"Rene Klingbajl - strelac prvog gola za Aue"
"Rene Klingbajl - strelac prvog gola za Aue"

Cvajta: Goleada u derbiju začelja, lider Ingolštad rutinski protiv fenjeraša

Vreme čitanja: 2min | ned. 19.10.14. | 15:17

Erzebirge Aue je prekinuo crni niz od šest mečeva bez pobede nad Minhenom. Pored ove dve ekipe, u opasnoj zoni je Frankfurt, koji je pokazao da će imati dosta muka ove sezone u borbi za opstanak

Rene Klingbajl - strelac prvog gola za AueU derbiju začelja Cvajte, Ercebirge Aue je za 15 minuta postigao tri gola i na taj način osigurao vrlo važnu pobedu od 3:1. Alen i Karlsrue nisu bili blagonakloni prema posmatračima, pošto je taktičko nadmudrivanje na toj utakmici pobedilo fudbal (0:0), dok Ingolštad nije pogrešio na gostovanju fenjerašu iz Frankfurta. 

Erzebirge je sjajno počeo utakmicu pa je već u drugom minutu poveo preko Renea Klingbajla, da bi samo šest minuta kasnije Arvidas Novikovas povećao tu prednost. Romario Kortzorg je taj koji je ekipu Minhena gurnuo u ambis već u 15. minutu. Minhen je pokušavao u prvom delu igre, ali ništa im nije polazilo za rukom. 

Izabrane vesti

Morali su da čekaju sve do početka drugog poluvremena kako bi postigli, ispostavilo se, samo počasni gol, a on je delo albanskog internacionalca Valdeta Rame. Tu nije bio kraj uzbuđenjima, jer su se i na jednoj i na drugoj strani ređale šanse, onako nemački, ali je Aue uspeo da postigne gol u 75. minutu preko Rika Benatelija za prevelikih 4:1. Aue je pobegao iz opasne zone. 

Prvoplasirani Ingolštad uspeo je da odnese ceo plen iz Frankfurta, pobedom od 1:0. Meč je rešen pogotkom Hintersera u 19. minutu. Pokušavali su iz daljine domaći igrači, ali svi ti pokušaji bili su preslabi za golmana Ramazana Oskana.

Na trećoj utakmici koja je odigrana nedeljnog popodneva bilo je u najmanju ruku dosadno. Meč koji je obilovao prekidima, šutevima iz daljine, i slabim centaršutima, nije ni čudo što se završio najnepopularnijim rezultatom u fudbalu.

CVAJTA, 10. kolo:

Petak: 

Bohum - Darmštad 1:1
/Forsel 95 - Brageri 10/

 Hajdenhajm - Kajzerslautern 1:1
/Šnaterer 79 - Junes 77/

Nirnberg - Lajpcig 1:0
/Šlop 74/

Subota:

Braunšvajg - Grojter Firt 2:2
/Kesel 72, 93 - Stiperman 59, Pržibilko 68/

Union Berlin - Sandhauzen 3:1
/Polter 52, 80, Brandi 59 - Olajengbesi 24/

Nedelja:

Erzebirge Aue - Minhen 1860 4:1
/Klingbajl 2, Novikovas 8, Kortzorg 16, Benateli 75 - Valdet 51/

Frankfurt - Ingolštad 0:1
/Hinterser 19/

Karlsrue - Alen 0:0

(FOTO: Action images)


tagovi

AlenAueBundesliga 2Bundesliga IICvajtaEvropaFrankfurtIngolštadKarlsrueMinhen 1860Nemacka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara