Čolo trenutno nema nijednog štopera za derbi sa Barsom

Vreme čitanja: 2min | uto. 13.11.18. | 12:08

Godin sigurno ne igra, Himenez teško, Ernandez možda, Savić bi mogao...

Velika je sreća za Dijega Simeonea što se predstojećeg vikenda ne igraju prvenstva i što baš u ovom trenutku pada reprezentetivna pauza. Jer da nije tako Čolo bi veliki derbi sa Barselonom, utakmicu koja njegov tim može da odvede na prvo mesto na tabeli, dočekao bez štopera?! 

Da, takva je trenutno situacija u taboru Jorgandžija nakon što se na meču pritiv Bilbaa povredio i kapiten Dijego Godin. Urugvajac je hrabro izdržao do kraja utakmice onako povređen, čak je postigao i gol za pobedu u sudijskoj nadoknadi, ali to će ga koštati najmanje tri nedelje pauze, ili u goroj varijanti čak mesec dana. U svakom slučaju kako god bilo jedan od najboljih štopera na svetu neće moći da megdan Kataloncima. 

Izabrane vesti

Ali kakva je situacija sa ostalom trojicom povređenih defanzivaca? 

Drugi Urugvajac u timu Hoze Himenez muku muči s povredama već duži period. On je protiv Dortmunda izađao iz igre jer je po četvrti put ove sezone imao problema s istim mišićem. Za njegov potpuni oporavak potrebno je dosta strpljenja, što implicira da bi i on mogao da preskoči derbi 13. kola. Medicinski tim Atletika nije dao konkretnu procenu koliko će Himenez pauzirati, pa se pretpostavlja da će odluka biti na Simeoneu - da igra rovit i ugrozi nastavak sezone, ili da pauzira do potpunog zalečenja. 

U kartonu Francuza Lukasa Ernandeza trenutno su najbolje prognoze, mada je sve to daleko od potvrde njegove spremnosti za Barselonu. 
"Moraćemo da sačekamo vesti o njegovom oporavku tokom pauze, da vidimo u kom će smeru ići rehabilitacija", stoji u izveštaju lekara. Utisak je međutim da je Ernandez kud i kamo bliži mestu u startnih 11 nego li Himenez. O Godinu da ne govorimo...

Crnogorski internacionalac Stefan Savić doživeo je povredu prošlog meseca i čini se da je najbliži potpunom oporavku. Bilo je čak reči da bi mogao da se vrati za Bilbao, a kako nije pozvan ni u nacionalni tim za meč protiv Srbije, za Barselonu bi trebalo da bude fit. To je zapravo jedina lepa vest u ovom času za Čola Simeonea...


tagovi

Stefan SavićLukas ErnandezHose HimenezDijego Godin

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara