"Detalj sa meča pod Đurđevim brdom"
"Detalj sa meča pod Đurđevim brdom"

Čarapani šokirali osvajače Kupa, pun Čair se radovao pobedi Nišlija

Vreme čitanja: 3min | sub. 10.08.13. | 22:24

Mirosavljević sa dva gola spustio uzletelu Jagodinu na zemlju

Detalj sa meča pod Đurđevim brdom

Dva uzastopna učešća na evropskoj sceni možda su malo i zaslepile sve ljude u Jagodini, koji već neko vreme pričaju da su postali deo "velike četvorke" srpskog fudbala. Ali, ima i drugih koji pikiraju na to mesto, poput Napretka , koji je danas prizemljio uzlete Ćurane očitavši im lekciju u pobedi od 0:2 (0:0) pod Đurđevim brdom.

Izabrane vesti

Najavljivali su povratnici u elitu i pre početka meča da se neće braniti na gostovanju kod osvajača Kupa iz prošle sezone i obećanja su sproveli u delo.

Već u prvih pet minuta stvorili su dve sjajne šanse, da bi svoju hrabrost u rezultat pretočili u samom finišu meča.

Dve brze kontre krunisao je kapiten i najbolji strelac Prve lige Srbije u protekloj sezoni – iskusni Nenad Mirosavljević!
"Zadovoljan sam zalaganjem mojih igrača. Bila je ovo prava takmičarska utakmica, ali smo uradili sve što smo dogovorili u svlačionici. Možda je moglo i ubedljivije, ali bitna su tri boda na debiju u elitnom takmičenju", više nego zadovoljan bio je Milan Lešnjak, šef struke Napretka.

Mladen Dodić... Dijametralno suprotno raspoložen.
"Neprijatan poraz. Mnogo smo grešili i u ofanzivi i u defanzivi, teško se borimo s bremenom favorita i nadam se da ćemo se u nastavku šampionata iskupiti".Detalj sa prepunog Čaira

Identičan rezultat i u Nišu s tim da su se radovali domaćini. Iako nisu odigrali blistav meč. Ipak, Radnički iz Niša je u prelepom ambijentu pred 7.000 navijača na Čairu savladao imenjaka iz Kragujevca 2:0 (1:0).

Inicijalnu prednost Nišlijama je doneo Saša Stojanović sa penala koji je skrivio Miloš Tintor oborivši Acu Jovanovića.

Usledile su odmah i prve, nimalo naivne čarke na terenu zbog čega su isključeni Sead Hadžibulić kod domaćina i Darko Spalević kod gostiju. Pomenuti dvojac je sukob nastavio i u tunelu, pa je morala da reaguje i Žandarmerija.

Ispostavilo se da je odsustvo Spalevića mnogo teže palo Kragujevčanima, nego isključenje novajlije Hadžibulića Nišlijama, koji su u samom finišu duplirali prednost.

Idealan centaršut Vladimira Milenkovića Radoš Bulatović u prvom kontaktu sa loptom sprovodi u mrežu rivala za konačnih 2:0.
"Obistinilo se ono što smo pričali u najavi da je Radnički 1923 jedna ozbiljna ekipa. Veoma teška utakmica. Postigli smo gol na vreme. Imali smo šansu da početkom drugog poluvremena osiguramo pobedu i mirno privedemo utakmicu kraju. Ovako smo morali da strepimo", kratak je bio Dragoljub Bekvalac, šef struke Nišlija.

Radmilo Ivančević je, sa druge strane, bio prilično zabrinut.
"Nisam zadovoljan izdanjem tima. Znali smo da je Radnički jedan dobrar i kvalitan tim. Baš zato me pristup utakmici brine. Ako ovako nastavimo imaćemo ozbiljan problem u nastavku prvenstva. Ostaje nam da zbijemo redove i radimo. Pozitivna stvar je ovaj ambijent, koji vraća veru u naš fudbal".

SUPERLIGA – 1. kolo:

OFK Beograd – Voždovac  1:0 (1:0)
/Metković 33pen/

Rad – Čukarički 0:1 (0:1)
/Todorović 5/

Sloboda – Spartak 1:1 (0:0)
/Pejović 48 – Torbica 54/

Partizan – Novi Pazar 4:3 (1:2)
/Jojić 20, Mitrović 53pen, 56, Mutavdžić 88pen – Vidović 17, Kecap 34, Kadrić 72/

Radnički Niš – Radnički Kragujevac 2:0
/Stojanović 30pen, Bulatović 90+2/

Jagodina – Napredak 0:2 (0:0)
/Mirosavljević 85, 90/

Nedelja:
18.00: Javor – Crvena zvezda
20.30: Vojvodina – Donji Srem

(FOTO: Star Sport, ekskluzivno za MOZZART Sport)


tagovi

Darko SpalevićJagodinaNapredak KruševacNenad MirosavljevićRadnički KragujevacRadnički NišRadoš BulatovićSaša StojanovićSead HadžibulićSrbijaSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara