Buongiorno Italia: Tajne Mbapeovog transfera, dostupan za samo 80.000.000 evra

Vreme čitanja: 5min | pet. 04.01.19. | 11:57

Juventus, prktično, već ima dogovor sa Remzijem, ali ne želi da se zaustavi

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Prelazni rok i polemika oko Superkupa u Saudijskoj Arabiji su glavne teme u italijanskoj sportskoj štampi. Zvonimir Boban je dao intervju Gazeti u kojem je apelovao na UEFA da promeni pravila o finansijskom fer-pleju, Korijere piše da je Roma bacila oko na Mančinija iz Atalante, a Tutosport prenosi obećanje ili pretnju, zavisi iz kog ugla se gleda, Kristijana Ronalda da će on i Juve osvojiti sve u 2019.

Izabrane vesti

LA GAZZETTA DELLO SPORT

Bobanov ubod: Finansijski fer-plej treba promeniti, sa ovakvim pravilima klubovi kao Inter i Milan ne mogu da se razvijaju”, naslov je intervjua Gazete sa visokim zvaničnikom FIFA Zvonirom Bobanom. Bivši fudbaler Milana i Dinama je upozorio UEFA da su potrebne reforme koje bi dozvolile fudbalu da napreduje i raste. „Onima koji ulažu novac u fudbal treba omogućiti da investiraju. Tako se jača konkurencija i proizvode pozitivni efekti za sve”, rekao je Boban. Najbliži saradnik prvog čoveka FIFA Infantina je u razgovoru sa milanskim listom objasnio da Infantino želi da poveća broj učesnika n Mundijalu na 48 kako bi se izbegla mogućnost da velike reprezentacije, kao Italija na poslednjem SP u Rusiji, budu odsutne.

Šeik CR7 zove Remzija”, piše ispod zaglavlja da je Kristijano Ronaldo eksplicitno pozvao igrača Arsenala da mu se pridruži u Juventusu sledećeg leta. Na unutrašnjim stranama se kaže da se i predsednik Bjankonera Andrea Anjeli angažovao u pregovorima oko dolaska Velšanina u Torino. Gazeta tvrdi da se Remziju sviđa razvojni projekat Juventusa i da smo blizu potpisa ugovora.

Inter, Barelu hoće svi. Leonarda zaustavila UEFA, sada je Marota u prednosti”, izveštava milanski dnevnik da je tehnički direktor Rosonera bio na korak od zaključenja transfera Barele iz Kaljarija u Milan, ali da su sankcije UEFA, zbog nepoštovanja finansijskog fer-pleja, primorale Leonarda da se povuče. S druge strane, Inter je već počeo da pravi konstrukciju kako da stigne do traženih 50.000.000 evra za Barelu. Osim keša, na Sardiniju bi mogli da se presele i pojedini fudbaleri Intera čije su plate kompatibilne sa budžetom Kaljarija.

Milan, Karasko je na pol-poziciji. Sledećeg leta Kesi će biti žrtvovan?”, piše Gazeta da je italijanski klub ozbiljno bacio oko na Belgijanca i da je jedini problem visoka plata koju prima u kineskom klubu Dalijan Jifang. S druge strane zbog finansijskog fer-pleja Milan će biti primoran da proda sledećeg leta barem jednog „skupocenog“ igrača. Prvi na listi je Kesi koji ima ozbiljne ponude iz Kine i Engleske. Priča se da je cena bivšeg igrača Atalante oko 40.000.000 evra.

CORRIERE DELLO SPORT

Mančini sa De Paulom”, dodaje rimski dnevnik defanzivca Atalante na listu želja Rome u ovom prelaznom roku. U podnaslovu se kaže da Đalorosi spremaju dupli poklon za svog trenera. „Defanzivac Atalante je rezervisan a za igrača Udinezea se ubrzavaju pregovori”. Na unutrašnjim stranama se precizira da je Atalanta tražila 25.000.000 evra za Mančinija.

Lacijova ideja: Zapakosta”, predviđa Korijere da bi rimski klub mogao da iskoristi činjenicu da je italijanski igrač odigrao samo 18 minuta u Premijer ligi od kako je na klupu Čelsija seo Mauricio Sari. Bivši igrač Torina bi mogao da stigne u Formelo sa formulom pozajmice i prava na otukup igrača. Na unutrašnjim stranama se piše i da je sve spremno da se produži ugovor sa Lukasom Leivom krajem ovog ili početkom sledećeg meseca. Citiraju se i reči sportskog direktora Igli Tarea koji je ponovio da je osnovni cilj Lacija da stigne do Lige šampiona. Tare nije propustio priliku da odapne otrovnu strelicu na račun arbitara koji su, po njemu, oštetili prošle sezone presudno Lacio.

Napoli – Barela, pregovori preko telefona”, za razliku od Gazete, Korijere insistira da je Napoli ispred svih u trci za Kaljarijevog dragulja. Izveštava se o telefonskim razgovorima zainteresovanih strana i nameri predsednika Napolija Aurelija De Laurentisa da zatvori što je pre moguće prelazak Barele u grad podno Vezuva.

Juve i Ronaldo, Remzi je već izabrao”, ne ostavlja mnogo sumnji Korijere gde će Velšanin iz Arsenala doći sledećeg leta. List precizira da je Juve pobedio PSŽ u trici za Remzija i da je on spreman da potpiše ugovor.

TUTTOSPORT

CR2019”, aludira s tim naslovom torinski dnevnik da je Kristijano Ronaldo, za razliku od ceremonija Frans Futbola i FIFA na kojima je proglašen za najboljeg igrača u prethodnoj godini Luka Modrić, dominirao na svečanosti „Glob soker“ u Dubaiju. „Ronaldov trijumf u Dubaiju: tri glob sokera, za najboljeg fudbalera, najlepši gol i za sportskog idola. Ronaldo obećao navijačima Juvea da će 2019. godina biti za pamćenje: U sledećih 12 meseci želim sve da osvojim”, prenosi se izjava Portugalca.

Tajne Mbapeovog transfera”, analizira Tutosport aspekte posla koji bi po svojim razmerama i potencijalu mogao da zaseni čak i dolazak Ronalda u Juve. List konstatuje da bi Mbape koštao godišnje 80.000.000 evra Juve, ali da bi mogao da bude isplativ investicija budući da ima samo 20 godina. Tutosport precizira da obeštećenje za Mbapea iznosi 215.000.000 evra i da bi njegova godišnja plata bilia 20.000.000 evra. Do cifre od 80.000.000 evra godišnjeg troška se dolazi kada se cena igračkog kartona podeli na pet godina ugovora i na nju doda iznos bruto plate (u Italijij bruto plata stalno zaposlenih, a fudbaleri imaju taj status u Seriji A, iznosi duplo u odnosu na neto primanja).

Pereira za EvroToro”, navodi se ispod zaglavlja da je plan trenera Torina Macarija da dovede igrača Votforda ako njegov tim uspe da izvadi kartu za Ligu Ervope na kraju sezone. Macari poznaje Pereiru pošto ga je trenirao u engleskoj ekspozituri familije Poco.

Inter: Karamo u Fjorentinu za povratak Benasija“, piše  Tutosport da bi sledećeg leta Nerazuri mogli da vrate u Apijano Đentile igrača koji je stasao u redovima  Intera. Karamo je na pozajmici u Bordou i pruža zapažene partije tako da bi za Ljubičaste mogao da bude odličan mamac da puste Benasija. Pored Karamoa se pominju i Kandreva i Galjardini, koje bi Inter mogao da upotrebi da bi stigao do potencijalnog reprezentativca Italije.

Piše: Željko Pantelić


tagovi

Buongiorno ItaliaŽeljko PantelićKilijan EmbapeAron Remzi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara