"Hrabar: Petr Čeh"
"Hrabar: Petr Čeh"

Čeh hoće da skine kacigu posle devet godina (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | pon. 16.11.15. | 16:58

„Imao bih više samopouzdanja kada bih odbacio zaštitu koja mi smeta, ali mi je doktor to izričito zabranio", otkrio je golman Arsenala

Hrabar: Petr Čeh

Golman Arsenala Petr Čeh izrazio je želju da ubuduće brani bez zaštitne kacige na glavi, iako mu lekari za sada to nikako ne dozvoljavaju.

Izabrane vesti

Iskusni 33-godišnji čuvar mreže nosi zaštitu na glavi još od 2006. godine nakon što je doživeo frakturu lobanje na gostovanju Čelsija u Redingu. Čeh je tada tri meseca bio odsutan sa terena, posle starta Stivena Hanta, a odmah je podvrgnut hitnoj operaciji na mozgu.

Danas, devet godina nakon incidenta golman i dalje nosi zaštitnu kacigu, a kobne večeri u Rojal Berkšajr bolnici ustanovljena mu je ozbiljna fraktura lobanje. Iste večeri operisao ga je specijalista bolnice u Oksfordu, i tom prilikom mu je ugradio dve metalne pločice u lobanju.

I dok Petr Čeh iz bezbednosnih razloga nosi kacigu, reprezentatvni čuvar mreže Knedlički ne krije da mu ona smeta, jer otežano čuje na terenu. Ipak, ne može ništa da učini trenutno po tom pitanju iz razloga bezbednosti.
„Imao bih više samopouzdanja kada bih skinuo kacigu. Mnogo mi otežava posao. Uši su mi prekrivene i to mi otežava sluh. Ali mi je doktor izričito zabranio da skidam kacigu. Kaže da bi to bilo kockanje sa zdravljem“, izjavio je golman za češki list Tuden.  

Pratite MOZZART i na Vajberu!

(FOTO: Action Images)


tagovi

Stiven HantRedingpovredaPetr ČehČelsiArsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara