"Jonas Hofman i Julijan Šiber"
"Jonas Hofman i Julijan Šiber"

Četvrto veliko pojačanje Milionera – Jonas Hofman

Vreme čitanja: 2min | uto. 20.08.13. | 21:25

"Iskreno, nisam mislio da će ući u mrežu", priznaje momak koji je prvencom u dresu Borusije slomio otpor Braunšvajga

Jonas Hofman i Julijan ŠiberNapadali su i napadali, ali sve dok Jirgen Klop nije izvukao keca iz rukava Braunšvajg je odolevao naletima Milionera. Međutim, Jonas Hofman, do skora anonimno ime za sve osim za najvatrenije navijače Borusije, zapalio je Dortmund prvencom u seniorskoj konkurenciji, a potom i time što je iznudio penal sa kojeg je Marko Rojs postigao odlučujući gol za 2:1.

Mats Humels nije krio oduševljenje partijom 21-godišnjeg Hofmana, kojeg je nazvao četvrtim pojačanjem Borusije. Ali, ako se od Henriha Mhitarjana, Pjer-Emerika Obamejana i Sokratisa (svi zajedno plaćeni 46 miliona evra) očekivalo da donose prevagu na terenu od Hofmana baš i nije. 

Izabrane vesti

Upravo je on, međutim, bio čovek odluke u drugom kolu Bundeslige. Iako…
"Iskreno, kada sam šutnuo nisam mislio da će ući. Namera mi je bila da loptu protnem golmanu kroz noge. Nisam baš uspeo, ali je srećom ona pogodila unutrašnji deo stative i završila u mreži", iskren je Hofman, kojeg je 80.000 ljudi na Vesfalenu ispratilo stojećim ovacijama.
"Postići prvi bundesligaški gol baš ispred Sudtribine (južne tribune, prim.aut)… To je nešto najbolje što može da ti se desi. Još kad je gol toliko bitan – sve je slađe".

Ipak, prvenac je samo to – prvenac, a Hofman je blistavom partijom protiv Braunšvajga podigao granicu očekivanja. Iako je tek kročio na veliku scenu, s obzirom da je proteklu sezonu proveo kaleći se u trećem rangu takmičenja.
"Nije bi milo svejedno kada mi je Klop rekao da ulazim u igru. Ali, sada sam zadovoljan jer zaista osećam da pripadam ovom nivou. Ne mogu, ipak, ja da se razbacujem nekim hrabrim izjavama. Pre početka sezone najveći cilj mi je bio da se ustalim kao prva zamena za Kubu Blaščikovskog. Tek kada to uradim mogu da počnem da razmišljam o prvom timu. Ovo je bila samo jedna dobra utakmica", čvrsto stoji na zemlji velika nada Borusije.


(FOTO: Action Images)


tagovi

Borusija DortmundEvropaJonas HofmanNemacka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara