Čudo u Maksimiru: Hrvati nisu imali koga da stave na levog beka, prinudno ubacili dečka iz Leverkuzena i dobili Špance (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 15.11.18. | 22:44

Tin Jedvaj srušio Španiju u nadoknadi - 3:2

Može čovek da zna koliko hoće o fudbalu, ali mora nekad i da ima sreće. A Tinu Jedvaju se nacrtalo da postane junak večeri pukim spletom okolnosti. Nije imao koga Zlatko Dalić da stavi na levog beka posle povrede Josipa Pivarića, tražio je rešenje kako bi „zakrpio“ odbranu, ugledao prvotimca Bajera iz Leverkuzena, a ovaj mu vratio na najbolji mogući način, jer je dvaput iznikao pored druge stative gola Davida de Hee i Hrvatskoj doneo dramatičan trijumf, vredan ostanka u trci za prvo mesto Grupe 4 A divizije Lige nacija – 3:2.

Iako u osnovi štoper, Jedvaj je pokazao kako ne samo da može kvalitetno da odgovori zahtevima na mestu levog beka, već i da bude od koristi u napadu, pa je sad u ovoj grupi sve otvoreno. Hrvati su vratili Špancima milo za drago za „šesticu“ iz Elčea, pa će u nedelju na Vembliju u direktnom susaru sa Englezima odlučiti ko ide u plej-of. Pobednik će biti prvi, jer Španci više nemaju s kim da igraju, ali i sastav Luisa Enrikea može da ostane na tom mestu, pod uslovom da u Londonu bude nerešeno.

Izabrane vesti

Tim Zlatka Dalića igrao je daleko bolje nego protiv Engleza na Rujevici (dosadno) ili u Elčeu (beskrvno) i zasluženo je uzeo ceo plen. Pogotovo što je igrom dokazao da može da se nosi sa sastavom Luisa Enrikea i da stavi Davida de Heu na ozbiljne muke. Posle borbenog, ali prvog poluvremena u kome nije bilo pogodaka, vatra se rasplamsala u drugom, kad je Andrej Kramarić na pas Ivana Perišića raspalio vatru na tribinama i nagovestio iznenađenje. Ono se činilo još izvesnijim kad je prinudna opcija na poziciji levog beka, Tin Jedvaj (dobio priliku u odusustvu povređenog Josipa Pivarića) donela domaćinu novu prednost sačekavši na drugoj stativi sjajan centaršut Luke Modrića...

Samo, Španci su naučili da igraju do kraja. Dani Sebaljos je izvanrednu minijaturu Iska pretvorio u prvo izjednačenje svega dva minuta posle Kramarićevog pogotka, a Serhio Ramos iz jedanaesterca (ovoga puta ne „panenkom“, već silovito u ugao) posle igranja rukom Šima Vrsaljka pogurao svoj tim do 2:2. Činilo se da će gosti ostati lideri grupe, pogotovo što Andrej Kramarić na dodavanje Marcela Brozovića nije bio precizniji (odbrana De Hee) ili odlučniji u situaciji „tri na dva“, te da je Perišić u nadoknadi pucao pre nego što je Serhio Ramos stigao da ga izblokira.

Izgledalo je da je kraj, a onda je posle dugog napada, kad se činilo da neme rešenja, opalio Josip Brekalo, David de Hea jeste odbranio udarac najboljeg igrača Evrope, ali samo na kopačku Tina Jedvaja koji je postao apsoutni junak večeri.

Prema očekivanjima, Belgija je u Briselu tukla Island i zadržala prvo mesto na tabeli Grupe 2 A divizije Lige nacija - 2:0. Oba gola za Crvene đavole su delo Mišija Batšuaija, koji se muči u Valensiji, međutim, u dresu državnog tima je na najbolji način odmenio povređenog Romelua Lukakua.

Ni savršen skor u dosadašnjem toku takmičenja ne garantuje izabranicima Roberta Martineza plasman u plej-of. Da bi ostali prvi potrebno je da ne izgube u nedeljnom gostovanju Švajcarskoj u Lucernu.

 

LIGA NACIJA

A DIVIZIJA

Grupa 2

Belgija – Island 2:0 (0:0)
/Batšuaji 65, 81/

Grupa 4

Hrvatska – Španija 3:2 (0:0)
/Kramarić 54, Jedvaj 69, 90+3 – Sebaljos 56, Ramos 78 pen/

FOTO: Reuters

 


tagovi

Tin Jedvajfudbalska reprezentacija hrvatskeLiga nacija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara