""
""

Čelsiju plavo ispod očiju: Ova Roma je hit Lige šampiona! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 31.10.17. | 22:38

Vrata osmine finala Rimljanima otvorio i Atletiko, koji je kod kuće remizirao sa Karabagom

Ono što mu se nije dogodilo u Londonu, Čelsi je doživeo samo dve nedelje kasnije u Rimu! Nakon žreba ovogodišnje Lige šampiona Roma je oslovljena kao tim koji je najlošije prošao, ali se zapravo ispostavilo da su loše prošli Atletiko Madrid i Čelsi. Plavci su večeras u Večnom gradu doživeli pravu katastrofu, poraženi su sa ubedljivih 3:0, a mogu da budu više nego zadovoljni konačnim rezultatom, jer je Vučica posle trećeg pogotka propustila još nekoliko prilika da načisto upropasti užasnu ekipu Antonija Kontea.

Izabrane vesti

Nagrada za dve sjajne utakmice, a posebnu večerašnju gde je srušen veliki protivnik, stigla je iz Madrida, gde je Atletiko remizirao sa Karabagom (1:1) i klubu iz Večnog grada širom otvorio vrata osmine finala Elitnog takmičenja. Ali jasno je da je za sve ovo što joj se dešava na početku sezone najzaslužnija sjajna ekipa Euzebija di Frančeska.

Šampion Engleske je vrlo ambiciozno i ofanzivno ušao u utakmicu. Temperamentni italijanski strateg ja sav napadački arsenal izneo na travu Olimpika, a već u prvom napadu Pedro je pokazao da su gosti u glavni grad Italije došli po sva tri boda. Ipak, ambicije Plavaca već je već u narednoj akciji u koranu je sasekao Stefan El Šaravi. Popularni Il Faraone u potpunosti je eksplodirao dolaskom sjajnog Di Frančeska, a da je tako potvrdio je i svojim drugim pogotkom u 36. minutu.

Bivši strateg Sasuola ovaj tim Vučice ekspresno je naučio da razmišlja samo o golu više i ne obazire se na ime i snagu protivnika, pa je Roma u drugom poluvremenu svim silama želela da nanese što teži poraz engleskom šampionu. Sjajna igra domaćina krunisana je još jednim fenomenalnim pogotkom Dijega Perotija u 63. minutu.

Odlični Argentinac je samo nekoliko minuta kasnije propustio priliku da nakon dodavanja odličnog Edina Džeka surovo zgazi posrnuli sastav osvajača prošlogodišnje Premijer lige.

Vučica je praktično već jednim korakom u nokaut fazi takmičenja, s obzirom da joj sledi gostovanje Atletiku, koji ima čak pet bodova manje, pa onda meč sa Karabagom u Rimu, dok Jorgandžije pored okršaja sa Romom za dve nedelje, očekuje i gostovanje Čelsiju u poslednjem kolu.

Simeoneov tim se ponovo obrukao protiv ekipe iz Azerbejdžana, koja je drugi put odolela pred madridskim crveno-belima. Gosti su poveli pet minuta pre kraja prvog poluvremena golom Mičela posle prekida, dok je domaćin izjednačio u 56. minutu sjajnim pogotokom Tomasa.

Karabagov bod je još veći s obzirom da je u 59. minutu zbog neoprezne igre izključen Pedro Enrike, ali je sastav Gurbana Gurbanova izdržao pod pritiskom i sačuvao bod. U tome mu je olakšalo i isključenje Savića u samoj završnici.

GRUPA C:

Atletiko Madrid – Karabag 1:1 (0:1)
/Tomas – Mičel 40/

Roma – Čelsi 3:0 (2:0)
/El Šaravi 1, 36, Peroti 63/

(FOTO: Action images)


tagovi

Antonio KonteČelsiDijego PerotiEngleskaEuzebio di FrančeskoEvropaItalijaLiga šampionaRomaStefan El Šaravi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara