"Džavid Huseinov"
"Džavid Huseinov"

Čuko, s kim si ti igrala? Ludilo u Gabali, novinar kritikovao fudbalera zbog zastave Turske, pa na smrt pretučen!

Vreme čitanja: 2min | uto. 11.08.15. | 12:20

Fudbal i politika – ne idu zajedno

Džavid HuseinovTragična vest stiže nam iz Azerbejdžana. Novinar portala ann.az Rasim Alijev pretučen je na smrt pošto je na Fejsbuku kritikovao kapitena Javida Huseinova, kapitena Gabale, tima koji je ovog leta zaustavio pokušaj Čukaričkog da se domogne grupne faze Lige Evropa.

Alijev je pretučen u subotu uveče, ali je sve je počelo mnogo ranije. Još u četvrtak kada je Gabala izbacila kiparski Apolon pobedom od 1:0, a Huseinov odlučujući gol proslavio podizanjem turske zastave. U miks-zoni posle meča verbalni sukob Huseinova i Alijeva, koji se je digao glas protiv kontroverznog gesta tvrdnjom da fudbaleri ne treba da se mešaju u politička pitanja. Huseinov je agresivnim tonom odgovorio da su "Turci moji prijatelji" i mimikom naizgled uvredio Alijeva.
"Ne želim da nas u Evropi predstavlja tako nemoralan i prost igrač, koji ne može da se kontroliše", napisao je potom Alijev na Fejsbuku.

Izabrane vesti

Ubrzo nova poruka. Huseinov je telefonom zvao da se raspravi. Nije bilo teških reči.
"Huseinov mi je rekao da nije želeo da me uvredi, već da je tim potezom rukama želeo da istakne prijateljske odnose između Turske i Azerbejdžana".

Nažalost, uskoro je usledio još jedan poziv. Čovek se predstavio kao član Huseinove porodice.
"Razgovarali smo normalno. Zvao me je na čaj kako bismo se pomirili. Rekao sam da ne želim, ali je insistirao. Došli su, otišao sam da se sam nađem s njima. Kada sam pružio ruku, napali su me s leđa i počeli da me udaraju. Bilo ih je šestorica ili sedmorica. Nisam im video lica. Udarali su me po celom telu. Pre no što su pobegli uzeli su mi telefon i novčanik koji su mi ispali", prisećao se kasnije Alijev iz bolničke postelje.

Imao je nekoliko slomljenih rebara. U nedelju ujutru je preminuo od posledica unutrašnjeg krvarenja. Huseinov 21-godišnji rođak Elshan Ismailov, bivši U19 reprezentativac Azerbejdžana, predao se policiji istog dana. Još dve osobe su uhapšene. Gabala je do okončanja istrage suspendovana 27-godišnjeg Huseinova.
"Veoma mi je žao zbog smrti Rasima Alijeva. Ljudi kažu da su ga moji prijatelji ubili, ali to nije tačno. Nikad ne bih dozvolio nekome da zbog mene ubije. Pristojno smo razgovarali, završili smo na prijateljski. A sada pričaju da sam ubica! Žele da me osude bez dokaza", žalio se fudbaler.

Najviše žali porodica ubijenog.

(FOTO: Action Images)


tagovi

međunarodni fudbalGabalaEvropaDžavid HuseinovAzerbejdžan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara