Čaušić: Milojević znatno drugačiji sada nego u omladincima, ima dosta taktičkih zahteva - najviše sam se zbog njega vratio u Zvezdu

Vreme čitanja: 3min | ned. 16.09.18. | 16:35

"Iskreno, ne bih da obećavam bilo šta u Ligi šampiona. Nadam se da na domaćem terenu možemo sa svima da igramo. Uz pun stadion će nam svima biti mnogo lakše", kaže vezista crveno-belih

Prošao je čitavu omladinsku školu na stadionu Rajko Mitić, bio je kapiten omladinskog tima, ali Goran Čaušić je debitantski nastup u crveno-belom dresu doživeo tek sedam godina kasnije. Ipak, bivši igrač Rada, Eskišehira, Osasune i Arsenala iz Tule nije mogao da zamisli bolji start u dresu voljenog kluba, postigao je gol i svojom igrom jasno pokazao da Vladan Milojević već sada može  ozbiljno da računa na njega.

Čaušić je na utakmici sa Radnikom iz Surdulice igrao u tandemu sa Nenadom Krstičićem, a za debitantski pogodak može da zahvali sjajnom Marku Marinu, koji mu je u 73. minutu ostavio loptu na tacni, a onda je usledio neodbranjiv udarac ka golu potpuno razbijenog protivnika.
"Nije moglo bolje. Najbitniji su pobeda i tri osvojena boda pred ovu utakmicu u utorak. Prvenstvo nam je kao što znate izuzetno bitno da bismo svake godine mogli da igramo kvalifikacije za Ligu šampiona. Titula nam je prioritetni cilj, Liga šampiona je nešto što je lepo za ovu zemlju i navijače da mogu da gledaju velike ekipe na ovom stadionu, što i zaslužuju", kaže na početku razgovora za MOZZART Sport Goran Čaušić.

Izabrane vesti

Period adaptacije na sistem Vladana Milojevića gotovo da nije bio ni potreban.
"Mogu da kažem da sam zadovoljan, uglavnom poznajem većinu igrača iz ekipe, nisam poznavao samo strance. Nije mi bilo potrebno mnogo vremena da se uklopim, samo tih par taktičkih stvari što traži šef. Doduše, i njega dobro poznajem, radio sam sa njim u omladinskoj školi Crvene zvezde. Dobro, to je nešto drugo, ne možemo da poredimo sa seniorskim fudbalom, bilo mi je potrebno da uđem u te taktičke detalje, ne treba mi nešto previše vremena da se adaptiram".

Koliko se Vladan Milojević razlikuje sad u odnosu na onog trenera koji je Čaušićevu generaciju predvodio u omladincima Crvene zvezde?
"Drugačije je dosta, ima dosta taktičkih zahteva. Iskreno mogu da kažem da sam zadovoljan, najviše sam se zbog njega vratio u Zvezdu".

Sada sledi pakleni obračun sa veznim redom Napolija, koji bi mogao da bude ključan u utorak.
"Ne treba trošiti reči o Napoliju, kao ni o bilo kojoj ekipi iz Lige šampiona. Mi ćemo dati svoj maksimum u utorak i nadam se uz podršku najboljih navijača i prepunog stadiona izboriti pozitivan rezultat".

Pripreme za Napoli su počele tek danas.
"Nismo se pripremali do sada, razmišljali smo o utakmici sa Radnikom, idemo redom. Svaka sledeća je najvažnija. Imamo tri dana da se spremimo za Napoli, gledaćemo analize i ne sumnjam da ćemo se odlično pripremiti za tu utakmicu".

Čaušić je istakao ozbiljnu kandidaturu sa startnu postavu protiv Napolitanaca.
"Videćemo, sve je na treneru Milojeviću, na njemu je da postavi ekipu".

Koliko Crvena zvezda može u ovako teškoj grupi elitnog takmičenja?
"Iskreno, ne bih da obećavam bilo šta u Ligi šampiona. Mogu samo da kažem da ćemo dati svoj maksimum u svakoj utakmici. Nadam se da na domaćem terenu možemo sa svima da igramo. Uz pun stadion će nam svima biti mnogo lakše".

Napoli je još uvek daleko od željene forme, što bi crveno-beli mogli da pokušaju da iskoriste, ali takva situacija ne zavarava nikoga na stadionu Rajko Mitić.
"Promenili su trenera, Anćeloti sigurno forsira neki drugačiji stil od Sarija. Sve su to iskusni igrači, koji imaju mnogo velikih utakmica u nogama. Svakome može da se desi loš dan, ali na nama je da dobro pripremimo utakmicu", zaključio je Goran Čaušić.

Foto: Star Sport


tagovi

Goran Čaušić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara