"Radost novosadskih crveno-belih"
"Radost novosadskih crveno-belih"

Čika Vujke, videste li ovo? Vošini lavovi smrvili Sampdoriju – 4:0 u Torinu! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 30.07.15. | 22:43

Istorijska partija Novosađana u Torinu. Strelci Ivanić, Stanisavljević i Ožegović dvaput

Radost novosadskih crveno-belih

(Od specijalnog izveštača MOZZART Sporta iz Torina)

Izabrane vesti

Vujadin Boškov nije voleo da komplikuje. Umeo je da kaže da onaj ko ne probaci loptu kroz stative ne može da postigne gol. Neka nova generacija Vojvodine sledila je duh čoveka koji je novosadskom klubu udario temelje. Nije puno komplikovala. Rekla je da dolazi u Torino da igra svoju igru, da napadne i da pobedi. I pobedila je! Člana Serije A! Punu deceniju čekali smo da jedan srpski klub baci na kolena predstavnika Italije. U Torinu nije izgledalo da Samdorija dolazi iz četvrte lige sveta. Voša je igrala kao u transu i ostvarila pobedu koja joj daje vrlo dobre šanse da u revanšu izbori mesto u baražu za plasman u Ligu Evrope – 4:0!

Bilo je to briljantno izdanje novosadske Stare dame. Toliko da već sada možemo da konstatujemo da će se večno pamtiti na Karađorđu i zavrediti onaj epitet “kultna”. Mirko Ivanić i Aleksandar Stanisavljević su protivnicima vezivali noge u čvor, Ognjen Ožegović trpeo laktove kao da su ubodi komarca, naizgled neprimetni Danilo Sekulić i Novica Maksimović obavili veliki posao državši protivničku navalu daleko od kaznenog prostora, ono malo lopti što je prošlo kupili su Igor Đurić i Radovan Pankov, podsetivši na trenutke na neke čuvene štoperske tandeme koje nam je Italija darivala.

Već u četvrtom minutu dupli pas Ivanića i Stanisavljevića i egzekucija ovog prvog kao hladan tuš za oko 4.000 navijača Sampa sa ćiriličnom parolom: “Hvala čika Vujo”.

Kako je počelo drugo poluvreme Ožegović je pobegao čuvarima, a na odbitak posle odbrane Emilijana Vivijana prvi je natrčao Stanisavljević i duplirao prednost.

Sve ono što smo očekuvali od Sampdorije, tima koji je letos otkupio ugovor Luisa Murijela za 10.500.000 evra, večeras nam je dala Vojvodina. Igrala je opušteno, uživala na terenu. Uživali su i njeni navijači, posebno onih 200 koji su doputovali u Torino. Uživao je i čika Vujke ako postoji onaj svet i ta opcija da sa neba posmatraš svoje. A Voša je igrala baš kao Vujketovi timovi. Muški, protiv svih šansi. Jedina je verovala u sebe. Više joj nije ni bilo potrebno. Sa stavom pobednika izašla je uzdignute glave na teren i Sampu očitala lekciju zbog koje će Valteru Zengi brideti obrazi. Za 90 minuta igre nijedan zicer pred Srđanom Žakulom. Stanisavljević sam je mogao još dva puta da zatrese mrežu domaćeg tima.

Baraž je na dohvat ruke. Između ostalog i zbog fantastične partije Ognjena Ožegovića, koji je dao dva spektakularna gola i potvrdio da mu Novi Sad prija. Najpre lob za TV špice, a onda i strela u 90. minutu u "devedeset".

Kada bi Vojvodina mogla sebe da ubedi da svaku utakmicu igra ovako ni titula u Srbiji ne bi bila nedostižan cilj. Možda će baš ova torinska bajka biti taj momenat u kome će Novosađani shvatiti da mogu. Da zaslužuju da se bore za to. Nije to nikakav dar sa neba. Momci Zlatomira Zagorčića su večeras zaslužili da im Srbija aplaudira. I ne samo Srbija. 

--------------------------------------------------------------------------------------

SAMPDORIJA – VOJVODINA 0:4 (0:1)
/Ivanić 4, Stanisavljević 49, Ožegović 58, 90/

Stadion: Olimpijski;
Gledalaca: Oko 4.000;
Sudija: Andreas Ekberg

Sampdorija (4-1-3-2): Vivijano – Kasani, Silvestre, Palombo (od 59. minuta Ređini), Zukanović – Fernando – Krstičić (od 59. minuta Vošolek) , Bareto, Sorijano – Eder, Murijel (od 73. minuta Bonacoli);

Vojvodina (4-2-3-1): Žakula – Vasilić, Pankov, Đurić, Nastić – Sekulić, Maksimović – Stanisavljević (od 85. Stmenić), Ivanić (od 87. Babić), Puškarić (od 71. minuta Paločević) – Ožegović.

(FOTO: Star sport)


tagovi

Vujadin BoškovFK VojvodinaSuperligaSrbijaSerija ASampdorijaOgnjen OžegovićMirko IvanićLiga Evropekvalifikacije za Ligu EvropeItalijaAleksandar Stanisavljević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara