""
""

Crno bez imalo crvenog: Nema više ni strasti, ni straha zbog kojih su ih zvali Rosonerima... (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 16.03.14. | 17:04

Novi poraz čete Klarensa Sedorfa od Parme će samo produbiti krizu u kakvoj se Milan nije nalazio u prethodnih 30 godina, a današnji protesti navijača će verovatno samo još više eskalirati

Milan je nadimak Rosoneri dobio po bojama kluba. Ideja je bila da „Roso“ predstavlja crvenu boju odnosno strast sa kojom će igrači Milana igrati, a „Nero“ će biti strah koji će imati rivali kada budu igrali protiv Milana. Nekada je to bilo tako, ali ove godine nema ni strasti, ni straha kod protivnika.

Izabrane vesti

Milanovi igrači deluju anemično i bezdušno, više ih se niko u Italiji ne boji. Ugled koji je godinama stican i građen se ove sezone očajnim partijama nemilice krčmi. Od ove ekipe Milana više niko ne zazire. Zato i današnja pobeda Parme na San Siru od 4:2, možda i ne predstavlja toliku senzaciju, jer ovaj Milan koji gledamo ove sezone ne može ni u jednom meču da se nada sigurnim bodovima.

Još pre meča je bilo mnogo tenzije, pošto su navijači dočekali austobus sa igračima protestvujući i vređajući ih, a protesti su se nastavili i na tribinama. Zato i nije čudo što su kola krenula nizbrdo već u šestom minutu kada je Abijati srušio Skelota, zaradio crveni karton i skrivio penal. Među navijačima Milana, omraženi Antonio Kasano je bio siguran sa bele tačke, a potom je „izdajnik“ Rosonera još jednom zatresao mrežu bivšeg kluba iz kojeg je uz teške reči otišao u Inter.

Uspeo je Milan sa igračem manje da izjednači i pruži lažnu nadu svojim navijačima. Adil Rami je udarcem glavom zatresao mrežu, a potom je Baloteli iz penala poravnao rezultat. I taman kada su navijači opet počeli da pružaju podršku, igrači su opet poklekli. Amauri je jednu loptu skrenuo u mrežu, a Biabiani zakucao i četvrti ekser u Milanov sanduk.

Parma se popela na petu poziciju i ima čak 11 bodova više od očajnog Milana koji je na 11. poziciji, a možda padne i još niže. Klubu sa San Sira je ovo najgora sezona u poslednjih 30 godina, za vodećim Juventusom bi posle večerašnjeg programa u Seriji A mogao da zaostaje čak 40 bodova.

A, kriza u Laciju će se možda stišati posle današnje pobede Rimljana u Kaljariju gde su slavili sa 2:0.

Što se tiče borbe za opstanak, Sasuolo je u direktnom okršaju savladao Kataniju i osvojio zlata vredne bodove u borbi za goli prvoligaški život, a vrednu pobedu sa dva igrača manje je ostvario i Livorno protiv Bolonje.

SERIJA A - 28. kolo:

Atalanta – Sampdorija 3:0 (2:0)
/Karmona 36, Bonaventura 42, Denis 55/

Milan - Parma 2:4 (0:1)
/Rami 51, Baloteli 75 pen - Kasano 9 penal, 39, Amauri 78, Biabiani 90+5/

Livorno - Bolonja 2:1 (0:0)
/Benasi 47, Paulinjo 53 - Hristodopulos 85 penal/

Sasuolo - Katanija 3:1 (0:1)
/Zaza 56, Misiroli 62, Sansone 89 - Bergesio 31/

Kaljari - Lacio 0:2 (0:1)
/Lulić 19, Keita 68/

20.45: Fiorentina – Kjevo
20.45: Đenova - Juventus

Ponedeljak:
19.00: Torino – Napoli
21.00: Roma - Udineze

Subota:

Verona - Inter 0:2 (0:1)
/Palasio 13, Žonatan 63 /

(FOTO: Action images)

 


tagovi

Serija AsasuoloParmaMilanMario BaloteliLivornoLacioKlarens SedorfKatanijaKarvaljo AmauriKaljariItalijaEvropaBolonjaAntonio Kasano

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara