Crveno-beli poker asova

Vreme čitanja: 3min | ned. 23.09.18. | 11:33

Pogledi navijača Crvene zvezde najviše će se večeras u Humskoj zaustavljati na Marinu, Benu, Boaćiju i Kafuu

Dobra defanziva i još bolja timska igra začinjena taktičkom perfekcijom i vojničkom disciplinom. To je osnovni sastojak Milojevićeve Zvezde. Nabrojani kvaliteti postali su konstanta srpskog šampiona, ali crveno-beli danas odlaze u komšiluk sa nakcranim magacinom kreativnih i ofanzivno potentnih igrača. Istinskih asova, sposobnih da u deliću sekunde reše utakmicu.

Postoji taj faktor neuigranosti, jer, primera radi, Ričmond Boaći i Marko Marin dele svlačionicu tek nešto više od tri sedmice. Još nisu pronašli baš sve koordinate sa ostatkom ekipe, ali da Vladan Milojević poseduje arsenal oružja – poseduje.

Izabrane vesti

Da pođemo prvo od Marka Marina. Nije mu bio potreban period adaptacije. Pokazao je zašto je godinama krstario terenima najjačih liga. Protiv Napolija je pokazao i da je dostojan nivoa Lige šampiona. Jeste on mnogo toga napravio u karijeri, ali ovdašnji temperament neće mu dati mira dok ne pokaže da je najbolji u svom ataru... Zbog toga teško da će momak iz Bosanske Gradiške olako i mlako shvatiti gostovanje na stadionu Partizana. On zna da ovakve utakmice stvaraju granicu i da na prečac može da uđe pod kožu navijačima crveno-belih.

Nije u najboljem periodu karijere, ali... I dalje ima mekane pokrete, sposobnost da telom vara rivala i odličnu kontrolu lopte. Jedini je mučio veziste Napolija i terao ih da igraju jako u defanzivi....

Ričmond Boaći je stari znanac beogradskog večitog derbija. Ovo će mu biti peti susret sa Partizanom (u prvenstvu). Zanimljivo je da i pored postignuta dva gola potencijalni reprezentativac Gane i dalje ne zna za pobedu protiv večitog rivala. Međutim, činjenica je da je na svakom susretu do krajnjih granica mučio odbranu kluba iz Humske... Navijači Crvene zvezde iskreno veruju da bi Boaći kretanjima na večerašnjoj utakmici mogao da olakša posao Marinu, Benu i Kafu. Još ako bude u dobrom golgeterskom modu...

El Fardu Ben je ove sezone postigao već devet golova. Specijalac Vladana Milojevića, čovek za velike utakmice, stranac koji je svoje ime ugravirao u Zvezdin timski duh. Nije on igrač spetakla, ali jeste profesionalac sposoban da se stalno ponavlja. I to u oba pravca. Nije zanemarljiv podatak da je već igrao u Humskoj i to u tandemu sa Markom Marinom. Tadašnji članovi Olimpijakosa su kreirali trijumf u meču kvalifikacija za Ligu šampiona (3:1). U prošlom derbiju Radonjić i Pešić su bili strelci, ali je za defanzivni red Partizana enigmu predstavljao momak sa Komorskih Ostrva. Stalno između linija, stalno blizu lopte... Delije očekuju njegovo izdanje, slično onom u Trnavi.

Zbog svega što smo napisali o trojici prethodnih stranaca Vladan Milojević će morati da bira između Lorenca Ebesilija i Džonatana Kafua. Prema pojedinim najavama duel u Humskoj bi trebalo da počne nekadašnji član Ludogoreca. Nije ga bilo u protokolu za meč protiv Napolija. Mnogi su to protumačili kao laganu disciplinsku opomenu Vladana Milojevića, pošto je Brazilac u pojedinim delovima prethodnih mečeva izgledao ravnodušno. A takvo ponašanje večiti derbi ne toleriše. Ipak, činjenica je da je Kafu kao beogradska košava. Brz i nepredvidiv. Može u svakom trenutku da zavrti protivničku odbranu. Igrač od koga se mnogo očekuje.


tagovi

Vladan MilojevićEl Fardu BenDžonatan Kafu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara