""
""

Cibonina drama s talentima - treći deo: Odlazi Nik Slavica!

Vreme čitanja: 2min | pon. 20.03.17. | 11:05

Klub je iz istih razloga ispustio Ivicu Zupca, posle čega je još nastala i velika svađa sa čelnicima Cedevite, Aco Petrović zbog Anta Žižića podneo ostavku...

Cibona i talentovani košarkaši - ne ide. Odnosno, do nekog trenutka i nekako, posle - nikako.

Izabrane vesti

Nekadašnji evropski šampion, sada posrnuli gigant iz Zagreba izgubiće još jednog talentovanog košarkaša zbog teške finansijske situacije. Vukovi s Tuškanca ostaće bez - Nika Slavice

Naime, talentovani krilni košarkaš rešio je da preseče svaku poveznicu sa Cibonom zbog neisplaćenih zarada u prethodnom periodu, pa će klub tako ostati bez potencijalnog obeštećenja sa još jednim igračem čije je igre mogao lepo da naplati. 

Podsetimo, Cibona je prošle godine izgubila i Ivicu Zupca, koji je takođe dobio papire na konto zaostalih primanja, s tim što je slučaj hrvatskog centra bio daleko komplikovaniji. Zubac je nakratko bio član Cedevite, ali je naknadno utvrđeno da je bilo nedozvoljenih mahinacija u transferu sadašnjeg člana Los Anđeles Lejkersa. Zbog čega je odlukom Hrvatskog košarkaškog saveza vraćen nazad u Cibonu. U kojoj on nije želeo da igra. Ubrzo nakon toga zatražio je raskid saradnje, a Cibona je od Mege tada dobila određenu sumu novca na ime obeštećenja. S tim da je Mega kasnije dobro naplatila Zupčev odlazak u NBA ligu, daleko veće od sume koja je isplaćena Ciboni.

Zagrebački klub jedino je dobro prošao u slučaju Anta Žižića. Samo na poslovnom planu. Od Darušafake zaradio je oko 350.000 evra, ali je zadržao i pravo da naplati trening kompenzaciju za odlazak u NBA ligu u visini od 600.000 evra. Ali ni tada nije moglo bez drame. Tadašnji sportski direktor Aco Petrović podneo je ostavku, besan zbog toga što se Cibona olako odrekla supertalentovanog centra. Jer tim je odmah nakon toga ispao iz trke za plej-of Jadranske lige. Uslovljen lošim stanjem u kasi. 

I dalje nije poznato gde će Slavica nastaviti karijeru, ali je verovatno da će to biti u inostranstvu. 

(FOTO: MN Press)


tagovi

Jadranska ligaIvica ZubacCibonaAnte Žižić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara