""
""

Čukine tegobe sa Ordabasijem: Veliki budžet, kvalitetni igrači i 17 utakmica u prvenstvu

Vreme čitanja: 2min | pon. 20.06.16. | 14:17

Na Banovom brdu su svesni da u ovom trenutku nisu mogli teže da prođu na žrebu

Kazahstanci su prošle godine bili noćna mora Crvenoj zvezdi, a ove sezone suprostaviće se Čukaričkom već u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope. Ordabasi možda u ovom trenutku ne poseduje kvalitet Kairata, ali kao i veliki broj tamošnjih klubova raspolaže prilično komfornim budžetom, o čemu govori i veliki broj internacionalaca, među kojima su trojica sa ovih prostora Filip Kasalica, Branislav Trajković i Aleksandar Simčević.

Izabrane vesti

Da nisu mogli teže da prođu u ovom trenutku svesni su i na Banovom brdu. Čukarički nije blistao u dosadašnjem toku pripremnog perioda, a evidentno je da je sastavu Milana Lešnjaka pod hitno neophodan jedan napadač sa jakim pedigreom, kako bi ovaj tim dobio na ubojitosti u napadu i popravio realizaciju.
„Najteži mogući protivnik, ekipa kojoj je prvenstvo uveliko u toku. To su timovi sa velikim budžetima, sigurno je da imaju kvalitetne pojedince u svom igračkom kadru, ali njihova najveća prednost je to što su odigrali 17 utakmica u dosadašnjem toku prvenstva. Što se tiče moje ekipe, ona je dobra ovakva kakva je sada na pripremama. Svakako da bi nam kvalitetan napadač dobro došao“, rekao je Milan Lešnjak za MOZZART Sport.

Brđane sedam dana pred prvi meč sa Ordabasijem (30. jun) očekuje generalna proba protiv Austrije iz Beča, dok će Ordabasi u petak 24. juna odigrati prvenstveni meč sa pretposlednjim Akažjikom. Ono što može da hrabri ekipu sa Banovog brda jeste činjenica da klub iz Šikmenta ne blista previše u dosadašnjem toku sezone. U prvih 17 kola zabeležio je sedam pobeda, četiri remija i šest poraza, a daleko bolje igra na domaćem nego na gostujućem terenu.

Orabasi za raliku od Kairata i Astane, prethodnih godina nije stekao neki specijani ugled u evropkupovima. Prošle sezone su već u prvom kolu eliminisani od Beitara iz Jerusalima, a jedini put su prvo kolo kvalifikacija prošli u sezoni 2012/2013. kada su eliminisali Jagodinu.

Možda bi upravo prvi meč mogao da bude šansa za Čukarički, koji će 30. juna biti domaćin u prvom meču, dok je revanš zakazan za 7. jul.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

SrbijaLiga EvropeKazahstanFilip KasalicaČukaričkiBranislav TrajkovićAleksandar Simčević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara