Cedevita oborila Budućnost na teme! Zvezda u pol poziciji za prvo mesto

Vreme čitanja: 2min | sub. 03.02.18. | 20:45

Crveno-beli sada moraju da pobede FMP u gostima kako bi uzeli poziciju na čelu lige

Prošle sedmice Mornar, ove Cedevita! Ponovo kada je bilo najvažnije Budućnost je pala na teme - 76:71 (22:17, 18:16, 16:24, 20:14).

Budućnost je ponovo sve uprskala, na veliku radost aktuelnog šampiona! Uprkos tome što je imala pobedu u rukama, ekipa Aleksandra Džikića sve je uprskala u završna četiri minuta i Crvenoj zvezdi omogućila da eventualnom pobedom nad FMP u Železniku preuzme mesto na vrhu tabele. 

Izabrane vesti

Budućnost je u završnih 240 sekundi ubacila samo dva poena, dok je Cedevita imala čak 13 i tako preokrenula rezultat i napravila veliki podvig. 

Sve je počelo od velike blokade Vila Čerija na Nemanji Gordiću, što je uzrokovalo da Amerikanac na drugoj strani izvuče veliki pogodak uz faul Nikole Ivanovića, što je domaćinu podiglo samopouzdanje i dalo još veći podstrek da stigne do pobede! Sledećih nekoliko napada donelo je veliku pometnju na terenu, greške su se ređale na obe strane, a potpunu konfuziju na terenu prekinuo je Džanan Musa važnim pogocima sa linije slobodnih bacanja, kada je Džastina Doelmana poslao na klupu zbog pete lične greške.

Bio je Džikić besan na svoje izabranike zbog toga što nisu znali kako da slome Cedevitu, a možda i najvažniji trenutak na utakmici viđen je tačno na dva minuta pre kraja. Suad Šehović našao se sam ispod koša posle dobre akcije Budućnosti, ali umesto pogotka usledio je veliki promašaj koji je Budućnost usmerio pravo u ambis. Roko Leni Ukić je iz sledećeg poseda lopte izvukao nova dva precizna hica sa crte za preokret rezultata, da bi Ukić iskoristio veliku grešku Kajla Gibsona i krađu supertalentovanog Muse kako bi Cedeviti u poslednjem minutu doneo tri poena viška (72:69).

Gibson je pokušao brzo da se ispravi, ali je u narednom napadu promašio šut za tri poena, da bi Filip Krušlin potvrdio epitet Cedevitinog heroja pobedničkom trojkom na 28 sekundi pre kraja i to uz faul Gordića. Sa ubačenim dodatnim slobodnim bacanjem zapečatio je pobedu Cedevite i tako surovo kaznio strašno lošu završnicu crnogorskog šampiona. 

Krušlin je ujedno bio i najefikasniji igrač Cedevite sa 19 poena, dok je 15 koševa ubacio Musa. Kod Budućnosti 19 poena imao je Gibson. Gordić je upisao 12 poena, uz pet asistencija. 

UTAKMICE BUDUĆNOSTI DO KRAJA ABA LIGE:

11. februar: MZT - Budućnost
4. mart: Partizan - Budućnost
10. mart: Budućnost - FMP

UTAKMICE CRVENE ZVEZDE DO KRAJA ABA LIGE:

5. februar: FMP - Crvena zvezda
12. februar: Crvena zvezda - Zadar
5. mart: Igokea - Crvena zvezda
12. mart: Crvena zvezda - Cibona

ABA LIGA - 19. KOLO

Subota

MZT Skoplje - Olimpija 55:96
/Trajkovski 12 - Morgan 16/

Cedevita - Budućnost 76:71
/Krušlin 19 - Gibson 19/

Nedelja

17.00:  (1,85) Igokea  (14,0)  Mornar (2,10) 
19.00:  (1,25) Partizan  (17,0)  Mega Bemaks (4,40) 

Ponedeljak

18.00:  (4,40) FMP  (17,0)  Crvena zvezda (1,25) 
21.00:  (1,35) Zadar  (16,0)  Cibona (3,50)

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama

(FOTO: ABA liga / Cedevita - Marin Sušić)


tagovi

CedevitaBudućnost PodgoricaRoko Leni UkićDžanan MusaSuad ŠehovićNikola Ivanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara