"Aleks Ferguson i Dejvid Mojes"
"Aleks Ferguson i Dejvid Mojes"

Mojes otkrio zbog koga je prihvatio poziv Sosijedada - da li se ponavlja priča kao i u slučaju Junajteda?

Vreme čitanja: 1min | pet. 14.11.14. | 12:41

Sve je to zbog Fergija...

Aleks Ferguson i Dejvid Mojes

Poslednji put kada je Dejvid Mojes poslušao savet ser Aleksa Fergusona, njegova trenerska karijera doživela je težak slom! Međutim, to nije sprečilo 51-godišnjeg stručnjaka da još jednom potraži životne smernice kod daleko starijeg, samim tim i mudrijeg sunarodnika.

Izabrane vesti

I eto, posle nešto manje od sedam meseci pauze, Mojes je preuzeo kormilo Real Sosijedada, na Fergijev nagovor.
"Čuo sam se sa ser Aleksom i saopštio mu da želim da počnem ponovo da radim. Rekao mi je da obavezno prihvatim ponudu Sosijedada, jer smatra da je ona odlična za mene. On mi je predočio da ću dobiti šansu da radim u inostranstvu, što je prilika koja se retko pruža britanskim menadžerima", rekao je Mojes

Podsetimo, neposredno pre odlaska u penziju Ferguson je nagovarao Mojesa da sedne na klupu Junajteda, uz konstataciju da je on savršena osoba za taj posao... Deluje li vam poznato?

Prema pisanju španskih i britanskih medija, bivši menadžer Mančester junajteda i Evertona pucao je od samopouzdanja tokom predstavljanja u novom klubu, ali i dalje se nameće pitanje - koliko daleko može da dogura Dejvid Mojes sa Sosijedadom.

Posle totalnog kolapsa koji je proživeo u Junajtedu mnogima je postalo jasno da škotski strateg nije za posao koji sa sobom nosi ogroman pritisak. U timu sa Anoete to sigurno neće biti slučaj, ali kako sada stvari stoje, moraće da vodi grčevitu borbu za opstanak u Primeri.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Dejvid MojesEvropaPrimeraReal Sosijedadser Aleks FergusonŠpanija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara