""
""

CVAJTA: Šamar za Paderborn, mršava nula i promašen penal pred 20.000 navijača u istočnom derbiju

Vreme čitanja: 2min | pet. 04.04.14. | 20:44

Trećeplasirani tim na tabeli doživeo iznenađujući poraz od Fortune iz Dizeldorfa, u okršaju lokalnih rivala koji se bore za opstanak Dinamo Drezden bio bliži pobedi

Taman kada su ušli u dobru formu i pobedili u tri od poslednja četiri prvenstvena meča, fudbaleri Paderborna su doživeli iznenađujući poraz na svom terenu. Klub iz Hamburga je pred oko 15.000 svojih navijača izgubio od slabašne Fortune iz Dizeldorfa koja se bori za opstanak - 1:2.

Izabrane vesti

Iznenađenje je najavio australijaski vezista Haloran golom u finišu prvog poluvremena i bilo je jasno da Paderbonu ne ide sve kako su zamislili. Domaći tim je uspeo da izjednači “na vreme” u 53. minutu kada je Albanac Meha sjajnim pogotkom iz slobodnog udarca pogodio mrežu Fortune. Kada je Paderborn krenuo na sve ili ništa u pokušaju da dođe do potpunog preokreta, usledila je surova kazna. Austrijski napadač Ervin Hofer je po drugi put naterao golmana Kruzea da vadi loptu iz mreže. Nekadašnji špic Napolija je lepim udarcem glavom u padu postavio konačnih 1:2. Paderborn je tako ugrozio šanse za plasman u Bundesligu. Grojetr Firt u pondelejak može da mu pobegne za tri boda u borbi za drugo mesto, a četvrtoplasirani Kajzersalutern ima šansu da se približi na tri poena zaostatka.

U derbiju istočne Nemačke su se pred 20.000 navijača sastali lokalni rivali i “davljenici” Kotbus i Dinamo Drezden, aliodigrali su meč za zaborav. Tri boda su im bila neophodna u borbi za opstanak, pogotovo Kotbusu koji je zakucan na poslednjem mestu na tabeli, ali nije bilo golova. Čak su gosti bili bliži pobedi i imali penal u 44. minutu, ali je Francuz Uali loše šutirao, a golman Reno spasao Kotbus poraza.

Fudbaleri FSV Frankfurta su pobedili u Alenu sa 2:1 i napravili možda i ključni korak u borbi za opstanak.

CVAJTA  - 29. kolo

Petak:
Kotbus - Dinamo Drezden 0:0

Alen - FSV Frankfurt 2:1
/Lehlajter 33, Rajhvajn 85 - Roš 61/

Paderborn - Fortuna 1:2 (0:1)
/Meha 53 - Haloran 42, Hofer 76/

Subota:
13.00: Keln - Arminija
13.00: Sandhauzen - Sankt Pauli

Nedelja:
13.30: Kajzerslautern - Bohum
13.30: Minhen1860 - Karlsrue
13.30: Aue - Union Berlin

Ponedeljak:
20.15: Ingolštad - Grojter Firt 

(FOTO: Action images)


tagovi

Bundesliga 2AlenFortuna DiseldorfNemackaEvropaErvin HoferDinamo Drezden

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara