""
""

Sjajni Bufon spasio Azure u Češkoj, i Albanija blizu Mondijala, tuga na Islandu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pet. 07.06.13. | 23:35

Italijani uz mnogo sreće do remija bez golova, Slovaci, Poljaci i Šveđani žestoko razočarali, Slovenija oživela nade za Brazil

Italija je remijem bez golova u Češkoj prišla korak bliže Mondijalu, ali za taj bod iz Praga najviše može da zahvali čudesnom Đanluiđiju Bufonu koji ih je sa nekoliko neverovatnih intervencija spasao poraza. U derbiju grupe B, domaćini su u prvom poluvremenu imali nekoliko sjajnih prilika, ali je legenda među stativama Điđi Bufon sačuvao Azure. Situacija za četu Ćezarea Prandelija se dodatno pogoršala kada je  je u 72. minuti drugi žuti karton dobio Mario Baloteli.

Izabrane vesti

Napadač Milana je opomenut dva puta u roku od samo pet minuta zbog prekršaja na Mihalu Kadlecu i Teodoru Gebre Selasiju. Ipak, Azuri su izdržali nalete Knedlički sve su bliže overavanju prvog mesta, pošto druogoplasiranim Bugarima beže četiri boda. Česima ostaje borba za drugo mesto upravo sa Bugarima koji imaju bod više, ali i Dancima koji imaju tri poena manje, ali i meč manje.

U grupi C Austrija je napravila iznenađenje u Beču savladavši Švedsku sa 2:1. Golovi Davida Alabe iz penala i Marka Janka u prvom poluvremenu su šokirali Ibrahimovića i družinu čiji poraz je u samoj završnici ublažio Johan Elmander. Austrija je tako u direktnom okršaju nanela bolan poraz Švedskoj. Austrijanci su preuzeli drugo mesto na tabeli i imaju isti broj bodova kao i Republika Irska koja je het-trikom Robija Kina očekivano slavila protiv Farskih Ostrva sa 3:0. Šveđane bi ovaj poraz mogao skupo da košta, pošto su pali na četvrto mesto na tabeli i kasne za Austrijancima i Ircima tri boda. Prva je Nemačka.

Razočaravajući poraz je doživeo Island jedno od najprijatnijih iznenađenja u kvalifikacijama. Oni su na svom terenu poraženi od Slovenije sa 4:2, iako su posle 0:1 preokrenuli na 2:1. Izabranici Srećka Kataneca su slavili golovima vezista Kirma, Birse i Kurtića, kao i štopera Cesara i na taj način ostali u trci za Mondijal. Island je propustio veliku šansu da preuzme drugo mesto na tabeli. Sada je tu poziciju zauzela Albanija koja je uz malo sreće posle večerašnjih mečeva mogla da se šepuri i sa prvog mesta.

Albanci su vodili sa 1:0 protiv Norveške, ali je Hogli izjednačio u finišu meča. Na tabeli vodi Švajcarska sa 11 bodova, Albanci imaju poen manje, Island ima devet, Norveška, Slovenija šest i Kipar četiri. Ali, Švajcarci i Kipar imaju i utakmicu manje.

Veliko razočaranje svojim navijačima su priredili i Poljaci i Slovaci. Poljska je u Moldaviji vodila golom Kube Blaščikovskog, ali su domaći uspeli da izjednače i osvoje bod koji im ne znači mnogo. Poljaci su tako ostali bez dva viđena boda koja bi ih vratila u trku sa Crnom Gorom, Engleskom i Ukrajinom.

Grci su golom Hristodulopulosa slavili u Litvaniji i nastavili potera za BiH. U istoj grupi, Slovaci su se praktično oprostili od Mondijala pošto su igrali samo 1:1 sa autsajderom Lihtenštajnom.

KVALIFIKACIJE ZA SP 
Jermenija – Malta 0:1 (0:1)
/Mifsud 8/

Finska – Belorusija 1:0 (0:0)
/Hamalainen 57/

Letonija - Bosna i Hercegovina 0:5 (0:0)
/Lulić 48, Ibišević 53, Medunjanin 63, Pjanić 80, Džeko 82/

Lihtenštajn – Slovačka 1:1 (0:0)
/Bukel 13 – Đurica 73/

Hrvatska – Škotska 0:1 (0:1)
/Snodgras 26/ 

Moldavija – Poljska 1:1 (1:1) 
/Sidorenko 37 – Blaščikovski 7/

Albanija – Norveška 1:1 (1:0)
/Rama 41 – Hogli 87/

Crna Gora – Ukrajina 0:4 (0:0)
/Garmaš 52, Konopljanka 77, Fedetski 85, Bezus 90+3/

Belgija – Srbija 2:1 (1:0)
/De Brujn 13, Felaini 60 – Kolarov 88/

Češka – Italija 0:0 

Irska – Farska Ostrva 3:0 (1:0)
/Kin 5, 56, 81/

Austrija – Švedska 2:1 (2:0)
/Alaba 26, Janko 32 – Elmander 82/

Island – Slovenija 2:4 (2:2)
/Bjarnason 22, Finbogason 26pen – Kirm 11, 85, Birsa 31 pen, Cesar 61/

Portugal – Rusija 1:0 (1:0)
/Postiga 9/


tagovi

AlbanijaAustrijaČeškaDavid AlabaĐanluiđi BufonFarska OstrvaGrčkaIrskaIslandItalijaJakub BlaščikovskiJohan ElmanderKvalifikacije za SP 2014LihtenštajnLitvanijaMario BaloteliMoldavijaNorveškaPoljskareprezentativni fudbalRobi KinSlovačkaSlovenijaSrećko KatanecŠvedskaValter Birsa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara