""
""

Čelsi dobio zeleno svetlo koje je čekao: Sada “samo” da plati 40.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | sub. 09.01.16. | 13:58

Kreće ofanziva Plavaca na najveće pojačanje

Signal koji su svi na Stamford Bridžu čekali je stigao. Šahtjor je poručio da je Aleks Tešeira na prodaju. sada je na Plavcima da dostave konkretnu ponudu za fenomenalnog Brazilca koji je eksplodirao prethodmne jeseni u Dojecku.

Izabrane vesti

Čelsi je već postigao usmeni dogovor sa Tešeireom, a danas se oglasio i trener ukrajinskog kluba Mirčea Lučesku.
“Tešeira i je samo već pričali. U ovom trenutku još nema zvanične ponude, tako da nema smisla da pričamo. Ako stigne ponuda koja zadovoljava i klub i igrača, potpuno ću podržati transfer. Želim da vidim moje igrače u najboljim klubovima Evrope”, rekao je Lučesku i pozvao Plavce na pregovore.

Kao što se i ranije spekulisalo, cena brazilskog asa iznosi 40.000.000 evra. Na prvi pogled mnogo, ali kako biti skroman kada imate igrača koji je na 15 prvenstvenih mečeva postigao čak 22 gola! U proseku, Tešeira trese mreže na svakih 61 minut u šampionatu Ukrajine.

On je poslednji u nizu sjajnih Brazilaca koji su oduševili igrama u dresu Šahtjora. Dovoljno je videti koje Brazilce je Šahtjor prethodnih godina lasnirao u najbolje evropske klubove. Vilijan, Fernandinjo, Luiz Adrijano, Daglas KostaTešeira je poslednji u nizu. Šahtjor ga je pre pet godina platio samo 6.000.000 evra, sada će zaraditi višestruko više.

Jasno je i Ukrajincima da je Brazilac prerastao okvire tamošnjeg fudbala, a duguju mu jer im je prošlog leta izašao u susret je je ostao u klubu kada je Adrijano otišao. Čelsiju je takav profil igrača neophodan, a na Stamford Bridžu ga čeka kolonija zemljaka sa Ramiresom, Vilijanom i Oskarom.

Čelsi kreće u prviu veliku misiju u januarskom prelaznom roku… 

(FOTO: Action images)


tagovi

Zimski prelazni rok 2016UkrajinaŠahtjorPremijer ligameđunarodni fudbalEvropaEngleskaČelsiAleks Tešeira

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara