""
""

Čelsi je sam na vrhu! Konteova čarobna formula i zver Kosta stvaraju šampionski DNK (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 20.11.16. | 18:49

Čarobna formula Antonija Kontea i sistem 3-4-3 donela je Čelsiju šestu pobedu zaredom bez primljenog gola u Premijer ligi

Čelsi je došao tamo gde želi da ga vidi armija navijača i gazda Plavaca, Roman Abramovič! Londonski klub sam je na vrhu tabele Premijer lige, a tamo ga je odveo gol Dijega Koste u minimalnoj pobedi (1:0) nad domaćim Midlzbroom u utakmici 12. kola Premijer lige.

Izabrane vesti

Čarobna formula Antonija Kontea i sistem 3-4-3 donela je Čelsiju šestu pobedu zaredom bez primljenog gola u Premijer ligi. Sada ovaj klub ima bod više od Liverpula i Mančester Sitija koji dele drugo mesto na tabeli.

Jedini gol na utakmici bio je delo ove sezone probuđenog i razgoropađenog Koste, a Konte je još jednom pokazao da je vrhunski taktičar koji ume svakom igraču da pronađe pravo mesto i ulogu na terenu.

Ovo je Kosti bio sedmi gol u poslednjih sedam prvenstvenih utakmica u kojima je Čelsi gostovao. Brazilcu sa španskim pasošem očigledno prijaju putovanja po britanskom ostrvu.

Reprezentativac Srbije Nemanja Matić ponovo je gospodario Čelsijev veznim redom, dok je Eden Azar obeležio lep jubilej večeras, odigrao je 150. utakmicu u Premijer ligi.

Igrao je Čelsi i ovu utakmicu sa ogromnom dozom samopouzdanja, to je bilo evidentno iz svakog poteza fudbalera Plavaca na krcatom stadionu Riversajd. U prvih pola sata utakmice Plavci su propustili tri odlične prilike da povedu.

Dva puta je šansu imao raspoloženi Pedro, a jednom Viktor Mozes. Najzaslužniji što u tim trenucima gosti nisu zatreseli mrežu bio je golman domaćih, Viktor Valdes.

Sa druge strane, ekipe Aitora Karanke je sporadično pokušavala da ugrozi Čelsi, ali teško je mogla da pronađe rupu u zidu koji je Antonio Konte sagradio ispred Tiboa Kurtoe. U jednoj od tih retkih situacija u 37. minutu imao je Alvaro Negredo, ali je glavom gađao pored stative.

I, kada su svi na stadionu već polako počeli da razmišljaju o tome šta bi mogli da pojedu ili popiju u pauzi na poluvremenu, Dijego Kosta je stupio na scenu. Iskoristio je u 41. minutu konfuziju u kaznenom prostoru domaćih posle kornera i ugurao loptu u mrežu.

Čelsi je i u drugom poluvremenu bio konkretniji rival, mada je bilo evidentno da je Konte za nijansu povukao ekipu koja se onda orijentisala na kontranapade. A bilo ih je i u nekoliko navrata mogli su da rezultiraju golovima. A što se to nije desilo, najzaslužniji su opet golman Valdes i prečka. Dva puta je Pedro u tom periodu tresao gornji okvir gola Midlzbroa, ali nije imao sreće.

U 78. minutu Negredo je dobrano uplašio navijače Čelsija, jer se našao u odličnoj prilici, ali je njegov udarac paradom ukrotio Kurtoa.

PREMIJER LIGA, 12. KOLO

Subota:
Mančester Junajted – Arsenal 1:1 (0:0)
/Mata 68 - Žiru 89/

Kristal Palas - Mančester Siti 1:2 (0:1)
/Vikam 66 - Ture  39, 83/

Everton – Svonsi 1:1 (0:1)
/Kolmen 89 - Sigurdson 41 penal/

Sautempton – Liverpul 0:0

Stouk – Bornmaut 0:1 (0:1)
/Ake 26/

Sanderlend - Hal Siti 3:0 (1:0)
/Defo 34, Aničebe 62, 84/

Votford – Lester 2:1 (2:1)
/Kapu 1, Pereira 12 - Marez 15 penal/

Totenhem - Vest Hem 3:2 (0:1)
/Vinks 51, Kejn 89, 90+1 penal - Antonio 24, Lansini 68/

Nedelja:
Midlzbro - Čelsi 0:1 (0:1)
/Kosta 41/

Ponedeljak:
21.00 VBA - Barnli

(FOTO: Action Images)


tagovi

Premijer ligaNemanja MatićEden AzarDijego KostaČelsiAlvaro Negredo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara