"Jup Hejnkes"
"Jup Hejnkes"

Čik nadmaši ovo Gvardiola – Jup Hejnkes najbolji trener 2013. godine

Vreme čitanja: 1min | pon. 13.01.14. | 19:15

Ser Aleks Ferguson i Jirgen Klop ostali kratkih rukava

Jup HejnkesTitula prvaka Evrope, trofej u nemačkom Kupu i ubedljivo prvi u šampionskoj trci u Bundesligi. Jup Hejnkes jednostavno nije imao pravu konkurenciju u izboru za najboljeg trenera planete u 2013. godini.

Doskorašnji šef struke Bajerna je u izboru kapitena nacionalnih timova i probranih novinara proglašen za prvog među jednakima.

Izabrane vesti

Harizmatičnom Jirgenu Klopu na ruku nije išlo to što se Borusija Dortmund okitila samo peharom u nemačkom Superkupu, dok titula u Premijer ligi nije bila dovoljna da bi nagrada za najboljeg trenera završila u rukama legende Mančester junajteda ser Aleksa Fergusona.

Protiv Hejnkesovih dostignuća jednostavno se nije moglo. Domaći zadatak za Pepa Gvardiolu, Hejnkesovog naslednika na klupi Bajerna, koji je bavarsku mašineriju već vodio to trofeja u evropskom Superkupu i Svetskom klupskom prvenstvu.
"Velika je čast prigrliti ovu nagradu, jer je novina da se takva čast ukaže nekome ko je već završio karijeru. Mnogo mi znači sve ovo za kraj. Nije ova nagrada samo moja zasluga, već celog Bajerna", istakao je Hejnkes.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Nemackameđunarodni fudbalJup HejnkesJirgen KlopEvropaBorusija DortmundBajern MinhenAleks Ferguson

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara