"Ze Roberto"
"Ze Roberto"

Čelična volja Ze Roberta : Ne pušim, ne pijem, igraću fudbal do 50. godine (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 10.01.15. | 13:00

Brazilski veteran potpisao jednogodišnji ugovor sa Palmeirasom

Ze RobertoMinule sezone jedva je izbegao selidbu u Drugu ligu, a pred novu je doveo veliko pojačanje. Ako ništa drugo neće Palmeirasu manjkati iskustva, pošto je klub iz Sao Paula angažovao brazilskog veterana Ze Roberta.

Bivši reprezentativac Brazila stiže iz Gremija, sa kojim mu je istekla saradnja, a odmah na predstavljanju rekaoje  da bez obzira što je zagazio u petu deceniju života (6. jula proslavio 40. rođendan) ima nameru da igra fudbal još najmanje pet godine. Možda i čitavih deset godina.
Izuzetno sam motivisan iz prostog razloga što sam najbolje partije u karijeri počeo da pružam tek kad sam napunio 30 godina. Sad, sa 40. mogu da kažem da planiran da igram do 45, možda i 50. godine. U Brazilu ljudi dosta pričaju o godinama, a ja sam prošle sezone dokazao da je 40 samo broj. Nemam poroke, ne pušim, ne pijem i svestan sam svog tela“, poručio je Ze Roberto.

Izabrane vesti


On se u bogatoj karijer naosvajao trofeja, bio je četiri puta šampion Nemačke i četiri puzta osvajač tamošnjeg kupa (sa Bajernom), jednom najbolji u Španiji (sa Realom), dizao je pehar Kopa Amerike 1997. i 1999...

U Palmeirasu će, iako je tražio desetku u čast legendarnog Pelea, nositi dres broj 11.
„Palmeiras ima dosta mladih igrača, a smatram da mogu da im pomognem svojim iskustvom“, rekao je Ze Robertom, koji će za saigrače imati nekadašnjeg kolegu iz reprezentacije Brazila Lusija i čileanskog reprezentativca Horhe Luisa Vladiviju...

(FOTO: Action images)


tagovi

Zimski prelazni rok 2015Ze RobertoPalmeirasmeđunarodni fudbalJužna AmerikaBrazil

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara