"Košarkaši Crvene zvezde neprikosnoveni na turniru juniora"
"Košarkaši Crvene zvezde neprikosnoveni na turniru juniora"

Crveno usijanje: Zvezdini juniori uništili Zemun i zakazali finale sa ljutim rivalom!

Vreme čitanja: 2min | sub. 28.02.15. | 22:34

Crveno-bele u finalu čekaju vršnjaci Partizana... Fantastična uvertira za večiti derbi koji se igra u nedelju uveče...

Košarkaši Crvene zvezde neprikosnoveni na turniru juniora

Niko kao juniori Crvene zvezde! Četa Slobodana Klipe upisala je i četvrtu ubedljivu pobedu na evroligaškom kvalifikacionom turniru za juniore, pošto je u dobro popunjenoj hali Basket Siti očitala lekciju vršnjacima Zemuna i slavila rezultatom 94:69 (25:8, 26:24, 20:10, 23:18)! To znači da će se za kartu koja vodi na završni turnir u Madrid boriti dva beogradska večita rivala.

Izabrane vesti

Zemunci su ostvarili veliki uspeh plasmanom u polufinale, ali nisu imali rešenje za raznovrsnu igru protivnika i žestoku odbranu, posebno jer je jedini raspoloženi igrač u redovima Zemunaca bio Nikola Ćirković, strelac 30 poena (5/6 za tri), jedini uz Marka Pecarskog (10p, 5sk) sa dvocifrenim učinkom.

Baš kao i u svakoj utakmici do sada Zvezdini momci nisu se štedeli nijednog trenutka, već su od samog starta igrali za svoju dušu i tako prikazali možda i najbolju partiju na turniru! Da se gostima iz Zemuna crno piše bilo je jasno već posle uvodnih šest minuta, koja su prošla u znaku surove dominacije Crvene zvezde - čak 19 ubačenih i svega četiri primljena koša, gde je sve konce u svojim rukama držao triling Aranitović - Stojanović - Simanić

Zvezda je na prepad izrešetala koš protivnika, koji je potpuno zbunjeno i bezidejno ušao u meč. Već na startu drugog kvartala Stefan Kenić je svojom prvom trojkom na meču Zvezdi doneo ogromnih 20 poena viška (28:8), što je treneru Klipi dalo mogućnost da počne sa brzim rotacijama i svoje učenike odmara za ono najbitnije - meč vredan plasmana na završni turnir. 

Posle početne dominacije pomenutog trilinga, glavnu reč na terenu preuzeli su Popović, Radanov i Miladinović, koji su samo uneli novu dozu samopouzdanja, energije i sjaja igri crveno-belih. Da je juniorska generacija Crvene zvezde daleko ispred one koju je na turnir doveo Zemun dokaz je i podatak da su se svi igrači Zvezde upisali u listu strelaca do kraja utakmice, a onog trenutka kada je razlika bila veća od 20 poena, ispod te granice nije se ni spuštala!

U drugom poluvremenu razigrao se i bivši igrač Partizana Nemanja Kapetanović, koji je u prvom delu ubacio dve trojke, a do kraja utakmice još 12 poena (tri trojke), čime je poneo epitet najboljeg strelca utakmice. Ipak, najbolji igrač crveno-belih ubedljivo je bio Voja Stojanović, koji je meč završio sa 16 poena, sedam skokova, tri asistencije i jednom ukradenom loptom.

Finalni okršaj Crvene zvezde i Partizana odigraće se u nedelju od 15 časova, u hali Basket Siti u Železniku.

(FOTO: kkcrvenazvezda.rs)


tagovi

Vojislav StojanovićNemanja KapetanovićEvroligaFK Crvena zvezdaAdidas next generation turnir

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara