""
""

Cela Humska pod okom kamera: Navijači, ne sme da se čuje „Šiptar“, ko bude pravio incidente, biće izbačen

Vreme čitanja: 3min | uto. 31.10.17. | 11:11

Opsežne mere bezbednosti za meč sa Skenderbegom, smanjen kapacitet istoka, manje ulaznica i za zapad

Posle tačno tri meseca, navijači Partizana imaće priliku da uživo vide svoje miljenke u evropskoj utakmici. Prethodni put družili su se s njima na meču sa Olimpijakosom, 2. avgusta, dok su još postojale kakve-takve šanse za plasman u Ligu šampiona, a pošto je UEFA kaznila crno-bele zbog zbirnih incidenata na mečevima sa grčkim prvakom i Budućnosti, usledila su dva susreta iza zatvorenih vrata, na kojima je Parni valjak bio neubedljiv (0:0 sa Videotonom i 2:3 sa kijevskim Dinamom).

Sad, kad Grobari ponovo imaju šansu da vide na delu tim Miroslava Đukića, od njih se očekuje da budu pravi vetar u leđa, a ne remetilački faktor u sudaru sa Skenderbegom (četvrtak, 19.00, RTS 1).
Navijači smeju da skandiraju Kosovu, ali nijednog trenutka ne sme da se čuje reč 'Šiptar'“. UEFA je procenila da je to uvredljiva reč i zbog toga mogu da nas kazne. Apelujemo na navijače da podržavaju Partizan i ne čine ništa što bi moglo da bude iskorišćeno protiv nas, jer mislim da nas više neće kažnjavati novčano ili igranjem bez publike, već će nas izbaciti iz Evrope“, upozorava u razgovoru za Alo Miloš Vazura, generalni direktor Partizana pred četvrto kolo Grupe B Lige Evrope.

Izabrane vesti

MOZZART kvote 6503 --->>> Partizan - Skenderbeg 1 (1,55), X (3,90), 2 (6,50)

Za duel sa liderom albanskog prvenstva na Topčiderskom brdu su pojačali mere obezbeđenja, kako bi se mogućnost ispada svela na minimum.
Instalirano je 95 kamera koje snimaju svaki kutak na stadionu, a imaju mogućnost zuma od čak 36 puta. To znači da će svaki navijač moći da bude snimljen bukvalno kao za ličnu kartu i ko bude pravio incidente ili uzvikivao zabranjene parole biće, uz asistenciju policije, u roku od 15 minuta udaljen sa stadiona“.

Specijalno za navijače Partizana - kako se ponašati protiv Skenderbega: Ulaznice, narukvice, prolazi, bez šovinizma i fašizma

Kupovina i instalacija modernog video-nadzora koštala je Partizan između 100.000 i 150.000 evra. Inače, za ovu priliku kapacitet istočne tribine smanjen je za 20 odsto, dok je i za zapadnu pušteno manje ulaznica u prodaju. Sve kako bi se predupredili eventualni incidenti.
„Kao klub, imamo pravo da takvom navijaču zabranimo ulazak na stadion na kraći ili duži  rok, a nije isključeno da to bude i doživotno. Sve zavisi od vrste prekršaja koji je napravio. Da bismo to sprečili angažovaćemo oko 700 pripadnika redarske službe i obezbeđenja. Biće prisutni i policajci u civilu“, opominje Miloš Vazura, prvi operativac crno-belih.

UEFA: NOVE KAPIJE ILI SELIDBA U BUGARSKU ILI MAKEDONIJU

Crno-beli su još pre meseci i po dana naručili nove kapije, čija će kupovina i postavljanje u prstenovoima oko stadiona koštati oko 600.000 evra.
Po ugovoru, te kapije moramo da postavimo do sredine februara. To se poklapa s početkom prolećnog dela sezone, jer smo iz UEFA dobili obeveštenje da, ukoliko to ne uradimo, a plasiramo se u eliminacionu fazu Lige Evrope, moramo svoje mečeve da igramo u Skoplju ili Sofiji“, otkrio je Vazura za Alo.

(FOTO: MN Press)


tagovi

EvropaHumskaLiga EvropeMiloš VazuraFK PartizanSkenderbegSrbijaSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara