""
""

CSKA - Zenit: Nula na semaforu, nula na terenu! Jedino se Spartak raduje

Vreme čitanja: 2min | sub. 04.03.17. | 16:30

Svega dve opasne šanse za 90 minuta igre. I jedan crveni karton

Tresla se gora, rodio se miš! A na kraju samo Spartak slavi.

Izabrane vesti

Svašta se očekivalo od derbija moskovskog CSKA i Zenita, ali ne i uspavanka bez golova, ali ni pravih šansi za gol. Zato je na semaforu posle 90 minuta fudbala ostalo 0:0, a i ono što je viđeno na terenu moglo bi da se oceni nulom. 

I onda samo Spartak slavi, jer će uz utakmicu manje i četiri boda više u odnosu na Zenit, odnosno sedam od CSKA, imati šansu da napravi još veću razliku i podesi kurs ka šampionskoj kruni!

Na kraju su u domu Armije viđene samo dve opasne šanse, po jedna na obe strane. I jedan crveni karton. A njega je skrivio Pontus Vernblum, sredinom drugog poluvremena. Čini se da je i namerno išao na to da spotakne Maurisija, kako bi sprečio kontru na strani njegovog gola. Ali, umesto oproštaja, od glavnog sudije dobio je drugi žuti karton i usmerenje ka svlačionici. 

A samo desetak mnuta ranije Maurisio je imao jedinu opasnu šansu da ugrozi Igora Akinfejeva. Ali, njegov iznenađujući udarac sa ivice šesnaesterca završio je na levoj stativi. 

Pomalo začuđujuće deluje činjenica da je CSKA najveću šansu propustio u 31. minutu utakmice, te da je istu završio bez udarca u okvir gola, dok je Zenit imao samo jedan. Sreću je okušao Aron Samuel posle centaršuta s boka, ali je njegov pokušaj glavom otišao tik iznad prečke.

I, to je bilo sve. Nažalost brojnih fudbalskih poklonika, jer prošlo je osam i po godina otkako je poslednji put odigran derbi bez golova. 

PREMIJER LIGA RUSIJE - 18. KOLO:

Petak:

Tomsk - Rostov 0:6 (0:2)
/Buharov 19, 45+1, Dević 69, Erohin 78, Azmoun 80, 90+1/

Subota:

Orenburg - Arsenal Tula 3:0 (2:0)
/Georgijev 3, 21pen, Vorobjov 50/

CSKA Moskva - Zenit 0:0

Nedelja:

09.30: Ural - Amkar
12.00: Krila Sovjetov - Lokomotiva Moskva
14.30: Krasnodar - Spartak Moskva
17.00: Terek Grozni - Ufa
17.30: Anži - Rubin

(FOTO: Action Images)


tagovi

RusijaPremijer ligaPontus VernblumEvropaCSKA Moskva

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara