""
""

Da li je ovo golčina vredna titule? Pedrova raketa raznela Everton! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 30.04.17. | 16:57

Čelsi pregrmeo najtežu prepreku do kraja sezone - 3:0

Ako je bar na trenutak bilo sumnje da bi šampionska trka u Engleskoj mogla da se zakomplikuje, sada je ista gotovo nepostojeća! Čelsi je pregrmeo i najtežu prepreku na putu nove šampionske titule i sada više nema razloga da vojska Antonija Kontea strepi. Everton se odlično držao punih sat vremena igre, ali je onda Pedro zablistao punim sjajem i lansirao raketu vrednu titule. Ujedno pokrenuo lavinu koja je zatrpala svaku nadu Karamela - 3:0. 

Izabrane vesti

Čelsi će do kraja sezone imati još utakmice protiv Midlzbroa na Stamford Bridžu, gostovanje VBA, dok na kraju stižu Votford i Sanderlend. Razlog više da se emotivni i temperamenti Konte još više raduje suverenom gaženju njegovih pulena po travi Gudison Parka. Jeste Everton zadao određene muke Plavcima, ali kada je barijera ispred gola Martina Stekelenburga probijena - više nije bilo povratka za domaćina. 

Sve je počelo od akcije koju je kreirao Nemanja Matić. Prosledio je lepo loptu do španskog brzanjca, koji je potom napravio dva dobra driblinga (iako je delovalo kao da se malo zaneo), a onda poslao projektil za koji Stekelenburg nije imao odbrambeni sistem. Mnogi su dugo potcenjivali učinak Pedra, čak i govorili da nije igrač za velika dela, a on im je na šmekerski način zapušio usta i postavio Čelsiju šampionski temelj. 

Mogao je Čelsi i mnogo ranije do gola, koji bi možda uveo meč u drugačiji tok. Već u 11. minutu Pedro je poslao Azaru upotrebljivu loptu u prazan prostor, Belgijanac je dobrom varkom izbacio Stekelenburga iz igre, ali je onda izgubio kontrolu i promašio prazan gol. 

U kasnijoj fazi meča Everton je tek sporadično napadao, imao nekoliko zanimljivih pokušaja, da bi na kraju bili surovo kažnjeni zbog mlake, rasterećene igre i pokušaja bez veće napetosti... 

Prvo je Čelsi ispustio još jednu veliku šansu, u 52. minutu, kada je Mozesov udarac prošao tik pored leve stative, a čak ni Dijego Kosta nije uspeo pravovremeno da reaguje, iako je bio jako blizu dešavanja. 

Nedugo pošto je Pedro našao rupu u dotad dobro potkovanoj Evertonovoj odbrani, Geri Kejhil je ponovo iskočio kao čovek prevage i odluke. Baš kao nekada Džon Teri, Kejhil je ponovo zatresao mrežu, iako se Azarov odbitak iz slodobnog udarca našao na njegovoj butini, a onda iza Stekelenburgovih leđa. Ali, Kejhil je ponovo bio na pravom mestu, u pravom trenutku. 

Pokušao je Ronald Kuman u međuvremenu da pojača ofanzivni red ubacivanje Arune Konea i Kevina Miralasa, ali mu se takva strategija obila o glavu. Prvo je Kejhil bio strelac, da bi onda Sesk Fabregas fantastično izigrao odbranu domaćina i prosledio loptu do Vilijana za konačnih 3:0. Brazilac je u igru ušao samo nekoliko trenutaka pre gola, baš kao i Fabregas

Još kada bi Arsenal odigrao za Čelsi i Totenhemu uzeo bar dva boda...

PREMIJER LIGA – 35. KOLO:

Subota:

Sautempton – Hal 0:0

Stouk – Vest Hem 0:0

Sanderlend – Bornmut 0:1 (0:0)
/King 88/

Vest Bromvič Albion – Lester 0:1 (0:1)
/Vardi 43/

Kristal Palas – Barnli 0:2 (0:1)
/Barns 7, Grej 85/

Nedelja:

Mančester junajted – Svonsi 1:1 (1:0)
/Runi 45+2  - Sigurdson 79/

Everton – Čelsi 0:3 (0:0)
/Pedro 66, Kejhil 79, Vilijan 87/

Midlzbro – Mančester Siti 2:2 (1:0)
/Negredo 38, Čejmbers 77 - Aguero 68, Žezus 85/

17.30 Totenhem – Arsenal

Ponedeljak:

21.00 Votford - Liverpul

(FOTO: Action Images)


tagovi

EngleskaČelsiEvertonEvropaGeri KejhilPedroPremijer ligaVilijan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara