""
""

Da li je bilo sumnje? Jednoglasno - Luka Dončić je Zvezda u usponu!

Vreme čitanja: 2min | sre. 10.05.17. | 11:55

Na drugom mestu je Ante Žižić, dok je treće mesto zauzeo Marko Gudurić

Luka Dončić je najbolji mladi igrač Evrope! Pa, da li je uopšte i bilo sumnje?

Izabrane vesti

Ništa drugo nije ni moglo da se očekuje, jer nam je slovenačko čudo od deteta pružilo strašnu sezonu u kojoj su svi uživali. Upravo zbog toga Dončić je jednoglasno izabran za Zvezdu u usponu evropske košarke! 

Pošto je lane promovisan u regularnog prvotimca, Dončić je ove sezone doživeo transformaciju koja ga je već sada, sa tek započetih 18 godina života, pretvorila u najboljeg mladog igrača današnjice. Ne samo da je Dončić postao najmlađi igrač koji je pokupio nagradu MVP runde, on je to učinio čak četiri puta ove sezone.

Dončić je odavno pokazao da je mnogo više od veštog plejmejker. Njegov košarkaški IQ je neverovatan, često je flertovao sa tripl-dablovima, a neretko je dobijao lopte od starijih saigrača, najčešće Serhija Ljulja, kako bi rešavao tesne situacije. I, što je najvažnije od svega, nije poklekao pod udarom pritiska.

Mada je tek jednom igrao više od 26 minuta na utakmici i skupio prosek manji od 20 minuta po meču, Dončić je jedini igrač koji prosečno beleži po četiri skoka i asistencije. Njegove brojke dosad su osam poena, pet skokova i četiri asistencije. Drugi je najbolji asistent Reala iza Serhija Ljulja, a bio je najkorisniji igrač trećeg i četvrtog meča četvrtfinala protiv Darušafake.

Luka Dončić je drugi igrač Reala koji je postao Zvezda u usponu. Prethodno je to činio Nikola Mirotić 2011. i 2012. godine. Rudi Fernandez je takođe bio osvajač ove prestižne nagrade, ali kao igrač Huventuda 2007. godine.

Na drugom mestu našao se Ante Žižić iz Darušafake, dok su treće mesto zauzeli Zvezdin biser Marko Gudurić i centar Baskonije Ilimane Diop

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Ante ŽižićFK Crvena zvezdaEvroligaLuka DončićMarko GudurićReal Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara