""
""

Čačanska oluja za komšijski derbi

Vreme čitanja: 3min | pet. 22.07.16. | 10:28

„Prošle sezone smo lako predali oružije u Milanovcu, ali ove godine neće biti tako“, dao je reč Mario Maslać, kapiten Borca uoči premijernog meča Super lige i komšijskog derbija sa Metalcem

Čačanska truba je svirala zbor, a trener Borca komanduje juriš na Metalčevu tvrđavu. Tako se ovih dana u gradu na Moravi sprema za premijerni meč Super lige u koji ekipa Borca ulazi značajno pojačana nakon priprema i veoma berićetnog prelaznog roka. Čačani računaju na iskustvo Marija Maslaća i Srđana Vujaklije koji će uz povratnika i bivšeg kapitena Zebri, Zorana Pirga Kostića pokušati da zablistaju još na premijeri.
“Moram najpre reći da sam zadovoljan onim što smo odradili u pripremnom periodu. Sve zacrtano smo sproveli u delo. Pored trenažnog procesa odigrali smo osam kontrolnih utakmica. Igrači su veoma odgovorno i profesionalno izvršavali sve zadatke, a posebno bih istakao jednu pravu pozitivnu timsku atmosferu. Većina igrača je u stroju od početka priprema, dok se par njih poput Kostića i Aleksića priključilo kasnije. Spremni smo da prihvatimo veliku obavezu koju su nametnuli rezultati i igra od prošle sezone. Možda smo u ovom trenutku još uvek nepoznanica i sami sebi, ali se ne mogu oteti utisku da imamo jednu talentovanu i vrednu ekipu koja će verujem to pokazati i u borbi za bodove. Razmišljaćemo od utakmice do utakmice i nadam se opravdati očekivanja“, rekao je trener Borca iz Čačka, Ljubiša Dmitrović.

Izabrane vesti

Dakle stručni štab Čačana nema nameru da kuje dugoročne planove, jer kako kažu ići će stepenik po stepenik, uz ambiciju da se ove godine pozicioniraju ne u sigurnom, već u delu tabele koji daje mogućnost za odlazak na međunarodnu scenu. Reč je dakle o visokim ambicijama, o kojima govori i šef stručnog štaba Čačana.

Ko će biti šampion? Zvezda favorit sa kvotom 1,80 - Partizan odmah iza! Mogu li Lučani kao Lester?

“Imamo obavezu da od samog starta krenemo hrabro u borbu za bodove. Borac je uvek Borac i tako ćemo se ponašati. Metalac ima iskusnu i kvalitetnu ekipu, ali i mi imamo svoje adute. Najbitnije je da su svi igrači u stroju, a poslednja dva treninga će razrešiti dilemu oko postave, jer sada 14 ili 15 igrača konkuriše za prvih jedanaest. Mislim da će ljubitelji fudbala iz ovog dela Srbije uživati u subotu, a mi sa jasnom namerom i ambicijom putujemo na premijeru“ – odlučno je Dmitrović nagovestio da Borac u komšiluk ne ide da bi se vratio praznih šaka i džepova.

Kapiten Čačana, Mario Maslać je takođe optimista, i ima poverenja u šefa stručnog štaba koji nastoji da Borac postigne više nego prošle sezone. Maslaću, kako sam kaže odgovara „sveža krv“, dok od starosedelaca očekuje ofanzivu i povezivanje konaca igre na temelju dobrih partija iz prošle sezone.

“Prošle sezone smo lako predali oružje u Milanovcu i uveren sm da sada neće biti tako. U timu je odlična atmosfera i imamo puno razloga za optimizam. Rival je po meri, iskusan tim koji ove sezone sigurno želi da napravi korak više. Sa respektom, ali i optimizmom očekujemo premijeru. U duelima komšijskih rivala nema favorita, a posebno ne u prvom kolu. Daćemo sve od sebe da na pravi način otvorimo novu sezonu i obradujemo navijače već na startu“, optimista je kapiten Mario Maslać, koji ne zaboravlja gorak ukus izgorelih ambicija sa milanovačke trpeze.

Na kraju uz rezime ostaje da napomenemo da su Čačani nedavno rešili problem oko registracije igrača, pa se trener Dmitrović trenutno nalazi na slatkim mukama jer može da računa i na Marka Zoćevića, Lazara StajčićaNemanju MirosavljevićaKenedija Asamou i Nenada Kočovića.

Ko će od njih u poznatom dresu Zebri išetati na derbi u Gornjem Milanovcu ostaje da vidimo. Sudar ljutih rivala je zakazan za subotu u 20 časova.

(Piše: Miloš Milić)

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Zoran Kostić PirgoSuperligaSrđan VujaklijaSrbijaMetalacMarko ZoćevićMario MaslaćLjubiša DmitrovićBorac Čačak

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara