""
""

Čelsi će ipak kupiti bekove: Za četvoricu je izvisio, ali Konte ima nove mete!

Vreme čitanja: 2min | ned. 23.07.17. | 21:54

Još dve kupovine i Plavci završavaju prelazni rok

Čelsi je sporo upao u letnji prelazni rok, dugo se čekalo na prvo pojačanje, a onda je krenula serija. Redom su potisivali Ridiger, Bakajoko i Morata, čime je klub ostvario galvne želje Antoniju Konteu. Ali pored pojačanja u srcu odbrane, veznom redu i napadu, Konte je u planu za prelazni rok zacrtao i dovođenje dvojice igrača na bekovskim pozicijama.

Izabrane vesti

Italijan želi da pojača konkurenciju Markosu Alonsu na levoj strani i Viktoru Mozesu na desnoj. Čelsi trenutno nema rešenja za pozicije bekova ako Alonso i Mozes ne igraju. Istina, Aspilikueta može da pokrije ta mesta, ali ga Konte više vidi u poslednjoj liniji sa trojicom. Zato je kupovina bekova prioritet Plavaca do kraja relaznog roka, ali s obzirom na ludu situaciju na tržištu i cene koje se plaćaju za bekove, to nije nimalo lak posao.

Konte je prvo izvisio za Danija Alvesa koji je potišao u PSŽ, a potom mu je Mančester Siti ispred nosa preoteo Danila. Slično je bilo i sa levim bekovima. Juventus je odbio 70.000.000 za Aleksa Sandra, a Mančester Siti je osigurao dolazak Benžamina Mendija, pa Konte nije ostvario nijednu od četiri želje.

Međutim, Italijan ne odustaje i sada se fokusirao na druge mete. Čelsi ispituje teren u vezi sa bekovskim parom Sautemptona: Sedrik Soareš - Rajan Bertrand. Još u aprilu se najavljivalo da su ova dvojica defanzivaca potencijalne mete Čelsija. Sada je taj interes porastao jer je Čelsi ostao bez drugih opcija.

Bertrand je Čelsijevo dete i nema sumnje da bi se rado vratio u klub sa kojim je osvojio Ligu šampiona 2012. godine kada mu je Di Mateo pružio priliku. Soareš se takođe pominjao kao želja velikih klubova, a pre dolaska Semeda su ga dovodili u vezu sa Barselonom. Sveci ne žele da prodaju svoje defanzivce, ali videćemo šta će biti ako Čelsi izađe sa konkretnim ponudama. Konteu je obećan novac za bekove, tako da će Sautempton biti pod pritiskom da proda dvoj tandem...

(FOTO: Action images)


tagovi

Sedrik SoarešSautemptonRajan BertrandPremijer ligaEvropaEngleskaČelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara