Buongiorno Italia: Sve jači miris derbija

Vreme čitanja: 5min | uto. 19.02.19. | 11:58

Plus, napetost na relaciji nekadašnjih saradnika u Sampdoriji i Juventusu, sada na suprotstavljenim stranama

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Verbalni duel na distanci između sportskog direktora Juventusa Fabija Paratičija i generalnog direktora Intera Bepea Marote je glavna tema u italijanskim medijima. Varnice na liniji Juve – Inter se tumače kao znak oživljavanja velikog rivalstva, odnosno da u Torinu shvataju kako Nerazuri postaju ozbiljan takmac.

Izabrane vesti

Piše se i  o nezasluženoj pobedi Rome nad Bolonjom o čemu svedoči paradoks da je Siniša Mihajlović od svih listova dobio veću ocenu od Euzebija di Frančeska. Korijere izveštava da je MIlinković Savić ozdravio i da će biti među putnicima za Sevilju, a Tututosport podgrejava priču o Isku i Marselu u dresu Juventusa.

LA GAZZETTA DELLO SPORT

Ikardi, pljušte šamari između Juvea i Intera”, definiše tako Gazeta dvoboj na distanci između sportskog direktora Juventusa Fabija Paratičija i generalnog direktora Intera Bepea Marote. U podnaslovu se objašnjava da je Paratiči, u jednoj radio emisiji, bocnuo Inter izjavivši da bi u junu mogli da razmotre ideju da angažuju Ikardija. Na to je odgovorio Marota da je Paratičijeva izjava bila neumesna i da u tom slučaju Inter može da kontaktira u junu Dibalu. Takođe se prenosi i stav predsednika Intera Stivena Žanga koji je bio decidiran da Ikardi ostaje u milanskom klubu i da u svakom slučaju neće biti nikada prodat Bjankonerima. Žang je dodao i da će vrlo brzo biti ponuđen novi predlog Ikardiju za produžetak ugovora.

Liga šampiona, Lipi potpaljuje kralja: Niko na svetu nije odlučujući igrač kao CR7”, naslov je intervju sa trenerom koji je poslednji osvojio titulu prvaka Evrope sa Juventusom. Osim motivacionog govora Marčela Lipija, Gazeta predstavlja i Čola Simeona kao romantičnog tvrdog momka, odnosnu  kao antitezu „Gvardiolizmu“. Na unutrašnjim stranama list najavljuje da će meč odlučiti odbrane dva tima predvođene simbolima aktuelnih sastava Juvea i Atletika: Kjelinijem i Godinom. Gazeta takođe piše da je Bernardeski bliži startnoj postavi od Dibale koji bi lako mogao da počne meč na klupi.

Milano za zdravicu”, naslov je ispod zaglavlja koji najavljuje novu renesnasu milanskih timova i povratak u vrh italijanskog i evropskog fudbala. U podnaslove se kaže da Inter i Milan rade na istom cilju a to je da prekinu dominaciju Juventusa. Deo tog projekta je i izgradnja zajedničkog stadiona. List objavljuje i teze Rina Gatuza kako se prevladavaju krizini momenti u timu.

Roma se mučila ali nije popustila: 2:1 protiv Bolonje i ostaje na jedan bod od četvrtog mesta”, piše se o pobedi Đalorosih nad Bolonjom u poslednjem meču 24. kola. Na unutrašnjim stranama se priznaje da je golman Olsen spasao Romu i da je tim Siniše Mihajlovića zasluživao najmanje remi ako ne i pobedu, po prikazanoj igri i stvorenim šansama.

Kuriozitet predstavlja i činjenica da je Siniša Mihajlović, trener tima koji je izgubio meč, dobio bolju ocenu od Di Frančeska. Gazeta je dala Siniši 6,5 a Di Frančesku 6. „Uobičajene uvrede (Ciganine) nisu poremetile Mihajlovića postavio je odlično tim Bolonje i zaslužio je najmanje remi po onome što se videlo na terenu. Takođe, bio je penalizovan povredama igrača koje su mu izbacile iz ruku moguće alternative tokom meča”, stoji u obrazloženju ocene Mihi.

Aleksandar Kolarov je postigao svoj sedmi gol u Seriji A ove sezone. Kapiten Srbije realizovao je hladnokrvno penal i zaradio je 6,5 od Gazete. Milanski dnevnik zapaža da je Kolarov odigrao najviše lopti (79), da je osvojio najviše (11) i da je najbolji strelac među defanzivcima u Evropi.

CORRIERE DELLO SPORT

Napred Roma”, naslov je uglavljen između fotografija Kolarova i Facija koji su doneli tri boda Đalorosima u sudaru sa Bolonjom. „ Romina treća uzastopna pobeda u prvenstvu i Ligi šampiona, udaljeni Lacio i Atalanta. Di Frančesko: prvo poluvreme za zaborav, ali je veoma važno da i dalje dišemo za vrat Milanu”, priznao je trener Rome da njegov tim nije igrom zaslužio pobedu, ali i da u fudbalu konačni rezultata važi više od bilo kog drugog suda.

Kao i Gazeta i Korijere je ocenio nastup Kolarova sa 6,5, dok je najbolji igrač meča bio golman Rome Olsen, dobio je osmicu. Siniša Mihajlović je od rimskog dnevnika dobio čak 7: „Mihajlovićeva Bolonja je bila agresivna i elastična, izgubila je  na apsurdan način meč u kojem je 20 puta šutirala na gol Rome, 12 puta iz kaznenog prostora”, konstatuje list.

Ćiro ide u napad: Lacio, verujmo”, prenosi ispod zaglavlja Korijere apel centarfora Nebeskoplavih upućen saigračima i navijačima. Zajedno sa Koreom, Imobile je lansirao poruku da želi da napravi podvig u Sevilji i da Lacio ne odustaje ni od Lige Evrope, ni od četvrtog mesta u Seriji A, ni od Kupa Italije. Dobra vest za Lacio je i oporavak Sergeja Milinkovića Savića koji je juče trenirao sa ostatkom tima i danas će otputovati u Sevilju mada će, najverovatnije, početi meč na klupi.

Inter – Juve, totalni bobra”, definicija je Korijerea jučerašnjeg verbalnog nadmudrivanja Paratičija i Marote.

U redakcijskom komentaru „Ekslodiralo staro rivalstvo” se kaže da su nastupi rukovodilaca dva kluba najava nove epizode vekovnog rivalstva dva kluba.

TUTTOSPORT

„Paratiči – Marota, kakav vatromet!”, otvara današnje izdanje torinski dnevnik. U podnaslovu se podseća da su Paratiči i Marota predstavljali gvozdeni dvojac dok su bili zajedno u Sampdoriji i Juveu, a da sada postaju sve ljući rivali. Tutosport najavljuje i da neće voditi samo duel oko Ikardija i Dibale već oko serije igrača pošto i jedan i drugi tim imaju na svojim spiskovima željenih pojačanja ista imena.

Na unutrašnjim stranama Tutosport održava na vatri priču o dolasku Marsela i Iska u Juventus. „Marselo, svađa na društvenim mrežama” je naslov teksta u kojem se ističe da su odnosi između Brazilca i trenera Solarija kao i odnos sa navijačima Reala sve napetiji i da bek želi, po svaku cenu, da dođe, sledećeg leta, u Torino. Takođe se navodi i da je odnos između Solarija i Iska hladniji i da dvojica praktično ne komuniciraju međusobno. Tutosport tvrdi da ne postoji ni minimalna šansa da Isko ostane u Realu ako Argentinac nastvi da vodi tim i u sledećoj sezoni.

Prvi stop za Sinišu. Roma na minus jedan od Milana”, naslov je povodom pobede Rome nad Bolonjom. Na unutrašnjim stranama naslov je još eksplicitniji: „Bolonja poklanjala, Roma se zahvaljivala”. Siniša Mihajlović je i od Tutosporta dobio 7, dok je Kolarov ocenjen prelaznom šesticom.

Icov apel: Svi na stadion”, poziva defanzivac Torina navijače da ispune do poslednjeg mesta stadion Grande Torino i pomognu timu da pobedi Atalantu u trci za mesto koje vodi u Ligu Evrope. Posle remija u Napulju, Toro se približio na tri boda od zone Lige Evrope, odnosno toliko bodova ga deli od tima iz Bergama i Lacija.

Piše: Željko Pantelić


tagovi

InterJuventusFabio ParatićiBepe MarotaBuongiorno ItaliaŽeljko Pantelić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara