""
""

Ćorluka: Odbrana nam je bolja od srpske; Jelavić: Mnogo smo jaki u napadu

Vreme čitanja: 2min | pon. 18.03.13. | 13:18

Reprezentativcu Hrvatske poput njihovog selektora šire optimizam i ne boje se srpske odbrambene četvorke

(Od specijalnog izveštača MOZZART Sporta iz Zagreba)

Pored selektora Igora Štimca koji je pucao od samopouzdanja u prvom obraćanju javnosti po okupljanu hrvatske selekcije u hotelu AS u Zagrebu, medijima su se obratili i reprezentativci Nikica Jelavić i Vedran Ćorluka. 

Izabrane vesti

Inače, Štimac igrače drži u dubokoj izolaciji u hotelu, tako da ni domaći ni strani mediji nemaju šanse da dođu do njih. Po njegovoj naredbi, igrači ne pričaju za medije, osim na zvaničnim konferencijama, a sličnog sistema se drži i stručni štab, pa je pomoćnik Alen Bokšić rekao da stvarno više ne može da priča o utakmici, jer je to radio prethodnih mesec dana. Kao da su mu dosadile priče o zajedničkim igračkim danima u Italiji sa Jugovićem, Mihajlovićem i Stankovićem... 

Pitanje za Vedrana Ćorluku je bilo da li oseća dodatni pritisak s obzirom da u mladoj reprezenaciji tri puta gubio od naše selekcije?
"Nemamo... To je bilo davno i oni su u tom trenutku bili kvalitetniji i bolji. Nadamo se da možemo da im uzvratimo. Vučinić koji je tada davao golove sada igra za drugu zemlju i želim mu svu sreću." 

Kako on kao defanzivac gleda na sastav srpske odbrane koja je najjači deo tim?
"Jaki su kada ih gledam pojedinačno i po titulama koje su osvojili. Izazivaju veliki respekt, ali ne bih rekao da su bolji od nas. Ako pogledate koliko smo golova primili mi, a koliko oni, videćete da smo mi bolji."

Nikica Jelavić je minulog vikenda pogodio za Everton posle više od tri meseca golgeterskog posta, a dobro poznaje srpsku odbranu, pošto njene tri četvrtine igraju u Premijer ligi. 
"Ne bih ja nikoga posebno izdvajao. Imaju Ivanovića, Kolarova. Dobri igrači iz dobrih klubova. Kolarova poznajem, dok sam protiv Ivanovića samo igrao i ne znamo se. Ali, mi smo stvarno jaki napadački i jedva čekamo da počne meč. Uveren sam da ćemo pobediti.", optimista je Jelavić. 

Piše: Aleksandar Gligorić

aleksandar.gligoric@mozzartbet.com

tagovi

Hrvatskahrvatska protiv srbijeKvalifikacije za SP 2014Nikica Jelavićfudbalska reprezentacija Srbijereprezentativni fudbalSrbijaVedran Ćorluka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara