""
""

Crveni karton i dva gola u derbiju Primere: Sevilja otišla sa bodom iz Viga (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 07.02.16. | 20:00

Desetkovani gosti odoleli na Balaidosu posle velike borbe - 1:1

Drugi okršaj Selte i Sevilje, od ukupno tri koliko će odigrati u samo sedam dana, završen je remijem posle velike borbe - 1:1 (0:1). Čini se i najrealniji ishod okršaja 23. kola Primere ako se zna da su oba tima bili bolji po poluvreme.

Izabrane vesti

Domaćin nije uspeo da se revanšira Berberima za poraz u polufinalu Kupu kralja od pre nekoliko dana od čak 4:0, a večeras su dobro prošli s obzirom na činjenicu da su jurili prednost gostiju koji su opet bili lišeni pomoći suspendovanog trenera Unaija Emerija koji je ovaj meč pratio sa tribina.

Selta je bolje otvorila meč na Balaidosu, a u 19. minutu Danac Danijel Vas je dobro šuitirao, ali je bio neprecizan. Sevilja je u 25. ostala bez isključenog Federika Facija zbog dva žuta kartona. Ipak, i tako desetkovani gosti us pretili u finišu prvog poluvremena, a prvo je golman Selte Serhio Alvarez osujetio odličan pokušaj Hozea Antonija Rejesa u 42. minutu. Isti igrač izveo je korner u tom napadu, a nakon gužve u petercu Danijel Kariko je doneo prednost gostima.

Nastavak meča je, međutim, doneo bolju igru domaćina. Klaudio Bove je mogao do gola u 53. minutu nakon dobrog pokušaja koji je završio preko gola, a na drugoj strani je fudbaler gostiju Marijano sjajno šutirao i pogodio stativu u 63.

Selta je imala sreće tom prilikom, a u istom minutu na drugoj strani, nakon kontre, sjajni Bove je zatresao mrežu i izjednačio rezultat na asistenciju Danca Vasa. Bio je to još veći podstrek da brojčano nadmoćnija Selta navali na gol Sevilje, ali je golman Serhio Riko uspeo da odoli u finišu meča.

Dobre prilike za domaćine propsutili su Jago Aspas koji iz peterca nije uspeo da pogodi mrežu u 73. minutu, kao i Šveđanin Džon Guideti koji se nije snašao u nadoknadi vremena. 

PRIMERA – 23. KOLO

Petak:
Malaga – Hetafe 3:0 (3:0)
/Huanpi 9, Acu 24, Čarls 43/

Subota:
Atletiko Madrid – Eibar 3:1 (0:0)
/Himenez 56, Saul 63, F. Tores 90+1 - Keko 46/

Rajo Valjekano – Las Palmas 2:0 (1:0)
/Miku 3, Bebe 73/

Atletik Bilbao – Viljareal 0:0

Sporting Hihon – Deportivo 1:1 (1:1)
/Džoni 32 – Alberto 41/

NEDELJA
Levante – Barselona 0:2 (0:1)
/Navaro 21 ag, Suarez 90/

Betis – Valensija 1:0 (0:0)
/Kastro 49/

Selta – Sevilja 1:1 (0:1)
/Bove 64 - Kariko 43/

20.30 Granada – Real Madrid

Ponedeljak:
20.30 Espanjol - Sosijedad

Pratite MOZZART i na našoj novoj Fejsbuk stranici

(FOTO: Screenshot)


tagovi

ŠpanijaSeviljaSeltaPrimeraklaudio BoveFederiko Facio

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara