"Slavlje fudbalera Volfsburga"
"Slavlje fudbalera Volfsburga"

Crni dan za Srbe u Nemačkoj! Volfsburg petom vezanom pobedom do drugog mesta, svanulo Hamburgu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 01.11.14. | 17:31

Ivan Perišić dvostruki strelac, a Kevin De Brujne dvostruki asistent za slavlje u Štutgartu (4:0), Verder preokretom do bodova protiv Majnca (2:1), Hanover slavio autogolom

Slavlje fudbalera VolfsburgaNa početku sezone je trokirala, ali kad se zahuktala mašina Volfsburg je počeo da gazi! I ne misli da stane. Ekipa malo poznatog trenera Ditera Hekinga upisala je šesti vezani trijumf u svim takmičenjima, četvrti u Bundesligi i probila se, bar do nedelje, na drugo mesto na tabeli. Pred 50.000 navijača u Štutgartu, ispostavilo se da je Folksvagen brže vozilo od Mercedesa, koji nikako nije uspeo da prati silovit ritam gostiju koji su slavili tek drugu pobedu na gostovanjima, ali uspeli da preteknu Borusiju iz Menhengladbaha i smeste se tik iz neprikosnovenog Bajerna.

Blistao je hrvatski reprezentativac Ivan Perišić, koji je započeo, ali i zatvorio seriju golova na Mercedes benc areni i uz pomoć Kevina De Brujna (gol i dve asistencije), maltene sam porazio ekipu Armina Veha, u čijem je dresu svih 90 minuta odigrao mladi srpski reprezentativac Filip Kostić. Švabe su posle vatrenog remija sa Leverkuzenom (3:3) i spektakularne pobede u Frankfurtu (5:4), odigrale još jedan meč koji je obilovao golovimaa. Na njihovu žalost, tresla se samo mreža nesrećnog Torstena Kiršbauma.

Izabrane vesti

Ovo definitivno nije bio dan srpski internacionalaca na nemačkim terenima. Poraz su pretrpeli i Slobodan Medojević i Aleksandar Ignjovski. Njihov Ajntraht pretrpeo je četvrti vezani poraz, uključujući i eliminaciju iz Kupa, najviše zahvaljujući nepsretnoj intervenciji štopera Aleksandera Madlunga koji je dva minuta pre kraja autogolom pogurao Hanover ka drugoj vezanoj pobedi.


Nije bilo sreće ni za Filipa Đuričića. Srpski napadač odigroa je završna 23 minuta za Majnc, koji je trećim najbržim golom u Bundesligi - preko Okazakija - poveo protiv Vedera i tako samo naljutio fudbalere iz Bremena. Naročito Franka Di Sanata, pa je Argentinac postigao dva gola, ukupno pet u sezoni, a usput promašio jedanaesterac, odmah zatim i iskupio za promašaj i tako najavio bolje dane za Zelene.


Kao što je krenulo Verderu, svanulo je i fudbalerima Hamburga. U najvećoj nemačkoj luci dočekali su premijernu pobedu na domaćem terenu, najviše zahvaljujući pogotku Rafaela van der Varta iz jedanaeterca i tako naneli Leverkuzenu prvi poraz posle tri trijumfa. Mada, Aspirindžije imaju za čim da žale, jer je Belarabi u nadoknadi propustio šansu za izjednačenje.

Gojko Kačar je odigrao poslednjih nekoliko sekundi, jer je u drugom minutu nadoknade ušao u igru umesto Luisa Holtbija.


BUNDESLIGA - 10. KOLO

Petak:

Šalke - Augzburg 1:0 (1:0)
/Huntelar 37/

Subota:

Majnc – Verder 1:2 (1:1)
/Okazaki 3 – Di Santo 44, 49/

Hanover – Ajntraht 1:0 (0:0)
/Madlung 88 ag/

Štutgart – Volfsburg 0:3 (0:2)
/Perišić 15, 88, Kohe 45+1, De Brujne 48/

Hamburger – Leverkuzen 1:0 (1:0)
/Van der Vart 26 pen/

18.30: Bajern - Dortmund

Nedelja:

15.30: Menhengladbah - Hofenhajm

17.30: Keln - Frajburg

17.30: Paderborn - Herta

(FOTO: Action Images)


tagovi

EvropaHamburgHamburgerMajncNemackaStutgartVerderVolfsburgVolfzburg

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara