"Liroj Fer je silno uvređen"
"Liroj Fer je silno uvređen"

Crncima nije mesto u reprezentaciji Holandije?!

Vreme čitanja: 1min | uto. 18.11.14. | 20:49

Fotografija koju je na Tviter okačio Liroj Fer, a na kojoj je devet igrača sa stranim poreklom, podigla veliku prašinu u zemlji Lala. Fudbalski savez već tražio krivičnu istragu zbog rasizma

Liroj Fer je silno uvređenGodinama se o tome šuška, ali je netrpeljivost dela javnosti u zemlji Lala prema onima koji nisu čistokrvni Holanđani isplivala na površinu posle naizgled sasvim obične fotografije. Liroj Fer je imao nevinu želju – da navijačima otkrije delić dobre atmosfere iz svlačionice nacionalnog tima. Ali sve je otišlo dođavola.

Na fotografiji selfi devet reprezentativaca (čini se da je slikao Memfis Depaj), osam crnaca i Karim Rekik, štoper PSV-a poreklom iz Alžira. Problem je nastao kada je fotografiju na Fejsbuk stranici podelio specijalizovani fudbalski portal Voetbalzone.nl. Za tili čas se ispod fotke stvorilo sijaset komentara sa uvredama na rasnoj osnovi.

Izabrane vesti

Fudbalski savez Holandije već je zatražio krivičnu istragu. Vezista Kvins Park Rendžersa silno je razočaran.
"U zemljama istočnog bloka već smo naviki da nas caste oponašanjem majmunskih zvukova, ali ovo što se sada desilo je mnogo gore. Kao da nam ljudi govore: Ne pripadate holandskom timu", razočarano konstatuje Fer za De Telegraf.

"Spornu" fotografiju pogledajte na Ferovom Tviter profilu.

(FOTO: Action Images)


tagovi

EvropaHolandijaLiroj FerMemfis Depajreprezentativni fudbal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara