"Kabaljero brani Kutinjov udarac"
"Kabaljero brani Kutinjov udarac"

Čovek-zid Kabaljero u penal seriji srušio Klopov san o peharu u debitantskoj sezoni - Liga kup je Sitijev! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 28.02.16. | 20:24

Protiv Liverpula 4:2 na Vembliju

Kabaljero brani Kutinjov udaracTitula je možda izgubljena, ali Mančester Siti ipak neće sezonu završiti bez trofeja. Izabranici Manuela Pelegrinija uspeli su da na kultnom Vembliju tek u penal seriju matiraju večeras pomahnitalog Simona Minjolea i zahvaljujući Viliju Kabaljeru, koji je odbio da padne u senku kolege sa Liverpulove gol linije i koji je odbranio tri udarca sa kreča, stigli do pobede od  4:2 (1:1, 0:0) i četvrti put u 122 godine dugoj klupskoj istoriji podignu pehar Liga kupa.

Po svemu viđenom - zasluženo, iako se na trenutak učinilo da će Liverpul kazniti Siti za sve promašene šanse u regularnom toku meča. Uspeo je Klop toliko da naoštri svoje pulene da je Emre Džan bio toliko samouveren da penal seriju otvori panenkom! Fernandinjo, strelac pogotka u 49. minutu, potom je pogodio stativu, ali umesto da Redsi kapitalizuju tu inicijanu prednost pretrpeli su nokaut u sudaru sa čovekom-zidom Kabaljerom! Prvo Leiva, pa nonšalatni Filipe Kutinjo, na kraju i Adam Lalana. I potom Jaja Ture, koji se koji minut ranije umalo pobio sa Lalanom, da zatvori knjigu o finalu Liga kupa 2016. godine. Tek da Lalanu poraz još više zaboli.

Izabrane vesti

Kad je regularni tok utakmice u pitanju, gledali smo očajno prvo poluvreme, pa mnogo bolje drugo u kome je Siti verovatno mogao i da završi posao. Fernandinjo je, doduše, gotovo momentalno pogodio pošto se u 49. minutu fantastično ubacio iz drugog plana i na asistenciju Serhija Aguera, koga su motrila dvojica fudbalera Liverpula, pogodio za inicijalno vođstvo Građana. Minjoleu se lopta provukla ispod ruke.

Međutim, umesto da u tom trenutku potone, ove sezone često kritikovani golman kao da je tu i na tom mestu rešio da mu se tako nešto više ne ponovi. U nastavku meča u kome je tempo rastao sa svakim minutom branio je kao da ima četiri, a ne dve ruke i sigurno je najzaslužniji što je Liverpul uopšte došao do penal završnice. Skidao je zicere Fernandinju, Jaji Tureu i Serhiju Agueru i omogućio Filipeu Kutinju da pogotkom u 83. minutu uvede meč u produžetke.

Ali Minjole nije mogao sam, a Liverpul, uprkos frenetičnoj borbenosti kakva krasi sve Klopove ekipe, nije prikazao vrhunski fudbal. Kad-tad taj nedostatak u kvalitetu morao je da ispliva na površinu. Dogodilo se to baš tamo gde se on obično krije. Tamo gde je sreća važnija od znanja. Tamo gde je Vili Kabaljero promovisan heroja Mančester Sitija.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Vili KabaljeroPremijer ligaMančester SitiLiverpulLiga kupEvropaEngleska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara