""
""

Čudo od deteta, Evropa se otimala za njega, a vraća se u Južnu Ameriku bez odigranog minuta

Vreme čitanja: 2min | čet. 05.02.15. | 15:23

Posle šest meseci na klupi Marselja, talentovani štoper kojeg su tražili brojni veliki klubovi spreman za povratak u domovinu

Tražili su ga navodno Juventus, Barselona, Milan, Mančester Junajted, Čelsi... Dobre dve godine je Evropa brujala o brazilskom čudu od deteta Doriji. Talentovani štoper koji je za Botafogo debitovao sa 18 godina i postao jedan od najtraženijih fudbalera Južne Amerike. Bajke su se pričale o Doriji kojeg su nazivali miksom Lusija i Tijaga Silve.

Izabrane vesti

Na kraju pričao završila tako što je Brazilac u finišu prelaznog roka prošlog leta prešao u Olimpik Marselj za 6.000.000 funti. Navijači francuskog kluba su bili oduševljeni jer je Marselj doveo pojačanje koje bi u perspektivi trebalo da predstavlja veliki kapital.

Međutim, Dorijina bajka je završena onoga dana kada je potpisao za klub sa Velodoroma. Trener Marselo Bijelsa je verovatno jedan od retkih slučajeva u savremenom fudbalu koji ima kredit da najveće pojačanje zalkuca na klupu pola godine! Dorija za pola sezone nije odigrao ni minut za Marselj! Deset puta je bio na klupi, ali nijednom nije ušao u igru. Verovatno ne postoji trener kojem bi klub tolerisao takav tretman prema najvećem pojačanju, ali Marselo Bijelsa je više puta dokazao da je unikatna pojava u svetskom fudbalu. Bilo je jasno da su Dorijini dani odbrojani...

Tokom zimskog prelaznog roka su se za mladog Brazilca raspitivali Verona, Lacio, Volfzburg, Inter, Sampdorija, Lacio, Lorija, Galatasaraj... Ali niko od njih nije bio spreman da plati 10.000.000 evra koliko je tražio Marselj. Prelazni rok je završen u Evropi i tako je jedini spas za Doriju bio da se vrati u domovinu. To će se i desiti. Dogovoren je povratak Dorije u Brazil, ali ne u Botafogo koji je u teškoj situaciji, već u najbogatiji brazilski klub Sao Paulo.

Nema potvrde iz klubova, ali francuski i brazilski mediji tvrde da je sve dogovoreno oko selidbe Dorije na pozajmicu u tabor Trikolora. Prelazni rok u Brazilu traje do marta i nema prepreka da se igrač preseli u slavni klub. Odlazak Dorije je potvrdio i njegov klupski saigrač Miči Bačuaji koji je Brazilcu poželeo sreću u Sao Paulu. 

U domovini će pokušati da oživi karijeru i pokaže da sve one bajke koje su se o njemu ispredali nisu bile uzaludne... 


tagovi

Zimski prelazni rok 2015Sao PauloMarseljmeđunarodni fudbalLiga 1Južna AmerikaFrancuskaEvropaDorijaBrazil

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara