"Detalj sa stadiona kraj Jošanice"
"Detalj sa stadiona kraj Jošanice"

Čarapani odoleli na Džehenem parku, Čika Dača zvižducima ispratio Đavole

Vreme čitanja: 4min | sub. 05.10.13. | 16:46

Spartak slavio u malom vojvođanskom derbiju, Sloboda sa igračem manje izvukla bod na Begluku

Detalj sa stadiona kraj JošaniceGolovi kao u retko kom kolu Superlige Srbije, ali radost samo na licima igrača Spartaka, koji je u Subotici savladao Donji Srem sa 2:1, dok su Radnički 1923, Novi Pazar i Sloboda morali da se zadovolje samo nerešenim ishodima sa Voždovcem, odnosno Napretkom i OFK Beogradom.

Đavoli i Plavi imaju za čim za žale. Ovi drugi jer su dominirali većim delom utakmice odigrane pred 4.000 navijača na stadionu kraj Jošanice, ali su gosti iz Kruševca odneli bod 1:1.

Izabrane vesti

Šokirao je domaće još u šestom minutu Miloš Bajić, pa je Pazarcima dugo trebalo da se oporave i zaigraju kako treba.

Na kraju su i uspeli u nameri, izjednačili preko Emira Lotinca u finišu drugog poluvremena, ali je potom i sreća okrenula leđa. Dva puta su pogađali stativu, imali još sijaset šansi, ali se rezultat na semaforu nije menjao, pa je Napredak postao prvi tim koji je odoleo pred vatrenim navijačima na Džehenem parku, kako Pazarci zovu svoj stadion.

Ipak, danas su pokazali da su se uželeli i ostalih u Superligi, pa su na tribinama istakli transparent sa parolom: "Pustite gostovanja, da ne bude šamaranja".
"Znali smo koliko im znače odsutni Nenad Mirosavljević i Regan Obeng, ali sam se pribojavao da će nas to iznenaditi na početku. Možda sam pogrešio što nisam spremio dobro igrače za prvih 10-15 minuta, jer su mislili da će biti lako. Mojim fudbalerima nemam šta da im zamerim, dali su sve od sebe, ali pogodili smo tri stative i nedostajala je sreća. Rival je zaslužio bod, a nama će se ovo vratiti nekom drugom prilikom. Imamo dobru osnovu za još bolje igre", rekao je Milan Milanović, trener Pazaraca, čiji je tim danas primio prvi gol pred domaćom publikom.

Još jedan razlog za osmeh na licu Nenada Milovanovića, šefa struke Napretka.
"Gledao sam nekoliko utakmica Novog Pazara i znam da nije slućajno što imaju ovoliko bodova i što se dobro kotiraju na tabeli. To je skup takmičarskih igracca, gde su vidljivi kvalitet i rad. Bili su izraziti favoriti, jer mi puno zavisimo od fudbalera koji danas nisu igrali. Dobro smo otvorili meč, domaćin nije iskoristio svoje šanse, ali smo i mi pretili opasnim kontrama. Mislim da je nerešen ishod najrealniji", kazao je Milovanović

Penal sa kojeg je Beljić doneo vođstvo Radničkom

Nezadovoljstvo i u Kragujevcu, ali isključivo zbog loše igre Crvenih đavola, kojem ni igrač više nije pomogao da na Čika Dači padne Voždovac – 1:1.

Iako je sve počelo kao u snu za Radnički 1923. Goran Dragović je u kaznenom prostoru domaćih udario Darka Spalevića, dobio crveni karton i skrivio penal sa kojeg je Bojan Beljić doneo prednost Kragujevčanima.

I šta se potom desilo u glavama domaćeg tima verovatno ni njima nije jasno. Brojčano inferiorni Voždovac je preuzeo kontrolu nad igrom i preko Nemanje Obradovića stigao do izjednačenja, kojim čak i ne može da bude sasvim zadovoljan, jer je bio mnogo bolji tim na terenu. Pre svega jer je Stefan Babović nepogrešivo dirigovao vezom gostiju.

Radnički na momente potpuno izgubljen zbog čega je oko 1.000 navijača na Čika Dači zvižducima ispratilo "ljubimce". "Dokle da nas brukate" i "Uprava napolje" orilo se sa tribina.
"Šta reći kad imate igrača više skoro celu utakmicu? Katastrofalna igra mojih igrača. Nismo znali gde bijemo po terenu. Ne razumem pojedine igrače. Jasno je već sada da nas očekuje grčevita borba za opstanak u nastavku sezone. Ova pauza će nam dobro doći da se neke stvari raščiste u ovom klubu, jer više ne može ovako", frustriran je posle meča bio Radmilo Ivančević.

Nenad Lalatović je u mnogo boljem raspoloženju otišao kući.
"Čestitam mojim igračima, jer su još jednom pokazali kako se igra za grb kluba. Skoro ceo meč brojčano inferiorni, potpuno zasluženo jer je Dragović pogrešio, stigli smo do boda. Moram da budem zadovoljan".

Tri boda je, dakle, u uvodna tri meča osmog kola osvojio samo Spartak, koji je protiv Donjeg Srema izvojevao vrednih 2:1 za treću pobedu na četiri meča na Gradskom stadionu,

Aleksandar Nosković i kapiten Vladimir Torbica tresli su mrežu Nemanje Belića, dok je pogodak Nenada Lukića bio dovoljan samo za častan poraz Sremaca.

Spartak je, pak, pobedom startovao na debiju Dragija Kanatlarovskog na klupi.
"Zaslužena pobeda, bili smo bolji tokom celog meča. Odlično smo otvorili utakmicu, dali gol na vreme, stvarali prilike, ali dosta naivno smo primil gol. U drugom poluvremenu smo znali da moramo da napadnemo i to nam se isplatilo golom Torbice smo dosli do vodstva i rutinski priveli utakmicu kraju", sumirao je utiske novi trener Spartaka.

Spasoje Jelačić sportski je priznao poraz.
"Zaslužena pobeda Spartaka. Bili smo ravnopravni u samo prvom poluvremenu, postigli smo pogodak i stvorili još prilika. U drugom poluvremenu Spartak je bio mnogo bolji".

Pobednika nije bilo ni u Užicu, s obirom da je OFK uspeo da se prvi put vrati neporažen sa gostovanja - 2:2.

Junak meča svakako je bio Jovan Damjanović, koji je sa dva pogotka bio najzaslužniji za bod Romantičara protiv Slobode. Tragičar bez sumnje Darko Lovrić, koji je u finišu prvog poluvremena napravio nesmotren prekršaj za crveni karton koji je Užičane ostavio da sa 10 igrača traže tek drugu pobedu u sezoni.

Posle gola Dejana Babića u poslednjim sekundama prvog poluvremena delovalo je da će uspeti, ali nije Sloboda izdržala sa igračem manje.

SUPERLIGA – 8. kolo:

Radnički 1923 – Voždovac (1:1)
/Beljić 10pen - Obradović 21/

Spartak – Donji Srem 2:1 (1:1)
/Nosković 14, Torbica 62 – Lukić 34/

Novi Pazar – Napredak (1:1 )
/Lotinac  37 - Bajić 6/

Sloboda – OFK Beograd 2:2 (2:1)
/Galvao 11, Babić 45 – Damjanović 8, 86/

19.00: Partizan – Javor

Nedelja:
15.00: Rad – Vojvodina
18.00: Radnički Niš – Jagodina
19.00: Čukarički – Crvena zvezda

(FOTO: Star Sport, Nebojša Raus, Emir Sadović)


tagovi

Aleksandar NoskovićBojan BeljićDarko Spalevićdonji sremEmir LotinacNapredak KruševacNenad LukićNovi PazarRadnički KragujevacSrbijaSuperligaVladimir Torbicafk voždovacZoran Dragović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara