""
""

Buongiorno Italia: Nastasić je isti Nemanja Vidić! Roma ga privlači Ligom šampiona

Vreme čitanja: 4min | uto. 11.07.17. | 11:57

Srpski štoper zauzima veliki prostor u današnjim izdanjima italijanskih medija, piše se i o odličnom Juventusovom potezu

            (OD STALNOG DOPISNIKA MOZZART SPORTA IZ RIMA)

Izabrane vesti

Juče je Matija Nastasić bio na naslovnoj strani Korijere delo sporta, danas mu rimski dnevnik posvećuje dve strane i obrazlaže sportske motive, pored ekonomskih, zbog kojih bi srpski defanzivac mogao da pređe u Romu. Piše se i sve hladnijem odnosu Najngolana i Rome koji bi mogao da iskoristi Inter, ali i o zahtevu novog trenera Đalorosih da mu je potrebno barem pet pojačanja. Svi listovi navode da je Juve praktično već zatvorio transfer Duglasa Koste iz Bajerna i da se sada sprema za napad na Ščensnija i Bernardeskija. Milan je u iščekivanju Donarume, a Kasano nastavlja karijeru u Veroni.

LA GAZZETTA DELLO SPORT

“Juvenutsovo pojačanje” najavljuje milanski dnevnik s fotografijom Duglasa Koste u akciji prelazak Brazilca iz Bajerna u redove Bjankonera. U nadnaslovu se ističe da će posao oko krila Bavaraca biti okončan danas, pozajmica sa obavznim otkupom. Cela operacija će koštati Staru damu 46.000.000 (6.000.000 pozajmica + 40.000.000 otkup). Istovremeno, odložen je sastanak sa Fjorentinom za Beranrdeskija, ali samo iz tehničkih razloga pošto generalni direktor Bepe Marota ne može da bude na dva mesta u isto vreme. Marota je u Minhenu i čim zavšri posao oko Koste preći će na dovršavanje transfera Bernardeskija. Sume su i dalje iste: 40.000.000 evra plus 2.000.000 kroz bonuse.

U redakcijskom komenataru pod naslovom “Sa Alegrijem će moći da leti” hvali se Juveov potez da dovede Duglasa Kostu i predviđa se brzo uklapanje Brazilca u taktičke zamisli trenera šampiona Italije.

Prvi test za Milan. Poslušajte Rodrigeza: Ovde caruje ljubav”, najavljuje list večerašnji prijateljski meč Rosonera sa Luganom i prenosi izjavu novog pojačanja iz Volfzburga Rikarda Rodrigeza koji se veće odomaćio  u Milanelu jer, kako kaže, tu vlada ljubav.

Gazeta nastavlja da pothranjuje nade navijača Intera da bi Radža Najngolan, na kraju, mogao da pređe u Inter:”Između Rome i Radže veliko zahlađenje i Inter se nada”. Belgijanac očekuje od Rome da ispuni obećanja i poveća mu platu. Najngolan sada prima 3.000.000 evra i želi da zarađuje najmanje 5.000.000, Đalorosi i dalje oklevaju da mu podignu platu uprkos obećanju  koju su dali prošle godine kada je Najngolan odbio Čelsijevu ponudu koja mu je garantovala 6.500.000 godišnje.

“O vidi Kasana! Potpisao za Veronu, igraće sa Čerčijem”, piše ispod zaglavlja. U podnaslovu se dodaje da je povratnik u Seriju A osim jednogodišnjeg ugovora sa FantAntonijom i dgovora sa Čerčije stavila pod ugovor i napadača Udinezea Ortoa.

CORRIERE DELLO SPORT

Rimski dnevnik otvara današnje izdanje sa eksplicitnim javnim zahtevom novog trenera Rome da je za kompletiranje sastava Đalorosih neophodno dovesti pet igrač: ”Euzebijeva petorka”. Di Frančesko je precizirao i koji tip igrača mu je potreban: dvojica krilnih napadača, jedna rezerva za Džeka, jedan levi bek i jedan centralni defanzivac. U podnaslovu se dodaje da sportski direktor Monči nastavlja da radi na dovođenju Defrela i Nastasića.

Korijere posvećuje dve strane Matiji Nastasiću. U tekstu pod naslovom “Nastasić – Roma evro-privlačnost” se kaže da je Nastasić entuzijasta da pređe u Romu jer mu Đalorosi omogućavaju da ponovo igra Ligu šampiona. Citiraju se njegove reči da jedva čeka da se vrati na veliku evropsku pozornicu i da mu nedostaje mnogo igranje utakmica Lige šampiona. Korijere u tom kontekstu podvlači da je srpski defanzivac odigrao svoju najbolju životnu partiju u Ligi šampiona i to na njegovoj poslednjoj utakmici u najprestižnijem klupskom takmičenju. “U svojoj poslednjoj noći u Ligi šampiona stavio je u džep Gareta Bejla i mogao bi zahvaljujući Romi da pronađe pravu lansirnu rampu za veliku fudbalsku scenu”, piše Korijere i podseća da Nastasić nije dostigao visine koje su mu se predviđale dok je igrao za Fjorentinu zbog teških povreda koje su ga zadesile. Korijere poredi Nastasića sa Nemanjom Vidićem i predviđa da bi u Romi mogao da doživi igrački preporod.

Lacio: rađa se 3-5-2 sa Marušićem i Lukakom na krilima. Nejasnoće oko Azmuna: bitka za napadača”, naslov je ispod zaglavlja posvećen Nebeskoplavima. U podnaslovu se kaže da prisustvo dvojica spoljnih igrača u sastavu Lacija sve više navodi Inzagija da ozbiljno razmišlja o formaciji 3-5-2. Istovremeno se kaže da je gotovo sve dogovoreno za prelazak Bilje u Milan i da će tokom dana stići potvrda o dogovoru budući da je razlika između potražnje Klaudija Lotita i ponude Milana sišla na samo 2.000.000 evra. Argentinac bi za 16 do 18.000.000 mogao da završi u redovima Rosonera.

TUTTOSPORT

“Evo ga Juve” trijumfalno obznanjuje svojim čitaocima torinski dnevnik da su Bjankoneri pronašli formulu kako da dovedu Duglasa Kostu u Vinovo. U podnaslovu se kaže da će Bepe Marota pošto danas završi posao u Minhenu za Kostu krenuti u finiširanje transfera Ščensnija i Bernardeskija.

“Siniša, vodi nas u Evropu”, zahtev navijača Torina na jučerašnjem okupljanju igača Granata za novu sezonu je završio na prvoj strani Tutosporta. Sve oči su bile uprte u Belotija, i list svedoči da je sve jače uverenje u redovima Tora da će Galo ostati za sledeću sezonu. Taj utisak pojačava i izjava predsednika Urbana Kaira da ne može da zamisli svoj Torino bez Belotija i da do danas nije stigla nijedna ponuda, čak ni blizu, postavljene raskidne klauzule od 100.000.000 evra.

Tutosport piše i da će Đenova posle 14 godina promeniti vlasnika te da Serija A postaje sve više šampionat  nalik Premijer ligi pošto broj klubova u rukama stranaca raste svake sezone. “Prodao sam Đenovu, potpisujemo kupoprodajni ugovor ove ili početkom sledeće nedelje”, prenose se reči vlasnika Grifona Enrika Precioziija. Na unutrašnjim stranama se navodi da je kupac jedan engleski fond, ali nisu preciznije predstavljeni biznismeni koji vode taj fond.

Piše: Željko Pantelić


tagovi

RomaMilanMatija NastasićItalijaInterFederiko BernardeskiEvropaDaglas KostaBuongiorno Italia

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara