilo nekih naznaka da bi moglo da se pokuša sa tom operacijom ali da se onda ukazala prilika za Iguaina i u Milanu nisu imali dilemu na koju kartu da zaigraju.

“Pelegrini tri četvrtine do potpisa”, najavljuje Korijere vrlo brzo potpisivanje novog ugovora Rome sa Lorencom Pelegrinijem koji je posle lošeg starta na utakmicama protiv Lacija i Viktorije pokazao veliki potencijal u ulozi ofanzivnog plejmejkera. Sportski diretkor je pripremio ugovor koji će značajno povećati platu Rimljaninu ali  klub insistira da se ukloni raskidna klauzula iz ugovora. “Sutra je starter i Luka”, dodaje Korijere da bi Luka Pelegrini mogao da zaigra od prvog minuta pošto Aleksandara Kolarov ima probleme sa polomljenim prstom na levom stopalu. Protiv Empolija će se vratiti među startere i El Šaravi dok će Klajvert početi meč sa klupe.

TUTTOSPORT

“Juventusove plate: Anjeli 450.000 evra, Marota 5.600.000 evra, Nedved 400.000 evra”, otkriva Tutosport koliko su zaradili u prethodnoj sezoni trojica čelnika Juva. Marotina plata je višestruko veća jer je vezana za brojne bonuse koje je generalni direktor Juvea ispunio, ne samo za prošlu godinu već i za poslednji trogodišnji program. List otkriva i detalje pisma koje je Anjeli poslao akcionistima Juvea u kojem je obrazložio planova za budućnost do 2024. “Anjeli potvrdio strategiju: više šampiona, veća zarada”, piše torinski dnevnik. Predsednik Juvea je takođe podvukao da će velika pažnja biti poklonjena komercijalnom i digitalnom sektoru jer samo preko njih Juve može da dostigne velike evropske klubove kada je reč o količini novca koje fakturišu na godišnjem nivou.

“Inter leti na krilima prelaznog roka za Oskar”, piše Tutosport da su pojačanja Nerazura prethodnog leta već pokazala koliko su važna za Spaletijev projekat. De Fraj, Politano i Najngolan su se već potvrdili na terenu, sada se očekuje da naprave kvalitativan skok Asamoa, Vrsaljko, Kejta i Lautaro Martinez.

“Kutrone –Iguain, devet minuta Milanove furije”, ističe torinski dnevnik da su Rosoneri za samo devet minuta preokrenuli rezultat protiv Olimpijakosa zavhvaljujući golovima mladgo Italijana i Pipite.

“Lacio doživeo krah i završio meč sa devetoricom”, stavlja Tutosport u prvi plan lošu igru rimskog tima i činjenicu da je gotovo čitavo drugo poluvreme igrao sa dva igrača manje zbog crvenih kartona Basti i Korei.

Toro: Macari razgoropadio super Zazu”, najavljuje se da će večeras Simone Zaza igrati od prvog minuta protiv Frozinonea na utakmici koja otvara osmo kolo Serije A. U tekstu se kaže da je Macari odradio dobar posao za Zazom i da je sada centarfor fizički i psihički spreman za prvenstvene utakmice.

Na kraju Tutosport piše i da se bivši vlasnik Intera Masimo Morati zahvalio Anjeliju na kandidaturi za prvog čoveka FS Italije: ”Morati odustao i zahvalio”.

Piše: Željko Pantelić


tagovi

Buongiorno ItaliaSergej Milinković SavićLuka JovićFilip KostićDušan Basta

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara