""
""

Čelsi potvrdio najskuplji transfer u klupskoj istoriji! Brazilac stao uz rame Mesiju i Ronaldu

Vreme čitanja: 2min | pet. 23.12.16. | 09:34

Plavci bi sa ovim novcem mogli da krenu po Hamesa Rodrigeza

Sada je i zvanično, Oskar je najveći transfer u svetskom fudbalu ove zime! A prelazni rok još nije ni počeo...  

Izabrane vesti

Brazilski vezista je napustio Čelsi i preseliće se u kineski Šangaj SIPG kao što je ranije najavljeno. Oskar se već i fotografisao sa dresom novog kluba. Čelsi je sjajno prošao s obzirom da je na igraču koji nije član prve postave i koji nije imao bitnu ulogu kod Antonija Kontea zaradio obeštećenje od 60.000.000 funti, što je nešto malo iznad 70.000.000 evra.

Naravno, finansijski momenat je najbitniji deo transfera jer u Kini niko ne ide jer mu se sviđa tamošnji fudbal. Oskar je na Daleki istok namamljen monstruoznim cframa. Zarađivaće neverovatnih 25.000.000 evra po sezoni! Biće treći najplaćeniji igrač na svetu, iza Mesija i Ronalda...

Oskar je došao u Čelsi pre četiri i po godine kao jedan od najtalentovanijih fudbalera sveta i igrač koji je u finalu Mundijalita postigao het-trik za titulu Brazila. Plavci su ga tada Internasionalu platili 32.000.000 evra, a Oskar je od dolaska na Stamford Bridž odigrao 202 meča i postigao 38 golova za Plavce.

Međutim, kod Antonija Kontea je izgubio mesto startera i postao višak. Na kraju je završio kao najskuplja prodaja u istoriji Čelsija pošto je srušio rekord Davida Luiza.

U Šangaju će se prodružiti skupo plaćenim zemljacima Hulku i Elkesonu, ali i bivšem treneru iz Čelsija - Andreu Viljasu Boasu

Čelsi bi sa novcem inkasiranim od prodaje Oskara mogao da krene u dovođenje Hamesa Rodrigeza koji je na izalznim vratima Real Madrida. 

(FOTO: Action images)


tagovi

Šangaj SIPGPremijer ligaOskarmeđunarodni fudbalKinaEvropaEngleskaČelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara