"Dinamo ne pamti Srbiju pod dobrom. Zvezdu pre svega"
"Dinamo ne pamti Srbiju pod dobrom. Zvezdu pre svega"

Čuko, Vošo, čekaju vas Dortmund, Sautempton, Bilbao, Sampdorija...

Vreme čitanja: 2min | čet. 09.07.15. | 19:58

Prođu li večeras Domžale, odnosno MTK, preostali srpski predtstavnici u kvalifikacijama za Ligu Evropa imaće ne toliko jake rivale – azerbedjžansku Kabalu i letonski Spartaks. Treće kolo bi moglo da bude spektakl za ljubitelje fudbala

Dinamo ne pamti Srbiju pod dobrom. Zvezdu pre svegaNa papiru – slabiji timovi su prošli dalje što bi značilo da će i Čukarički i Vojvodina - pod uslovom da danas kao domaćini eliminišu Domažale, odnosno MTK - i u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope imati realne šanse za prolaz u narednu rundu. Jer, Dinamo iz Tbilisija i podgorička Budućnost završili su ovosezonsku evropsku avanturu, pa će Čuka u drugom kolu na Kabalu, a Voša na Spartaks iz Jurmale.

Dinamo je prednost od 2:1 iz prvog meča sa Kabalom prokockao bukvalno u poslednjim sekundama revanša u Azerbedjžanu. Ulogu tragičara odigrao je Laša Totadze, koji je u 71. minutu zaradio crveni karton, što je Kabala umela da iskoristi i u bukvalno poslednjim trenucima meča preokrene rezultat u sovju korist. Asif Mamadov je u 88. minutu postigao gol koji je značio prolaz u narednu rundu, da bi u trećem minutu sudijske nadoknade Aleksej Antonov potvrdio plasman ne toliko poznate, ali finansijski dobrostojeće Kabale u drugo kolo i zakazao potencijalni susret sa Čukom.

Izabrane vesti

Spartaks je svoje odradio još na stadionu pod Goricom kada je slavio sa 3:1, pa je u Letoniji mogao da se opusti, povuče ručnu i odigra na nulu. Upravo to je i učinio i sada mu preostaje da sačeka ishod susreta Vojvodine i MTK na Karađorđu. Podsetimo, u Budimpešti je bilo 0:0, dok je Čuka u prvom susretu sa Domžalama kao gost slavila sa 1:0.

A prođu li Čuka i Voša i u treće kolo kvalifikacija onda bismo mogli da dobijemo priliku da u Srbiji gledamo Borusiju Dortmund, Sautempton, Sent Etjen, Atletik Bilbao, Sampdoriju..

(FOTO: MN Press, arhivska)


tagovi

FK VojvodinaSrbijaSpartaks JurmalaLiga EvropeLetonijaKabalaDinamo TbilisiČukaričkiBudućnost PodgoricaAzerbejdžan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara