""
""

Čovek sa dva para pluća ne može više: Park Đi Sung završava karijeru

Vreme čitanja: 1min | sre. 14.05.14. | 10:26

Bivši igrač Mančester junajteda najavio povlačenje zbog hronične povrede kolena

Jedna od najvećih azijskih fudbalskih zvezda u poslednjih 20 godina Park Đi Sung objavio je da se penzionisao u 33. godini života. Bivši reprezentativac Južne Koreje je godinama mučio muku sa povredom kolena, 2007. godine je odsustvovao sa terena osam meseci zbog operacije, a doneo je odluku da prekine karijeru.
„Došao sam do zaključka da ne mogu da nastavim. Zbog mog slabog kolene mislim da ne bih izdržao još jednu sezonu. Ne kajem se zbog moje karijere. Mislim o tome šta je moglo da se dogodi da nisam bio povređen, ali nemam osećanja razočarenja ili tuge sada kada napuštam sport“, rekao je Đi Sung.

Poznat kao velika radilica na terenu, osobina zbog koje su ga navijači Mančester junajteda zavoleli i prozvali „čovek sa dva para pluća“. On je prvi Azijat koji je učestvovao u finalu Lige šampiona, a sa reprezentacijom je 2002. godine stigao do polufinala Svetskog prvenstva što je najveći uspeh azijskih timova.

Izabrane vesti

U Evropu je stigao 2003. godine kada ga je PSV kupio, dve godine kasnije je prešao u Junajted gde je postao i svetski priznati fudbaler. Pre dve godine je napustio Old Traford i prešao u KPR, koji ga je prošlog leta prosledio u PSV na pozajmicu.

Poslednju utakmicu odigrao je 3. maja za PSV.

(FOTO: Action images)


tagovi

PSV AjndhovenPremijer ligaPark Đi SungEvropaEredivizijaEngleska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara