"Lasana Dijara"
"Lasana Dijara"

Čudni aranžmani na Velodromu: Zašto je za Marselj bolje da Dijara ode u PSŽ , a ne u Premijer ligu

Vreme čitanja: 1min | ned. 01.05.16. | 11:49

Niko ne voli da prodaje igrače konkurenciji, ali ovaj put bi navijači možda i pristali na ustupak

Lasana DijaraKao da navijači Marselja već nemaju dovoljno razloga da budu nezadovoljni. Uprava slavnog kluba sa Velodroma izgleda čini sve što je u njenoj moći da dodatno “žacne“ sve one zaljubljene u Marselj, koji su sada u nelogičnoj situaciji da navijaju za odlazak Lasane Dijare u redove - Pari Sen Žermena?!

Žurnal du dimanš je, naime, otkrio da je predsednik Vensan Labrun prilikom dovođenja Dijare juna prošle godine iz moskovske Lokomotive ispunio igračev uslov da mu da odrešene ruke da ovog predstojećeg leta bez obeštećenja promeni sredinu.

Izabrane vesti

Međutim, pošto je dogovor privatne prirode, uprava Lige 1 ga, za razliku od Fife, ne priznaje. U prevodu, ako Dijara ode u neki francuski klub - a pominje se Pari Sen Žermen - Labrun će prosto morati da naplati obeštećenje kako ne bi prekršio pravila. Ako, pak, bude išao u inostranstvo - ide skoro za džabe.

Cena za Pari Sen Žermen bi, pak, iznosila između 15.000.000 i 20.000.000 evra.

Nula i 20.000.000... Nije baš mala razlika. Pa i ako navijači uglavnom ne vole da pojačavaju konkurenciju, posebno ne kad je ovako izraženo rivalstvo u pitanju, u ovom slučaju bi možda prihvatili selidbu Dijare u Pariz.

Inače, u Francuskoj se piše da je Njukasl u januaru želeo da dovede Dijaru.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Pari Sen ŽermenMarseljLiga 1Lasana DijaraFrancuskaEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara