""
""

Buongiorno Italia: Sudija priznao, Juventus oštećen protiv Milana! Lazović i Ninković starteri večeras

Vreme čitanja: 4min | uto. 25.10.16. | 11:07

Preporod Edina Džeka, ko je nova zvezda Lacija i kako Marko Verati može da dođe među crno-bele iz Torina

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Izabrane vesti

Milan koji može da se vrati na prvo mesto na tabeli Serije A posle više od četiri godine, smena trenera u Interu i borba Nerazura i Juventusa za potpis Marka Veratija su u prvom planu italijanskih sportskih medija. Korijere veliča Edina Džeka kao i efikasnost Rominog napada i perspektivni tim Lacija koji je krcat igračima koji imaju manje od 23 godine. Piše se i da će se danas znati da li će Sergej Milnković Savić igrati sutra protiv Kaljarija dok bi Darko Lazović i Nikola Ninković, prema najavama, trebalo da igraju od prvog minuta protiv Milana.

LA GAZZETTA DELLO SPORT

Vodeći naslov na prvoj strani Gazete može dvojako da se čita kao „Milančina“ ili kao „Milan jedan“ sa dvostrukom aluzijom na mogućnost da Rosoneri posle četiri godine zasednu na čelo tebele Serije A, barem na jednu noć, ali i na godišnjicu od debitantskog meča Điđa Donarume na golu prvog tima.
Ako pobedi Đenovu, Milan leti na vrh i Điđo slavi godišnjicu”, stoji u podnaslovu u kojem se još dodaje da je Donaruma odigrao prvi meč u Seriji A 25. oktobra prošle godine.
Sada je Điđo stub Montelinog golobradog tima koji može da dostigne visine na kojima nije bio više od četiri godine”, piše Gazeta.

1011 ---->>> Đenova - Milan 1 (2,80), X (3,15), 2 (2,65)

Milanski sportski list najavljuje da će trener Đenove Ivan Jurić poslati na teren od prvog minuta dvojicu sprskih vezista, Darka Lazovića i Nikolu Ninkovića
„Zlatna lopta: puno Juvea”, konstatuje Gazeta da su se među 30 kandidata za najprestižnije fudbalsko priznanje našla i trojica igrača Bjankonera, Bufon, Dibala i Iguain. Ipak na unutrašnjim stranama Gazeta tvrdi da nema nikakvih sumnji da će ove godine trofej ponovo osvojiti Kristijano Ronaldo, a u redakcijskom komentaru se objašnjava i zašto samo CR7 može da osvoji prestižno priznanje. 

U vrhu naslovnice list se bavi grotesknom situacijom u Interu o kojoj svedoči i veliki broj imena potencijalnih kandidata za De Burovog naslednika  na klupi Nerazura:

„Misterija smejurija: De Bur na klupi sutra protiv Torina, ali Inter već počeo kasting za novog trenera”.
U podnaslovu se kaže da sve liči na komediju u Interu.
Poverenje treneru je izgleda isteklo. Rukovodstvo misli na jedno prelazano rešenje pre nego što se oslobodi Čolo Simeone. Ali ima i onih koji bi želeli odmah veliko ime. Izronila imena Bjelse i Tate Martina. U Parizu se kaže da bi mogao da dođe Leonardo koji bi kao miraz doveo Veratija i Tijaga Silvu iz PSŽ-a”, piše Gazeta.

Na unutrašnjim stranama se za klupu Intera citiraju i imena Mandorlinija, Piolija, Gvidolina, Blana i Marka Silve.

CORRIERE DELLO SPORT

Niko kao Džeko”, glorifikuje Korijere učinak reprezentativca BiH u dresu Rome. U nadnaslovu se ističe da je Džeko postigao najviše golova u Italiji, a da u Evropi niko nije toliko puta šutirao na protivnički gol kao on.
Zahvaljujući Džeku, Romin napad je u evropskom vrhu, samo su Barsa, Monako i Real postigli više golova. Od 1960. Roma nije bila tako efikasna”, stoji u podnaslovu.

U velikom Korijerevom ispitivanju koje je obuhvatilo 100 trenera i bivših fudbalera -  na temu ko će osvojiti "skudeto", ko će ići u Ligu šampiona, ko će biti najbolji strelac Serije A -  izašao je sledeći  rezultat:

Juventus šampion, Roma i Napoli u Ligi šampiona, a Iguain golgeter”. Interesantno je da je Džeko bio vrlo blizu Pipite. Argentinac je dobio 46 glasova, a Džeko 35.

Murđin svet, Lacijeva zvezda”, posvećuje rimski dnevnik velikoj nadi Lacija naslov ispod zaglavlja i čitavu stranu.

Debitovao je golom protiv Torina”, stoji u podnaslovu dok se u tekstu na unutrašnjim stranama otkriva da je Murđa trebalo da završi u podmlatku Rome, ali da je sudbina uplela prste i obukao je dres Lacija.

Na unutrašnjim stranama Korijere piše da naš Sergej Milinković Savić čini sve da se oporavi za meč sa Kaljerijem sutra veče na Olimpiku i da će današnja kontrola biti presudna za odluku Inzagija da li da ga uvrsti na spisak igrača ili ne.

TUTTOSPORT

Torinski dnenvik je iskoristio otvoreno negodovanje Marka Veratija prema treneru PSŽ Unaju Emeriju, posle zamene na meču sa Olimpik Marseljom, da raspali staru želju Bjankonera da angažuju režisera igre Azura.
„Verati, idemo Juve”, poziva Tutosport rukovodstvo Stare dame da već u januaru proba da dovede bivšeg igrača Peskare.

U Francuskoj su već stavili na izlazna vrata Veratija: ako želi, može da ide. Veratijev menadžer traži korektan odnos prema svom klijentu. Marota već na poslu: u januaru pojačanja za sredinu terena”, telegrafski je preneto u podnaslovu šta se sve događa na liniji Pariz - Torino.

List prenosi s dozom gorčine da je sudija meča Milan – Juventus, jedan od najboljih svetskih arbitara Nikola Ricoli, priznao svoju grešku koja je goste koštala poraza:
„Ricoli prihvatio istinu, Pjanićev gol je bio regularan”.

„Inter: De Bur nema više poverenje, ali će biti protiv Torina“, piše Tutosport o sitauciji u Interu koju krsti kao nadrealnu.

„Mama kaže: Toro je je Jagova kuća”, naslov je intervjua s mamom Jaga Falkea koji je bukvalno eksplodirao u Torinu Siniše Mihajlovića na početku ove sezone.

Real, Barsa i Juve su deo njegove prošlosti, ali je tek među Granatama pronašao sreću i podršku. Bio bi vrlo srećan da ostane”; kaže mama Karmela, inače španska državljanka.

Sančes likuje: Ponosan sam na priznanje Tutosporta” prenosi list izjavu Portugalca, dobitnika nagrade Zlatni dečko za ovu godinu.

Piše: Željko Pantelić


tagovi

Buongiorno ItaliaDarko LazovićĐenovaEvropaInterItalijaJuventusLacioMilanNikola NinkovićNikola RicoliRomaSerija AŽeljko Pantelić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara