ČUDO! Vaskrsao Junajted iz kliničke smrti, Njukasl se raspao! Od 0:2 do 3:2 u holivudskoj drami (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 06.10.18. | 20:25

Aleksis i Marsijal skinuli prokletstvo! Svrake zaslužile bar jedan bod, Martin Dubravka pravio čuda na golu

Ako od ljubavi do mržnje ima tako malo, onda je u slučaju Mančester junajteda granica između života i smrti tanja od konca!

Šta je Mančester junajted napravio na Teatru snova?! Klinički je bio mrtav posle deset minuta utakmice, spreman da neko isključi aparate koji su ga držali u životu, a onda mu je Žoze Murinjo udahnuo novi život i na kraju slavio u neviđenoj drami rezultatom 3:2 (0:2).

Izabrane vesti

Život piše romane, a ono što su Murinjo i Junajted izrežirali danas mogao bi da bude dobar materijal za film holivudske produkcije. Vaskrsnuće posle dve prostrelne rane. Trijumf posle unapred viđenog poraza. Kakav meč, kakva fešta... Mančester junajted je danas pokazao sve boje... Od najmračnije, gubitničke crne do jarke crvene, čudesne, pobedničke. A, šta tek reći za pokajnike Antonija Marsijala, Pola Pogbu Aleksisa Sančeza?! Oni što su Murinja bušili celo leto i čovek koji je juče pokrenuo inicijativu za beg sa Old Traforda na kraju su postali potpisnici neverovatnog povratka! 

Ovako nešto može da režira samo Žoze Murinjo. I teško da ćemo to ponovo videti skoro. Meč za pamćenje, bez ikakve sumnje. Njukasl je ovo, bez preterivanja, morao da dobije! Ubedljivo. Tačnije, trebalo je da iskoristi minute Junajtedove potpune izgubljenosti. Njukasl je pregazio Mančester junajted u uvodnom delu, ali je iz svega izvukao dva pogotka. Već u prvih deset minuta Kenedi i Jošinori Muto pokazali su koliko je zapravo Junajtedova odbrana bušna, uništena, koliko joj je potreban ozbiljan remont. Mogao je Njukasl lako do odlaska na veliki da zatrese mrežu Davida De Hee još jednom, ako ne i dva puta! Junajted je, ipak, uspeo da pregrmi Njukaslov tornado i vrati boju na već izbledelo lice.

Kao da je proradio inat kod Žozea Murinja! Krenuo je na sve ili ništa, pa je u ranoj fazi pocepao sve planove koje je imao uoči meča i potpuno novim pristupom izvukao ekipu iz dubioze. Eliminacijom užasnog Erika Bajija već u 19. minutu i ubacivanjem Huana Mate bilo je jasno da Murinjo ne želi da se preda! Uzeo je stvari u svoje ruke, počeo reanimaciju, a Benitez mu je u tome pomogao. 

Sve karte bile su bačene na totalnu ofanzivu, a pravovremene izmene učinile su da Mančester junajted konačno izgleda kao pravi tim! Kakav bi, uostalom, trebalo da bude... Moćan, furiozan, prava mašina za mlevenje. I svako je na terenu imao svoju jasnu ulogu. Pol Pogba je konačno rukovodio veznim redom, ceo tim je napadao, ali se i branio zajednički, a Smoling, Šo i Jang delovali su uigranije i bolje nego kada je Baji bio na terenu...

Shvatio je i Rafa Benitez šta se sprema, zbog čega se možda i prerano odlučio da brani rezultat po svaku cenu. To mu se na kraju obilo o glavu. I ne samo to, ceo tim i stručni štab trebalo bi da se pokloni i zahvali Martinu Dubravki što rezultat nije bio ubedljiviji... Čuda je pravio slovački golman, iako je na kraju primio tri gola. Tri stopostotne šanse skinuo je u jako kratkom vremenskom intervalu. Prvo Polu Pogbi sa gotovo dvadeset metara - posle čega se Nemanja Matić obrukao iz odbitka, kada je sam promašio nebranjenu mrežu s ivice peterca -, a onda i Maruanu Felainiju i Krisu Smolingu

Na trenutak se činilo da će Dubravka napraviti nešto nezamapćeno, ali je Junajtedova ofanziva prosto bila neverovatna... Mašineriju je pokrenuo Huan Mata, čovek koga je Murinjo nepravedno gazio još u vremenu dok su zajedno bili u Čelsiju, da bi onda Antoni Marsijal nakon duplog pasa sa Pogbom i Aleksis Sančez u "minut do dvanaest" potpisali Njukaslovu strašnu kapitulaciju. Zaista čudesna utakmica! 

ENGLESKA 1 - 8. KOLO

Petak
Brajton - Vest Hem 1:0 (1:0)
/Mari 25/

Subota
Votford – Bornmut 0:4 (0:3)
/Bruks 14, King 33 penal, 45, Vilson 46/

Kristal Palas - Vulverhempton 0:1 (0:0)
/Doerti 56/

Totenhem – Kardif 1:0 (1:0)
/Dajer 8/

Barnli – Hadersfild 1:1 (1:0)
/Vouks 20 – Šindler 66/

Lester – Everton 1:2 (1:1)
/Pereira 40 – Rišarlison 7, Sigurdson 77/

Mančester junajted - Njukasl 3:2 (0:2)
/Mata 70, Marsijal 76, Sančez 90 - Kenedi 7, Muto 10/

Nedelja
13.00: (5,10) Fulam (4,00) Arsenal (1,65)
15.15: (6,00) Sautempton (4,00) Čelsi (1,57)
17.30: (2,60) Liverpul (3,30) Mančester Siti (2,70)

* Kvote su podložne promenama

Foto: Action images


tagovi

Žoze MurinjoJošinori MutoKenediAntoni MarsijalHuan Mata

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara