Čaušić: Da ne verujem da možemo protiv PSŽ-a, Liverpula i Napolija ne bih ni dolazio

Vreme čitanja: 2min | pon. 03.09.18. | 12:27

Sarađivao sam sa Vladanom Milojevićem, neće mi biti potrebno vreme da se adaptiram, poručio iskusni vezista na predstavljanju

Da je bilo po volji čelnika i stručnog štaba Crvene zvezde Goran Čaušić i Marko Marin bi već krajem juna bili promovisani u pojačanja srpskog šampiona. Navijači će reći da ni ovako nije loše. Tim koji je izborio plasman u Ligu šampiona sada je zvanično jači za nekadašnjeg reprezentativca Nemačke i bivšeg kapitena omladinaca crveno-belih, momka u čijem je igračkom sazrevanju veliku ulogu imao Vladan Milojević.
„Čauša smo hteli da dovedemo još prošle godine, sada smo se videli u junu i jedan drugome stisnuli ruku. Znali smo da će se transfer desiti ovog leta. Bilo je nekih administrativnih problema, ali Goran dolazi u pravm trenutku“.

Izabrane vesti

Posle školovanja na Marakani sada već iskusni vezista morao je zaobilznim putem da traži šansu na velikoj sceni. Afirmisao se u Radu, potom su usledile epizode u Španiji, Turskoj, Rusiji. I konačno povratak u matični klub.
„Nisam otišao na lep način. Međutim, vratio sam se u najlepšem trenutku. Jedva čekam da odradim trening sa ekipom u četvrtak. Ovde sam proveo 12 godina, znam šta me očekuje. Imamo širok roster, ali igramo na tri fornta. Biće mnogo teško“, rekao je momak rođen 1992. godine

On nije želeo da se vraća u prošlost i označi krivce zbog kojih ranije nije dobio šansu.
„Najbitnije je da sam ovde. Došao sam u trenucima euforije. Kada je trebalo da dobijem šansu u upravi su bili neki drugi ljudi. Znate kako je klub tada funkcionisao. Sad se drugačije radi. Ne plašim se konkurencije. Dobro je što nas ima mnogo“.

Čaušić dolazi kao iskusan igrač koji bi trebalo da donese kvalitet više Crvenoj zvezdi na međunarodnoj sceni. Zna šta ga čeka u sudarima sa rivalima iz grupe.
„Ispratio sam samo rezultate naših rivala ovog vikenda. Nisam gledao, ali svi dobro znate kakve ekipe imaju Liverpul, PSŽ i Napoli. Međutim, da ne verujem da možemo protiv njih, ne bih ni dolazio. Verujem da možemo da pružimo dobar otpor“.

Ključni čovek u vraćanju Gorana Čaušića bio je Vladan Milojević.
„Sarađivao sam sa Vladanom Milojevićem, neće mi biti potrebno vreme da se adaptiram. Pričali smo još prošle godine. Rekao mi je da bi jako voleo da me vidi u Zvezdi. Meni je to bilo dovoljno. Vidi me na poziciji centralnog i zadnjeg veznog. On mi je dao kapitensku traku u omladincima. Procenio je da karakterno mogu to da iznesem“.

Dobra stvar je što je iskusni vezista bio standardan u timu Arsenala iz Tule...
„Može se reći da sam prošle godine imao jednu od boljih sezona u karijeri. Imali smo najbolji rezultat u istoriji kluba“, zaključio je Čaušić.

Foto: Starsport


tagovi

Goran ČaušićMitar Mrkela

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara